נכון להיום לישראלים (הנושאים דרכון ישראלי בלבד), אין אפשרות להיכנס לאמירויות השונות באיחוד האמירויות. יחד עם זאת, לאחרונה דווח שישראלים צפויים לקבל אשרת כניסה לדובאי בשנת 2020, היות ובאמירות העשירה תתקיים השנה תערוכת האקספו העולמית. בנוסף לזאת, השמועות אומרות שהמהלך צפוי לפתוח את הכניסה לישראלים גם לאחר סיום התערוכה באפריל 2021. האם זה באמת יקרה? עדיין אי אפשר לדעת באופן רישמי, אך ניתן לקוות. 

הצצה לדובאי: המקום הכי מטורף בעולם

מחפשים לאן לטוס? הכנסו למדריך היעדים של mako

בכלל, נראה שהאמירויות השונות, ביניהן אבו דאבי (Abu Dhabi), הבירה של איחוד האמירויות הערביות, פותחות את שעריהן ליותר תיירים מהמערב. אחד המיזמים שמתפתחים באמירות המרכזית והגדולה מכולן, הוא הסיורים המודרכים שמועברים על ידי מקומיים, במטרה לחשוף את התרבות העשירה (תרתי משמע) של המקום.

שמסה אל נקבי (Shamsa Al Naqbi), בת 20, היא מדריכה שעובדת כפרילנסרית המעבירה סיורים פרטיים לתיירים. אל נקבי טוענת שכיום, כחלק מהמגמה לקירוב תיירים, פועלים מעל 200 מדריכים פרטיים ברחבי אבו דאבי. "במהלך השבוע אני לומדת משפט באוניברסיטה המקומית ובסופי השבוע מעבירה סיורים על מנת להחזיר למדינה שבה אני חיה", היא אמרה בראיון ל-CNN.

ההתמחות של אל נקבי היא בסיורי מסגדים, כשמעל כולם נמצא המסגד הגדול של העיר (Grand Mosque) ומצודת קאסר אל חוסן (Qasr Al Hosn), שלטענתה אסור לפספס. יחד עם זאת, מי שמגיע לעיר חייב לבקר לטענתה במסגד אל עזיז (Al Aziz) המודרני.

View this post on Instagram

A post shared by Наталья Толкачева (@tolkacheva_natalia) on

View this post on Instagram

A post shared by Instarati (@insta_rati) on

View this post on Instagram

A post shared by Linda (@lindalu2104) on

"במהלך הסיורים אני מסבירה על האדריכלות וההיסטוריה שמאוחרי המסגדים, אבל לא פחות מזה, אני שוברת את הסטריאוטיפ לפיו נשים באמירויות יושבות בבית ומגדלות ילדים", אומרת אל נקבי. "גם המחשבה שכולם כאן עשירים ולא צריכים לעבוד היא לא נכונה. אנשים גם בטוחים שאסור לנו לנהוג ולכן ממש חשוב לי שישאלו אותי כמה שיותר שאלות כדי אוכל להראות שאנחנו מאוד מודרניים".

להכיר את אבו דאבי דרך האוכל

לאבו דאבי יש היסטוריה המקשרת אותה לשבטים הבדואים, לאחר שבשנת 1793 היגר אליה שבט שהפך עם השנים לשושלת ששולטת במדינה. השבטים המסורתיים התפתחו בזכות אוצרות הטבע הרבים במקום הכוללים סחר בפנינים וכמובן את מאגרי הנפט שהתגלו בה בשנות ה-60 וגרמו להתעשרותה המהירה. 

מעבר למסגדים וההיסטוריה, מי שיגיע לכאן יוכל ליהנות מאטרקציות מודרניות כמו מוזיאון הלובר המקומי, שמציג תערוכות קבועות ומתחלפות; עולם פרארי - פארק שעשועים של יצרנית הרכב האיטלקית; לבקר בקניונים חדשים; לעשות סקי חולות; וסתם להסתובב ברחובות ולהתרשם מהבניינים השונים.

View this post on Instagram

A post shared by Louvre Abu Dhabi (@louvreabudhabi) on

View this post on Instagram

A post shared by Kolette (@tory573) on

View this post on Instagram

A post shared by Abu Dhabi (@visitabudhabi) on

סאלח אל אמרי (Saleh Al Ameri), בן 22, העביר סיורים במשך ארבע שנים וכיום עובד במלון אמירטס פאלאס (Emirates Palace), אחד המלונות המפוארים באבו דאבי. למרות זאת, בזמנו הפנוי הוא עדיין נהנה להעביר סיורים שמתמקדים בקולינריה המקומית, הכוללת גם אוכל רחוב.

"אוכל הוא אחד הדברים החשובים כשמבקרים כאן", הוא אומר. "יש אנשים שרוצים לראות תרבות והיסטוריה או לעשות קניות, אבל לדעתי האוכל הוא לא פחות חשוב". 

אל אמרי מסביר שהאוכל באמירויות מושפע ודומה מאוד לאוכל ההודי, היות ושתי המדינות מנהלות קשרי מסחר צמודים כבר שנים רבות. כך, מנה כמו ביריאני (אורז בסגנון הודי), מאוד נפוצה.

במהלך הסיור אל אמרי לוקח את המבקרים שלו גם לחייטים המקומיים שמספרים על השמלות המסורתיות של הגברים והנשים. סיור כזה לוקח כשעתיים ועולה כ-65 דולר לאדם. 

"אנחנו מפרקים סטריאוטיפים", אומר מג'ד אלזוביידי (Majed Alzubaidi), בעל חברת תיירות מקומית. "לפעמים אנשים מגיעים עם תפיסה לא נכונה לגבי המקום והתפקיד שלנו זה להראות מה באמת קורה כאן. המדריכים שפועלים באמירות מציעים צוהר אל עולם שעד כה נותר סמוי. אין ספק שהדור הצעיר כאן יהפוך את המקום לכזה שכולם יכירו".