לכולם ברור שמפת התיירות של הישראלים בחו"ל תשתנה השנה. נכון להיום, מספר האנשים שטסים עדיין נמוכים מאוד ועומדים על כ-30 אלף נוסעים ביום, אך כולם כבר מסתכלים על פסח ועל הקיץ בתור הזמנים בהם נתחיל לחזור לשגרת טיסות.

בתוך כך, היעדים שירדו מהמפה, חלקם לגמרי וחלקם באופן חלקי, הם טורקיה, מצרים (סיני), מרוקו, דבלין ועוד. מי שצפויות להרוויח מכך הן ערים במדינות שתמכו בנו כמו פראג (צ'כיה), בודפשט (הונגריה) וברלין (גרמניה). ומעל לכל אלה שתי המדינות שיטוסו אליהן הכי הרבה, במיוחד השנה, הן השכנות שלנו - יוון וקפריסין. 

> המדריך המלא למטייל ביוון

> המדריך המלא למטייל בקפריסין

> כבר מותר: 24 יעדים מומלצים לשנת 2024

"השנה צפויה להיות ההתעניינות גדולה ומשמעותית יותר בקרב הישראלים ביעדים יוון וקפריסין, וזאת בעקבות המתיחות עם טורקיה", אומר אייל שמואלי, מיזמי תערוכת התיירות הבינלאומית IMTM 2024 שתתקיים באקספו ת"א בתאריכים 3-4.4.24. "בעבר טורקיה הייתה אחד היעדים הכי מבוקשים ופופולאריים לחופשה, וכעת הישראלים מחפשים חלופה קרובה שתהיה במרחק של עד כשעתיים טיסה, בטן גב ויעד שיכול להציע מחירים אטרקטיביים.  יוון וקפריסין עונות על הדרישות, ולכן כבר עכשיו רואים הענות גבוהה, שצפויה עוד לטפס".

לרנקה (צילום: Lena Havryliuk, shutterstock)
לרנקה | צילום: Lena Havryliuk, shutterstock

אילן שלו, סמנכ"ל קווי חופשה, שמחזיקה גם בבעלות על חברת התעופה היוונית bluebird, מוסיף: "החל מפסח 2024 יוון וקפריסין הולכות לשבור שיאי תיירות מישראל, ובתנאי שכמות המטוסים תענה על הביקוש, וזאת לאור מצב חברות התעופה הפעילות נכון להיום בנתב"ג. אנחנו כבר רואים גידול של כ-25 אחוזים אל מול שנת 2023. המגמה הזו התחזקה עם הפיכת אתונה, החל מינואר 2024, ל-HUB (בסיס) חלופי לאיסטנבול. לראייה, בתוך כשבועיים מרגע חזרתה לישראל עברה bluebird Airways להפעיל כ 10 טיסות שבועיות ליעד. קו זה לחלוטין ימשך ויתעצם אל תוך חופשות הפסח, החופש הגדול, וחגי תשרי, על אחת כמה וכמה כשטורקיה אינה עוד אופציה מבחינת התייר הישראלי".

ליוון וקפריסין יש את היכולת להציע תחליף הולם לחופשת ה"הכל כלול" שכל כך היו מבוקשות בטורקיה?

שמואלי: "בשנים האחרונות יוון וקפריסין נכנסות יותר ויותר לעולמות 'הכל כלול' וקלאבים. הן לומדות את הקונספט מטורקיה ובשנים האחרונות התחום מתפתח יותר ויותר. טורקיה עדיין מובילה את ענף ה'הכלל כלול', אבל בהחלט יוון וקפריסין הופכות להיות מתחרות ראויות".

חוף קורפו יוון  (צילום: Milos Vucicevic, shutterstock)
קורפו | צילום: Milos Vucicevic, shutterstock

שלו: "יוון וקפריסין לחלוטין מהוות תחליף ראוי לחופשת הכל כלול לה הורגלנו כסטנדרט בטורקיה. הן ביוון, והן בקפריסין, קיים היצע גדול של מלונות הכל כלול, הכוללים גם פארקי מים. די אם נציין את רשת מלונות KIPRIOTIS בקוס, מלון Creta Maris, ורשת מלונות Aquila בכרתים ועוד מגוון מלונות בקפריסין, בעיקר באזור פאפוס המבוקש על ידי משפחות עם ילדים ומכיל מגוון רחב של מלונות הכל כלול כולל פארקי מים".

בשתי המדינות נוקטים בצעדים אקטיביים כדי למשוך את התייר הישראלי דווקא השנה?

שמואלי: "יוון וקפריסין רואות בישראלים נתח שוק משמעותי בחודשי החגים והקיץ. הן מתחילות להשקיע משאבים על מנת למשוך את תשומת ליבו. ראשית, חברות התעופה המקומיות של המדינות היו מבין הבודדות שכמעט לא הפסיקו את הטיסות גם בזמן מלחמה, מתוך נאמנות לתייר הישראלי והנכונות להמשיך ולקדם פעילות עסקית. לצד זאת, אנחנו עדיין לא רואים פרסומות לחופשות ביעדים, אבל הן צפויות להגיע לתערוכת התיירות הבינלאומית IMTM 2024 שתתקיים באקספו ת"א על מנת לקדם שיתופי פעולה עסקיים בישראל ולהיות במודעות בקרב הצרכנים. כמו כן, אפשר לראות שהן מציעות מבצעים אטרקטיביים לעונת החופשות של ישראל, פועלות ודוחפות מול סוכני הנסיעות וגם בהמשך אני צופה שיהיו גם פרסומים אקטיביים".

שלו: "יוון וקפריסין תמיד עבדו בשיתוף פעולה מלא עם סיטונאיות התיירות בישראל ותמכו לאורך כל השנים, אם באמצעות קמפיינים ואם באמצעות תמריצים בהגדלת נתח התיירות מישראל המהווה עוגן במדינות אלה. גם השנה, הן יוון והן קפריסין עשו הכל בכדי לקלוט את הישראלים ביעדים אלה. די אם נזכיר את התמיכה של חברת התעופה היוונית bluebird Airways ו TUS הקפריסאית ששימרו את פעילותן ואת הקווים ליוון וקפריסין כמעט לאורך כל התקופה המורכבת שאנו חווים כאן בישראל, על רקע המלחמה, ובעצם אפשרו את תחילת פתיחת השמיים עבור הישראלים ליעדים אלו".

תערוכת התיירות - יוון וקפריסין יגיעו (צילום: ניר שמול)
תערוכת התיירות - יוון וקפריסין יגיעו | צילום: ניר שמול

מודעה לעידוד תיירים ליוון (צילום: באדיבות קווי חופשה)
מודעה לעידוד תיירים ליוון | צילום: באדיבות קווי חופשה

הילה הרמולין רונן, סמנכ"לית שיווק ומכירות בישראייר, מסכמת: "נראה כי יוון וקפריסין זוכות להתעניינות מוגברת בקרב הקהל הישראלי, בייחוד לאור היעלמותה של טורקיה ממפת היעדים. הישראלים מחפשים יעד זול, קרוב ובעיקר יעד בו ירגישו מספיק בטוחים לאור המצב הביטחוני בחודשים האחרונים. מתחילת השנה אנו רואים בישראייר, גידול של מעל 25% ליעדי יוון וגידול באחוזים רבים ביעדי קפריסין. אנו רואים הזמנות רבות ליעדי יוון כגון אתונה, קורפו, סלוניקי, רודוס וחאניה לצד קפריסין - לרנקה ופאפוס. הצפי כי יעדים אלו יהוו תחליף הולם לנופש המשפחתי במקום הקלאבים בטורקיה. ביוון וקפריסין ניתן למצוא נופש הכולל מלונות מפנקים, פארקי מים, חופי ים, שופינג זול בילויים ואטרקציות  לצד אוכל זול וטעים".