באחת הסצנות בסדרה היפה "אנשים נורמלים" (על פי ספרה היפה עוד יותר של סאלי רוני), יושבים קונל ומריאן בבית נופש באיטליה השייך למשפחתה של מריאן וניכר שקונל, שהגיע מקיץ של טרמפים והוסטלים ברחבי אירופה, עדיין נפעם מהאפשרות לטייל בעולם ולחוות בעצמו ערים, מוזיאונים, רכבות תחתיות. כשהוא מגיע לבית הקיץ הפסטורלי אחרי כל החוויות האלה, הוא מרגיש מעט זר בסיטואציה, לצד ההתפעמות. "זה הכל כסף. כסף הוא החומר שהופך את העולם לאמיתי. יש בזה משהו כל כך מושחת וסקסי", הוא אומר למריאן.  

כשהגעתי למלון Four Seasons Astir Palace, אחרי שנה של מגיפה, נזכרתי במשפט הזה על כך שכסף הופך את העולם לאמיתי, וכמה זה מושחת, וכמה זה סקסי. לאחר נסיעה של 40 דקות משדה התעופה באתונה, דרך פרברים מנומנמים, חלקם חצי נטושים, הופיעו מולי המלון האלגנטי ביותר שאפשר לדמיין, עצי אורן, הים המנצנץ של הריביירה של אתונה, כמה אוניות תיירים באופק, ומיטות השיזוף העטופות במגבות לבנות ומסודרות בשורות ישרות בבריכה ובחוף. כשמתיישבים על אחת מהן, מגיע מיד אחד מעובדי המלון ובידיו בקבוק מים קרים ובקבוקון קרם הגנה מהשמש. וכבר אז ברור: חשבו פה על הכל.

פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר
פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר
פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר

Four Seasons Astir Palace שוכן בקצהו של חצי אי בפרבר נופש יוקרתי בשם ווליאגמני. מדובר במלון עם יותר מ-300 חדרים מסוגים שונים והיסטוריה מפוארת מנוקדת באורחים כמו משפחת אונסיס, ברידג'יט ברדו, פרנק סינטרה, שארל אזנבור ולייזה מינלי. מייסד מועדון סקי המים של אסטיר פאלאס כתב פעם בספר על תולדות המלון האיקוני כי "מר אונסיס כנראה היה האיש הכי עני שביקר כאן", כדי להבהיר עד כמה עשירים וזוהרים היו אורחי המקום. כל זה היה כמובן בגלגול הקודם של אסטיר פאלאס שפעל מתחילת שנות ה-60 ובמשך עשרות שנים כאבן שואבת לסלבריטאים ופוליטיקאים, ונבנה כחלק ממאמציה של יוון להבהיר שלא רק האיים שלה יפים ופסטורליים, ושהיא מסוגלת גם להיות אלטרנטיבה של ממש לריביירה הצרפתית.

ב-2019, לאחר שיפוץ שנמשך שלוש שנים ועלה כרבע מיליארד דולר, נפתח המלון מחדש תחת ניהולה של רשת היוקרה פור סיזנס – היישר לתוך מגיפת הקורונה. זו מן הסתם לא ההשקה שלה ציפו, אבל מאז שיוון החלה לחזור לשגרה ותיירים – ביניהם הרבה מאוד ישראלים – החלו לחזור אליה, אסטיר פאלאס הפך לאחד היעדים הנחשקים במדינה, למרות שמדובר באחד המלונות היקרים באזור, שהיה מוכר עד כה בעיקר ליוונים בעלי אמצעים, חובבי יאכטות וספורט ימי. מה הופך את המקום לנחשק כל כך? מעבר לאדריכלות המודרניסטית המשגעת ששומרה היטב בשיפוץ, ולכך שהוא מצטלם מדהים לאינסטגרם, יש לו עוד כמה מאפיינים יוצאי דופן.

פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר
פור סיזנס אתונה (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

החדרים

303 החדרים כאן מתחלקים בין שלושת אגפי המלון: חדרי בונגלו אקסקלוסיביים שהם הראשונים שנבנו כאן, וגם אחרי השיפוץ שומרים על אווירת סיקסטיז קליפורנית משהו. הם מרוחקים יחסית ממבני המלון האחרים, טובלים בירוק, צופים על המפרץ ומתאימים לחופשה שקטה של מי שמעריכים את הפרטיות שלהם. חדרי אריון במבנה האמצעי הם המתאימים ביותר לזוגות ונמצאים מעל חלק מהברים של המלון ובצמוד לספא ולבריכת "המבוגרים" (בריכת אינפיניטי שבה ילדים אינם מתקבלים בברכה וטוב שכך). חדרי נפסיקה במבנה המרשים ביותר במתחם פונים כולם לחוף. לחלקם בריכות פרטיות ובכולם מיטות עצומות ואמבטיות שאפשר לראות מהן את הים (כי מה עוד אפשר לבקש בחיים האלה?). החדרים האלה הם הקרובים ביותר לבריכה בעלת האופי המשפחתי יותר, למועדון הילדים ולחדר הכושר.  

פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר

המסעדות, הברים וארוחת הבוקר

בפור סיזנס אסטיר פאלאס יש ארבע מסעדות נהדרות: טברנה יוונית משודרגת שבה יכולים הסועדים לבחור דג ים טרי בעצמם, מסעדה איטלקית מצוינת, מסעדה דרום אמריקאית קלילה לצד הבריכה שבה אפשר לנשנש טאקוס וללגום מרגריטות, ומסעדת פיין דיינינג עם תפריט יווני עכשווי – שמוביל השף לוקה פיסקאצי, שעבד במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן ברומא, לונדון והונג קונג. כל המסעדות משתמשות בירקות ועשבי תיבול הגדלים בגינת ירק בשטח המלון. מחוץ למלון ובמרחק הליכה קצרה פועלת מסעדה מסקרנת נוספת – שהיא חלק מרשת המסעדות של השף היפני הכוכב נובו מטסוהיסה (כן, ההוא מ-Nobu).

חוץ מזה, יש ארבעה ברים, לכל אחד מהם תפריט משקאות בעל אופי אחר. בפלגוס, מסעדת הפיין דיינינג, פועל גם בר מרטיני. אם אתם חובבי קוקטיילים ויינות תמצאו את מבוקשכם בכל אחד מהברים והמסעדות, ובכל אחד מהם תיהנו מאופציות מפתיעות. אם אתם אוהבים סיגרים, קוניאק וכסף ישן – בר אריסטו, שנראה כמו מחווה לימי הזוהר של הריביירה, הוא המקום בשבילכם.

פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר

ארוחת הבוקר, אותה אפשר לאכול במרפסות הצופות לים של מסעדות המלון, סטנדרטית יותר מהיצע ארוחת הערב, אבל מפנקת מאוד וכוללת את כל מה שאפשר לבקש ממלון ברמה הזאת. ביצים בכל צורת עשייה שתחשקו, פנקייקים, מנות בריאות ובופה גדול אך מוקפד. בנוסף, תקבלו כאן מגש קומות של מאפים ואת האפשרות לבחור שייקים ומיצים מושקעים. הבעיה היחידה היא שאחרי יום אחד באסטיר פאלאס תתחילו לשאול את עצמכם על איזו ארוחה לוותר כדי שיישאר לכם מקום לארוחת ערב ובעקבות מחקר מעמיק אני יכולה רק להמליץ שהארוחה שתדלגו עליה תהיה זו של הבוקר. אם החלטתם ללכת עליה בכל זאת, חשוב שתדעו שאפשר גם להזמין אותה לחדר ולאכול אותה במרפסת הכיפית בלי לפגוש יותר מדי זרים על הבוקר.

פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר

מה עושים במלון?

בשטח המלון יש שלושה חופים פרטיים. השקט והיפה שבהם הוא זה שנמצא סמוך למבני הבונגלו. יש גם שלוש בריכות, אחת מהן באוריינטציה משפחתית, אחת למבוגרים ושלישית מקורה במתחם הספא. כיאה ליעד לחוג הסילון, יש גם חמישה מגרשי טניס וכל פעילות ספורט ימי שאפשר להעלות על הדעת. ניכר שבספא הושקעה מחשבה מרובה, ומלבד מסאז'ים ברמה גבוהה מאוד, יש בו בריכה לטיפולים במים, חמאם, סאונות, מכון יופי ומספרה.

מה עושים בסביבה?

בחופשה בפור סיזנס אסטיר פאלאס אפשר לשלב כמובן גיחות לעיר אתונה, על כל האתרים הארכיאולוגיים, המוזיאונים והחנויות שבה. אם אתם מעדיפים לגלות את האזור, מומלץ לבקר באגם המים התרמליים ווליאגמני ולראות לפחות שקיעה אחת מהגבעה שעליה נמצא המקדש של פוסידון, אתר שנבנה בסביבות 400 לפני הספירה. למקדש אפשר להגיע ברכב (45 דקות) או באמצעות שיט בסירה (שעתיים).

המחיר

המחירים במלון מתחילים ב-900 יורו לחדר ללילה. 

פור סיזנס אתונה (צילום: יחצ)
צילום: יחצ
פור סיזנס אתונה (צילום: יחצ)
צילום: יחצ

פור סיזנס אתונה (צילום: מאיה לקר)
צילום: מאיה לקר

Four Seasons Astir Palace,  Apollonos 40, Vouliagmeni 166 71, Greece. לאתר המלון

*הכתבת היתה אורחת המלון