אולימפיאדת לונדון 2012 (צילום: גלובס)
לא זול, אבל שווה את זה. ארבעה ימים לאולימפיאדת לונדון | צילום: גלובס

ארבעה ימים לטקס הפתיחה של אולימפיאדת לונדון והעיתונים המקומיים מדווחים שמחירי הלינה בבתי המלון באזור ירדו משמעותית. כיום, מחיר ממוצע לחדר במלון בבירה בין התאריכים 27 ביולי וה-12 באוגוסט, עומד על 146 פאונד (כ-914 שקל). זאת לעומת 202 פאונד (כ-1,270 שקל) בממוצע, ששילם מי שהזמין את החדר בתחילת חודש יוני. אתר ההזמנות Hotels.com דיווח כי הירידה המשמעותית ביותר במחיר נרשמה במלונות הפחות יוקרתיים של כוכב אחד עד שלושה.

איך זה משפיע עלינו? תושבי כל מדינה רשאים לרכוש כרטיסים רק באמצעות חברת התיירות שקיבלה היתר לכך, ואשר לה מקצה הוועד האולמפי כרטיסים בהתאם למספר נציגיה של המדינה לאולימפיאדה. איסתא ספורט היא החברה בעלת הזכיון הבלעדי למכירת כרטיסים וחבילות למשחקים האולימפיים בישראל. בחברה מסבירים שמחירי החבילות קבועים מראש ולכן מחירם אינו משתנה בהתאם לירידה במחירי המלונות.

אז מה עדיף - להזמין חבילת "הכל כלול" באמצעות החברה? לרכוש כרטיסים באמצעות איסתא ספורט ולהזמין את הטיסה והלינה בנפרד? או פשוט להיות ספונטניים, להתייצב בלונדון ולחפש כרטיסים במקום?

על הדרים טים שמעתם?

דרים טים בברצלונה? מישהו אמר דה ז'ה וו? (gettyimages) (צילום: ספורט 5)
יש לכם עוד סיכוי לצפות בדרים טים בקרוב | צילום: ספורט 5

באיסתא ספורט מציעים כיום בעיקר חבילה אחת של הרגע האחרון הכוללת טיסת אל-על הלוך-חזור, ארבעה לילות במלון "הילטון קנזינגטון" (4 כוכבים) בתאריכים 9-13 באוגוסט וכניסה לימי המשחקים הבאים: אתלטיקה גברים (כולל גמר 200 מ' היוקרתי בהשתתפות אוסיין בולט), 2 חצאי גמר כדורסל גברים (על הדרים טים שמעתם?), יום נוסף של אתלטיקה גברים (כולל גמר 4* 100 מ') וגמר כדורעף גברים. עבור התענוג תיפרדו מ-2,390 פאונד לאדם בחדר זוגי. כלומר, כמעט 15 אלף שקלים לחוויה. את סוג המשחקים בחבילה ניתן להחליף בהתאם להעדפות האישיות, בהתאם להיצע שנותר ובהתאם למחיר הכרטיס.

אפשרויות ההחלפה אינן רבות, אבל יש לכם עדיין סיכוי להיות נוכחים בהשגתה של מדליה אולימפית כחול לבן. לימי הקרבות של הג'ודו, שם אריק זאבי ואליס שלזינגר ינסו להגיע עד הפודיום, נותר מספר מצומצם ביותר של כרטיסים. ואפילו לאולם ההתעמלות מכשירים היוקרתי נותרו כמה כרטיסים. אותו אולם בו אלכס שטילוב יוכל לעשות בו היסטוריה ישראלית עם מדליה אולימפית ראשונה בענף ההתעמלות. גם לטקס הסיום ניתן לרכוש עדיין כרטיסים, אבל אם תרצו למשל לעודד את לי קורזיץ' או שחר צוברי בדרך למדליה אולימפית ריאלית, לא תוכלו. הכרטיסים לענף השיט אזלו מזמן וכך גם הכרטיסים לאולם השחיה המפואר בו מייקל פלפס ינסה להעשיר את ארונו הפרטי בעוד כמה מדליות מוזהבות.

אם תרכשו מאיסתא את הכרטיסים שלא בתוך החבילה תשלמו בהתאם לדרגת המושבים שתבחרו (הדרגה המוצעת בחבילה היא דרגת האמצע): חצי גמר כדורסל – 45-150 פאונד, אתלטיקה גברים - כולל גמר 200 מטר 80-450 פאונד, אתלטיקה גברים - כולל גמר 400 מ'- 50-725 פאונד, גמר כדור עף חופים - 95-450 פאונד.  

אפשר גם לחכות לתחילת אוגוסט

עכשיו נותר לכם לארגן טיסה ולינה. חבילות משולבות כמעט ולא נותרו בחברות הנסיעות. ב"דקה ה-90" מספרים שהטיסה היחידה שנותרה היא טיסה המתאימה לשהות ממושכת - מה-29.7 ועד ה-10.8 שתעלה לכם 488 דולר. בית מלון ארבעה כוכבים לאותה תקופה יעלה עוד כ-11,500 שקל לזוג בחדר. בסך הכל תעלה לכם חופשה של 14 לילות, כולל ביקור בארבעה אירועים אולימפיים כ-14,500 שקל. 

ואם בכל זאת לא תוכלו לצאת לחופשה בת שבועיים לדיל משתלם למשחקים האולימפים, תוכלו לנסוע בתחילת חודש אוגוסט ולהנות ממשחקי הפתיחה. תמורת כ-4,860 שקל לאדם בחדר זוגי, תוכלו לטוס ב-1-5 באוגוסט וללון ארבעה לילות במלון ארבעה כוכבים בעיר (לפי אתר ההזמנות של "אופיר טורס"). ביקור בארבעה אירועים אולימפים בעת השהות, יעלה לכם עוד כ-4,500 שקל. עלות הנסיעה בסך הכל: 9,360 שקל. יקר? לא בטוח כשמדובר בחוויה של פעם בחיים.

שטילוב, בונה על חזרה עם מדליה (gettyimages). צפו בו מדבר (צילום: ספורט 5)
האם הוא יהיה זה שיביא מדליה? שטילוב | צילום: ספורט 5

לחובבי הסיכונים שביניכם המתכוונים פשוט להתייצב בלונדון ולקוות למצוא שם כרטיסים במחירים זולים יותר - שיהיה בהצלחה. קניית כרטיסים במהלך המשחקים עצמם תתאפשר בקופות כל אצטדיון או אולם, שם גם הישראלים יוכלו לרכוש כרטיס וכמובן שהמבחר גדול משמעותית מזה של איסתא ספורט. עם זאת, כדי להשיג כרטיס למשחקי הגמר הפופולריים ביותר סביר שתאלצו להמתין זמן רב בתור והימצאותם של מקומות פנויים כמובן אינה מובטחת.

בנוסף, בהתאם להיצע שיישאר, תוכלו לרכוש כרטיסים לאירועים באמצעות איסתא ספורט גם במהלך המשחקים. השנה מתכוונת החברה לפתוח גם עמדה בלונדון, במלון PARK PLAZA WESTMINSTER, שם ניתן יהיה לקבל פרטים על המשחקים, דרכי הגעה ולרכוש כרטיסים נוספים. 

לא משנה באיזו מהאפשרויות תבחרו, כדאי להזהר מרמאויות באינטרנט. באתר מכירת הכרטיסים הרשמי של לונדון פורסמה רשימת אתרים שקמו ברחבי הרשת ומנסים לגזול את כספיכם. כאן תוכלו למצוא את הרשימה ולדעת מאילו אתרים להיזהר: http://www.london2012.com/spectators/tickets/ticket-checker/

>> מתי הכי כדאי לטוס לחו"ל? בתחילת ספטמבר