לפני שנצלול אל האתרים והמקומות שאתם חייבים לנפש ועמוד האינסטגרם שלכם, כדאי וראוי לציין: אם אתם נופשים שמחפשים מלון רחב ידיים הכל כלול עם פארק מים צמוד, כדי שתוכלו להתהפך לצד הבריכה ולהזמין עוד כוס ערק ולא להוציא את כף רגלכם במשך שבוע מהמלון - האי הזה הוא לא בשבילכם. זה לא שיש לנו משהו נגד בטן-גב, אבל במקרה הזה מומלץ לשכור רכב ולצאת לחקור את האי לאורכו ולרוחבו. בסופו של דבר זה ישתלם לכם, כי רק כך תגלו את אחד האיים הכי אותנטיים ומרהיבים שיש ליוון להציע - לסבוס (Lesvos)

> המדריך המלא למטייל ביוון

זה לא שהאי לסבוס היה סגור לתיירים או ישראלים עד היום, להיפך, המקומיים חמים ומסבירי פנים, אבל לא תמצאו שם מלונות ענק או כפרי נופש, ועד לאחרונה היה ניתן להגיע לשם רק דרך טיסה או שיט מאתונה. כעת, בחסות חברת קשרי תעופה, יצאו משדה התעופה בן גוריון טיסות ישירות לשדה התעופה מיטיליני, הצמוד לעיר הבירה של האי, המשקיפה על חופה המערבי של טורקיה ונופה ההררי המרהיב נצפה היטב מהחוף.

כבר בנחיתה אפשר לשים לב כי מדובר באחד האיים היווניים הגדולים ביותר, השלישי בגודלו במדינה, ובדרך למיטליני (Mytilene) משדה התעופה תבחינו בעוד ועוד עצי זית שנמצאים בכל פינה ופינה באי. חסכנו לכם את הספירה - באי כולו ישנם כ-11 מיליון עצי זית. אבל למרות זאת, ועל אף העובדה שבאי פועל מפעל לייצור שמן זית איכותי, בו גם ניתן לבקר ולרכוש את הזהב הנוזלי במחירים מצחיקים, האי לסבוס מוכר דווקא כבירת האוזו של המדינה.

הבירה מיטיליני ואזור הנמל שלה לא שונים ממרכזי הערים והנמלים האחרים ביוון, אבל סיבוב קצר באזור נותן תחושה שדווקא באי הזה הצליחו המקומיים לשמר את היווניות האותנטית האמיתית, והדבר מורגש יותר ויותר ככל שמטיילים באי. טברנות, ברים, אוכל טעים וזול, רחובות צרים עמוסים בחנויות קטנות שמלאות במציאות ואמנות נהדרת, כנסיות מרשימות ושווקים מלאי שפע - כל אלה לא יפתיעו אתכם, אבל יהיה להם ניחוח יווני אמיתי קצת יותר מבדרך כלל. המלצה: כשאתם מגיעים למרכז העיר מיטיליני, תוודאו להזמין מקום במסעדת Paratairon בשעות הערב. ההנאה מובטחת, גם לעמוד האינסטגרם שלכם.

לסבוס, יוון (צילום: יח"צ)
צילום: יח"צ
מיטיליני לסבוס (צילום: Stamatios Manousis, shutterstock)
מיטיליני, בירת האי לסבוס | צילום: Stamatios Manousis, shutterstock

מיטיליני, לסבוס (צילום: עידן יוסף-ימין )
צילום: עידן יוסף-ימין

הבעיה הגדולה ביותר בלסבוס היא השפע שיש לאי להציע. התייר הישראלי הממוצע יבקר באי רק למספר ימים ויש לא מעט נופים שאפשר לראות הפזורים בכל רחבי האי, לעיתים במרחק של שעה נסיעה ויותר ממרכז חיי הלילה במיטיליני, החלטנו להדגיש חמישה אתרים ומקומות שלא כדאי ולא ראוי לפספס. 

העיירה מוליבוס (Molyvos)

בקצה ההר שבו שוכנת העיירה ניצבת טירה מרהיבה מימי הביניים, שמבהירה לכל מי שמתקרב שמדובר באחד המקומות היפים באי. השרידים העתיקים שווים ביקור בפני עצמם, ולו רק לשם התצפית, אבל תכינו את עצמכם - כי מהרגע הזה זה הולך ומשתפר. רחובות העיירה מרוצפים כולם באבן ומקושטים בפרחי ויסטריה שהופכים הליכה אביבית או קייצית לחוויה שלקוחה מסרט רומנטי. גם כאן תמצאו לא מעט מזכרות להביא למשפחה, לצד טברנות איכותיות רבות שנחשבות לפסגה קולינרית באי.

מוליבוס, לסבוס (צילום: עידן יוסף-ימין )
הטירה במוליבוס | צילום: עידן יוסף-ימין

מליבוס, לסבוס (צילום: עידן יוסף-ימין )
צילום: עידן יוסף-ימין

הכפר פטרה (Petra)

נתחיל מהסוף: בראש גבעה שמשקיפה על המים התכולים של איי יוון ניצבת לה כנסייה ביזנטית יפהפייה, שאליה מגיעים לאחר טיפוס של 100 מדרגות ששוות כל צעד. המבנה העתיק ממנו משקיפים על גגות הרעפים הכתומים של הכפר הוא רגע השיא של הכפר הציורי הזה, שכן למרגלות הכנסייה חבויות סמטאות רבות, עמוסות בחנויות מלאות כל טוב, לצד טברנות ומסעדות על שפת המים.

פטרה, לסבוס (צילום: עידן יוסף-ימין )
צילום: עידן יוסף-ימין
פטרה, לסבוס (צילום: Karel Gallas, shutterstock)
צילום: Karel Gallas, shutterstock
 

היער המאובן של לסבוס 

במערב האי, במרחק של בערך שעתיים נסיעה מהבירה מיטיליני, נעלמים לפתע עצי הזית שממלאים את האי ומתחילים לצוץ להם עצי אורן. שם, באזור הוולקני של האי, שוכנת לה שמורת טבע שהיא פלא של ממש - היער המאובן השני בגודלו בעולם כולו, אחר מאתרי מורשת עולמיים של אונסק"ו. היער נמצא קרוב לכפר סיגרי, ששווה ביקור בפני עצמו, והוא נוצר לפני מיליוני שנים בעקבות התפרצויות געשיות. השמורה משתרעת על פני 150 ק"מ ומכילה לא מעט נופים עוצרי נשימה, ביניהם עץ מאובן נדיר בן 20 מיליון שנה שהתגלה רק לפני כשלוש שנים.

היער המאובן (צילום: Esin Deniz, shutterstock)
היער המאובן | צילום: Esin Deniz, shutterstock

ספא Therma

בין הנסיעות והטיולים מותר ומומלץ להקדיש זמן, אם לא יום שלם, לרוגע ושלווה. כמו כל אי יווני גם כאן תמצאו אינספור חופים משגעים להשתזף בהם, אם לא בחרתם להשתזף בבריכה של המלון. אבל אם תחליטו להשקיע בעצמכם קצת יותר אל תפספסו את מתחם הספא ת'רמה, שנמצא במרכז המפרץ של האי ויושב על יד אחד החופים השווים במקום. 

בספא ת'רמה תמצאו בר משקאות ואוכל, בריכות חיצוניות המשקיפות על הים וחדרי טיפולים לטובת עיסויים מרגיעים בהזמנה מראש. אבל גולת הכותרת בספא המדובר היא הבריכה הפנימית המחוממת שנמצאת בתוך מבנה אבן, העושה שימוש במינרלים הטבעיים של המים להם סגולות מרפאות רבות.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט ששותף על ידי @‏‎paolo.tota‎‏‎‏

אוזו פלומארי (Plomari)

אין על כך תשובה ברורה, אבל תושבי האי לסבוס יטענו כי המשקה האלכוהולי האהוב אוזו הומצא במקום. בין אם זו אמת או אגדה, האוזו המפורסם ביותר בעולם, שנמכר גם בישראל, "אוזו פלומארי", מיוצר ומיוצא לכל רחבי העולם היישר מהכפר הקטן שבאי.

אם הגעתם עד לכאן, מומלץ לפנות שעתיים קלות לסיור במפעל המרשים, שם תוכלו ללמוד על ההיסטוריה המרתקת של המשקה בעזרת סרטון טכנולוגי נפלא, לחזות במו עיניכם בייצור המשקה ואף לצאת משם עם בקבוק אחד או שניים. בדרך לשם תוכלו לחזות בנופים מופלאים באמת, ואולי אפילו לעצור במפעלי שמן הזית של הכפר ובעיקר בחנות המציעה את הזהב הנוזלי במחירים מצחיקים באמת. עצה בחינם: תפנו במזוודה מקום לג'ריקן 5 ליטר.

אוזו פלומארי, לסבוס (צילום: עידן יוסף-ימין )
צילום: עידן יוסף-ימין

איפה ישנים?

מלון Elysion, שנמצא במרחק של 8 דקות נסיעה למרכז מיטיליני. 3 לילות כולל טיסות והעברות על בסיס ארוחת בוקר יעלו 815 דולר לאדם בחדר זוגי ביוני. לאתר המלון.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Elysion Hotel‎‏ (@‏‎elysion_hotel_lesvos‎‏)‎‏

מלון Zaira, מלון בוטיק על הים. 3 לילות כולל טיסות והעברות על בסיס ארוחת בוקר יעלו החל מ-715 דולר לאדם בחדר זוגי ביוני. לאתר המלון.

מלון Zaira, לסבוס (צילום: עידן יוסף-ימין )
מלון zaira | צילום: עידן יוסף-ימין

עוד חבילות אפשר למצוא באתר קשרי תעופה המשווקת הבלעדית של היעד:

מחיר חבילה למלון 3 כוכבים על בסיס לינה וארוחת בוקר החל מ-475 דולרים לאדם בחדר זוגי.

מחיר חבילה למלון 4 כוכבים על בסיס לינה וארוחת בוקר החל מ-619 דולרים לאדם בחדר זוגי.

מחיר חבילה למלון 5 כוכבים על בסיס לינה וארוחת בוקר החל מ-575 דולרים לאדם בחדר זוגי.

מחיר טיסה החל מ-379 דולרים לאדם.

 

 *הכתב היה אורח של קשרי תעופה בלסבוס