50 דקות של טיסה מפרידות היום בין ישראל למלון היוקרה הכי קרוב שאתם יכולים לנפוש בו מחוץ לארץ. הוא לא נמצא בפאפוס, אלא ביעד שהטיסות אליו נפתחו לישראלים רק באפריל האחרון - שארם א-שייח', בסיני (אופירה, בתקופה שהמקום היה בשליטתנו). 20 אלף ישראלים הגיעו לכאן בחודש אוגוסט, לא מעט מהם בחרו להעביר את החופשה בפור סיזנס (Four Seasons), רשת היוקרה העולמית, שזהו המלון הכי קרוב שלה לכאן כאמור, מאז שנסגר המלון היחיד של הרשת בארץ שהיה בנתניה, אי שם בשנות ה-70.

מהאוויר שארם נראית בדיוק כמו שדמיינתי אותה. מדבר ענק, עם קו חוף ארוך מלא במפרצים שמלאים במלונות. התושבים גרים בעיר, במרחק נסיעה מהחופים השונים. כשיוצאים מנמל התעופה הקטן, התחושה היא שהגעת למקום שעדיין נמצא בתהליך בנייה, כאילו הכול בשארם בשיפוצים. פור סיזנס שארם א-שייח' נמצא במרחק של 20 דקות נסיעה מהנמל, במפרץ הכרישים, אחת מרצועות החוף המפורסמות של האזור התיירותי. בדרך למלון גילינו שגם האמירה על תרבות הנהיגה כאן נכונה ואין ממש חוקים. סיני תופסת אותך בשיא קלישאתה כבר מהרגע הראשון.

>> מגיעים לשארם - זה המדריך הכי חשוב שתקראו על המקום

ואז מגיעים למלון ונכנסים לתוך בועה, לעיר אחרת בתוך העיר. כאן הדברים מנהלים בסטנדרטיים אחרים לעומת מה שקורה בחוץ. היוקרה, השירות והאווירה הם בכמה רמות מעל כול מה שניתקלתי בו. זה מתחיל מהבידוק בכניסה למלון הכולל גם מעבר של כלב גישוש מחוץ לרכב. לא רוצים כאן בעיות מבחוץ. זה ממשיך עם ההגעה ללובי המעוצב, כשהדבר הראשון שתופס את עיניך זה שהכול כאן בסגנון מדברי, מושקע ומוקפד בכל הפרטים, מהגינון (שתלו כאן לא פחות מ-3,000 דקלים) ועד לעיצוב החדרים הייחודי.

פור סיזנס - שארם (צילום: יחצ)
בועה סטרילית בתוך שארם. מלון פור סיזנס | צילום: יחצ

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
הרגשה של אלף לילה ולילה. הנוף מהמרפסת בחדר ברקע ניתן לראות את מיצרי טיראן | צילום: אילן ארנון

המלון כולו יושב על רצועת חוף של קילומטר בו ההתניידות נעשית בבאגי, אותו ניתן להזמין בכל רגע ואיתו מגיעים לכל מקום מהחדר ובחזרה: לבריכות החיצוניות, לאחת מ-12 המסעדות השונות שפזורות במתחם, לספא וחדר הכושר, לחופי הים וכמובן ללובי. אבל נתחיל מההגעה לחדר.

החדר שהוא בעצם בית

במלון יש בסך הכל 315 חדרים. מתוכם, כ-160 חדרים "פשוטים" בגודל של 70-75 מטר שאפשר לישון בהם משפחה של 2+2. השאר הם וילות (90), סוויטות (52), 2 סוויטות נשיאותיות, סוויטות מלכותית אחת ואת הפאלאס שנפתח לאחרונה, בגודל של 565 מטר רבוע. 

לאחרונה המקום הכפיל את גודלו ואנחנו ישנו בחלק החדש בסוויטה שגודלה 152 מטר רבוע. למעשה קיבלנו בית. כדי לקבל פרופורציות, חדר במלון בוטיק בתל אביב הוא בגודל של כ-20 מטר רבוע.

הסוויטה כללה סלון ענק, חדר שינה ענק עם מיטה ענקית, מקלחת ענקית שכוללת אמבטיה, חדר עם דוש ומוצרי טיפוח אישיים, מרפסת ענקית עם ספות ונוף מדהים לים האדום ומיצרי טיראן, חדר ארונות ענק עם מגהץ וכספת וגם מכונת קפה, מיני בר (בתשלום נוסף), חלוקים וסידור חדר פעמיים ביום. וואו.

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
וכך נראה חדר השינה בסוויטה שבחלק החדש בריזורט | צילום: אילן ארנון

מחירים: חדר רגיל (פרמייר איילנד) ממוצע של 580 דולרים. סוויטה מחיר ממוצע של 1,554 דולרים ללילה.

מה עושים מחוץ לחדר במלון?

מחוץ לחדר, ברחבי הריזורט, תפגשו 2 בריכות חיצוניות גדולות, אחת בצד הישן יותר ואחת בצד החדש, כך שלא תצטרכו ללכת או לנסוע רחוק מדי, לא משנה איפה אתם ישנים. אבל אם כבר הגעתם עד סיני, שווה בעיקר לנצל את החופים השונים שנמצאים כאן (מדובר בקו חוף של כקילומטר, כן?). המים, על אף שהם אותם המים של אילת, מרגישים יותר נעימים ובטמפרטורה מעולה. במרכז הצלילה (Diving Center) תוכלו לשלם על ספורט ימי, שנורקל וקורס צלילה.

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
מעדיפים בריכה עם בר במרכז? | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
או אינפיניטי? | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
או שאתם בכלל אנשים של ים | צילום: אילן ארנון

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

אחת החוויות המומלצות במלון היא לצאת לסיור שנורקל של כ-3 שעות בריף גורדון (Gordon Reef) הנמצא במרחק הפלגה של כ-25 דקות, לכיוון מיצרי טיראן. הראות במים מטריפה והדגים שרואים מדהימים. שוב, אמנם הים האדום הוא אותו אחד כמו באילת, אך החוויה מרגישה יפה בהרבה.

בדרך חזרה לכיוון המלון, אותו ניתן לזהות בקלות מהים, היות והוא ירוק ומלא בדקלים לעומת כל מה שנמצא סביבו, חיכתה לנו הפתעה מדהימה - להקת דולפינים שליוותה אותנו בקפיצות מרובות לאורך זמן לא מבוטל. אם אתם יוצאים לשיט, חובה להגיד למדריך המלווה שייקח אתכם לנקודה בה הם נמצאים.

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
חוויית הצלילה היא מטורפת | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
ריף גורדון. צבע המים הוא אמיתי | צילום: אילן ארנון

מלבד זאת, במלון יש ספא עם 12 חדרי טיפולים (ניתן גם לעשות טיפול באוויר הפתוח), סאונות וחדר כושר שפתוח 24 שעות. במועדון הילדים המעוצב תוכלו להפקיד את הילדים שלכם משמונה בבוקר ועד חמש אחר הצהריים, כולל להשאיר הוראות לגבי מה הם אוהבים לאכול וכבר ידאגו להם.

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
חדר מנוחה בספא | צילום: אילן ארנון

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
מועדון הילדים | צילום: אילן ארנון

מחיר פעילויות מים: 95 דולר לחצי יום שנורקל, בננה 30 דולר, מצנח 75 דולר, שיט ביאכטה החל מ-1,350 דולר.

ספא: טיפול תאילנדי - 180 דולר לשעה. מסאז' פנורמי (טיפול בחוץ) 250 דולר ל-80 דקות.

מה אוכלים כאן?

אחת הבעיות שקיימות בשארם זה האוכל שבה. לאחרונה פורסם שלא מעט מהנופשים חזרו מהחופשה עם קלקול קיבה. ובכן, אחרי ארבעה ימים בהם אכלנו בכ-7 מסעדות שונות נראה שהבעיה לא הגיעה לכאן. במלון יש שף איטלקי בשם סבסטיאנו ספריוורי, שהוא האחראי הבכיר והמנצח על כל הקולינריה במקום ולא נראה שהוא יתן שמשהו כאן לא יהיה פרפקטו.

החל ממסעדת Yatai האסיאתית, דרך מסעדת Zitouni הלבנונית, Luna האמריקאית, ה-Reef Grill שמגישה בשר כמובן ומאכלי ים ועד ל-Breeze - בר חדש שנמצא על החוף. ויש גם איטלקי, ארוחה בדואית שמוגשת באופן אישי, נשנושי בריכה, ארוחות בוקר ועוד. לכל מסעדה יש את שעות הפעילות שלה ואפשר להעביר כאן 4 ימים מבלי לאכול באותו המקום (צהריים וערב) פעמיים.

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
אוכל מוקפד וטעים בכל אחת ממסעדות המלון | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: יחצ)
Breeze - בר קוקטיילים חדש על הים | צילום: יחצ

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
ארוחה בדואית מסורתית מול החוף | צילום: אילן ארנון
מחירים לדוגמה כדי לקבל מושג: בירה מקומית (סקארה) חצי ליטר - 20 שקלים. דרינק ליד הבריכה - 40 שקלים. סטייק 300 גרם (מהמנות היקרות במלון) - 115 שקלים. המבורגר עם תוספת - 50 שקלים. סלט - כ-35 שקלים. קינוח - כ-22 שקלים.

מחוץ למלון

אם תרצו לגלות קצת מה קורה סביבכם, מחוץ לבועה שבא אתם נמצאים, מומלץ לעשות זאת בערב, כשנעים יותר וסיימתם את כל הרביצות או הפעילויות היומיות. כל המקומות המרכזיים ערוכים לכך שמרבית התיירים מגיעים בשעות החשיכה ופתוחים עד שעות מאוחרות.

המלון ממוקם כאמור במפרץ הכרישים (Shark Bay) שנמצא בחלקה הצפוני יותר של שארם. בצמוד אליו יש את מרכז הקניות סוהו (מרחק הליכה של 5 דקות מהמלון), שמלא באורות צבעוניים באווירת הכריסמס וחנויות מזכרות ומסעדות שונות.

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
סוהו מרקט | צילום: אילן ארנון

כ-15 דקות נסיעה נמצא מפרץ נעמה (Naama Bay), אזור נוסף של מלונות בו גם נמצאת טיילת עם חנויות שונות. העיר העתיקה נמצאת במרחק של כ-20 דקות נסיעה במונית. בעיר העתיקה תמצאו שוק של תבלינים, פירות ומזכרות, כזה שממצים אחרי חצי שעה של הסתובבות. בנוסף, מסגד אל-סהאבה (Sahaba), שמתואר בכל מקום כמסגד שעוצב בהשארת סיפורי אלף לילה ולילה, אכן מקיים את תיאורו. מקרוב הוא נראה כאילו עשוי מקרטון ומשמש כתפאורה בפארק שעשועים מקומי.

>> מגיעים לשארם - זה המדריך הכי חשוב שתקראו על המקום

במרחק של 5 דקות נסיעה נוספת תגיעו לפארשה קפה (Farsha Cafe), בית קפה-מסעדה שהפך למוקד עלייה לרגל לתיירים, בגלל האינסטגרם. ניתן לצלם כאן תמונות מטורפות של המקום שנבנה על צלע הר, עם נוף פנורמי ועיצוב מרהיב. קחו בחשבון שהמקום עמוס כל הזמן אך אפשר גם להגיע רק כדי לצלם תמונה.

פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
מסגד אל-סהאבה. נראה כמו תפאורה | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
השוק בעיר העתיקה | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
חצי שעה מספיקה | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
פראשה קפה. מקום מושלם לתמונות לאינסטגרם | צילום: אילן ארנון
פור סיזנס - שארם (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מחיר נסיעה במונית לעיר העתיקה: כ-15 דולר, מבלי להתווכח על מחיר.

בשורה התחתונה

מחיר טיסה: החל מ-130 דולר לא בעונה ועד לכ-400 דולר בשיא העונה. ניתן לשלב טיסות כחלק מחבילת נופש. ארבע חברות תעופה שונות מגיעות לכאן מנתב"ג: אל על, ארקיע, ישראייר ואייר קאירו.
 
מחיר חופשה: משפחה ישראלית שפגשנו במהלך החופשה ציינה ששילמה על שלושה לילות, לשני מבוגרים + ילדה - כ-8,000 שקלים, כולל טיסות, לינה בחדר משודרג וארוחת בוקר.
 
לעוד פרטים והזמנות: באתר פור סיזנס שארם א-שייח' (Four Seasons Sharm El Sheikh)
 
*הכתב היה אורח של מלון פור סיזנס שארם א-שייח'