לגלוש לספה בעיר זרה

את הנסיעה ליפן עמית וג'ו לא ישכחו לעולם, במיוחד לא את הערב שבו הם התבקשו בנימוס לבשל מנה ישראלית למארח שלהם בטוקיו, שביקש להכיר מקרוב את התרבות שממנה באו. כזוג שמצליח מדי פעם לעשות לעצמו בריחה לחו"ל, הפעם זה לא היה היעד הלא שגרתי שהקסים אותם אלא גם הדרך שבה בחרו ללון. "יפן היא יעד אקזוטי ומסקרן, אך תוך כדי בירור וסגירת כל הנושאים הלוגיסטיים לנסיעה הבנו כי הלינה ביפן מאוד מאוד יקרה, עלות השינה בטוקיו למשל נאמדת בסדר גודל של 200-300 דולר ללילה. מאחר ולא רצינו לקצר את השהות, חיפשנו פתרון יצירתי וכך נפרצה הדרך להיכרות עם תופעת ה-couchsurfing מסביר עמית. שגרמה להם ללון יחד עם מארחיהם בבתים פרטיים בטוקיו וקיוטו .

גוליבר_012 (צילום: עמית טורקניץ)
עמית וג'ו בטוקיו עם קאוצ'סרפרים אחרים והמארח שלהם בטוקיו | צילום: עמית טורקניץ
ה-couchsurfing הוא אתר אינטרנט שמקשר בין מטיילים לאוכלוסייה המקומית של היעד אליו תרצו לנסוע. נקודת המוצא של מפתחי האתר (שמונה כיום כ- 7 מיליון חברים בלמעלה מ- 100,000 ערים) היא לחוות את העולם באופן כזה שכסף לא יכול להשיג (stay in someone’s home and experience the world in a way money can’t buy). השיטה פשוטה למדי, כל שעליכם לעשות הוא להירשם לאתר, לספר על עצמכם, לשלוח תמונה ולאתר "ספות"- כלומר חדרי אירוח, פנויים בעיר שבה תרצו לבקר. "חשוב להבין כי מדובר בפלטפורמה קהילתית שבנויה על המוניטין של כל חבר רשום, ולמוניטין שלך יש משמעות גדולה הבאה לידי ביטוי בחוות הדעת שנתנו עליך בזמן שהתארחת ובדירוג בזמן שאתה מארח". עמית מספר כי חווית coach surfing נתנה להם ערך מוסף עצום לטיול, "מעבר לחיסכון בתקציב, אין כמו להסתובב עם מקומי. המארח שלנו הקדיש לנו יום שלם בו הראה לנו מקומות שבחיים לא היינו מגיעים אליהם, הוא אף סייע לנו בבניית התוכניות להמשך הדרך ובערב אחד לקח אותנו לבר קריוקי מדליק שהוא לא הונאה תיירותית (בעיה נפוצה בטוקיו)". מאז אותה חווית טיול ביפן עמית ובת זוגתו חברים לתפארת, ובחדרם הפנוי שבדירתם התארחו כבר תיירים מאוסטריה, גרמניה, סין ואנגליה. לעיתים יש גם תיירים שרק מבקשים עצה או המלצה, ומבקשים חברה לערב אחד או שניים בעיר הגדולה אליה הגיעו. 

להחליף דירה תמורת דירה  

 שלא כמו אתר airbnb המאפשר למארחים לארח בביתם תיירים ולייצר להם הכנסה, התפתחה שיטה נוספת ללינה בחו"ל והיא קרויה - House Swapping. החלפת הדירות מאפשרת לנו למצוא את הדירה המתאימה ובתמורתה להציע את הדירה הריקה שנשארה מאחור בישראל. כמו airbnb, האתר CasaVersa שהושק רק לפני שנה מזוהה לשיטה זו ולקח צעד אחד קדימה את מה שהתרחש בפייסבוק, בעיקר בצורה ספונטנית וחד פעמית, בפלטפורמה חדשה ומאורגנת היטב.

אין תמונה
דירות בהחלפה. קאסה וורסה
ואיך זה עובד? בפלטפורמה הזו עליכם להירשם לאתר, להזין את פרטי בית המגורים שלכם, לספר כיצד הוא נראה ולשלב תמונות שלו. לאחר מכן תוכלו לבחור בתים מתוך המבחר הקיים היום ב-CasaVersa ולנסות לסגור על התאריך להחלפה המיוחלת. על פי האתר כרגע מוצעות למעלה מ- 1100 דירות להחלפה בכל העולם והן כוללות גם ערים פופולאריות בקרב ישראלים כגון פריז, לונדון, ברלין ואמסטרדם. ההרשמה לאתר היא בחינם, אך על התיווך יהיה עליכם לשלם במהלך הדרך ואך ורק אם התבצע. אחרי שעברתם את ההחלפה הראשונה שהיא חינמית, ככל שתטיילו יותר דרך CasaVersa כך בהחלפות הבאות תשלמו פחות ופחות. על פי המחירון באתר, עלות ההחלפה היא 45$ ולאחריה כל החלפה יורדת ב- 10$- סכום סמלי לעומת החיסכון שתחסכו משהייה במלון. לדברי יריב גלעד מייסד CasaVersa בתוך ישראל קיימות כיום 278 דירות להחלפה. "בפועל אנחנו רואים רצון לאלטרנטיבה שהיא לא בית מלון, במיוחד כאשר בית מלון עולה 250$ בממוצע למשפחה והחוויה הנוצרת היא מאוד סטרילית וקצרה.  CasaVersa מציעה פתרונות יותר אותנטיים, מאחר ולינה היא המרכיב הכי יקר בחופשה. השימוש באתר מאפשר להם להאריך את חופשתם והתחושה היא יותר נוחה ופחות לחוצה. גלעד מספר שהפתיחות והאמון מאז השקת המיזם הפתיעו גם אותו, במיוחד כאשר הציעו החלפה עם יאכטה מפוארת או בית מטורף במיאמי.  

אם כבר מלון אז דרך אפליקציה

ההתנסות בחוויות חברתיות ושיתופיות  לא מתאימות לכל אחד ואחת מאיתנו ותמיד תהיה קיימת האופציה המסורתית של שינה במלון. היום ניתן פשוט לנסוע ליעד ולהפעיל בנייד החכם אפליקציה שתאתר לנו את המלון המתאים. אל מגוון האפליקציות הקיימות בתחום הטיסות כגון חוליו, קיאק וטרווליסט,מצטרפת האפליקציה של חברת גוליבר- תיירות אונליין שנותנת עם נחיתתנו מידע שימושי על מלונות.

מפתחי האפליקציה מספרים כי עם הגעתכם ליעד בחו"ל, תוכלו להפעיל את האפליקציה ולהשתמש באופציה של "מלונות סביבי", דרכה ניתן לאתר מלון זמין ביעד שבו אתם נמצאים ובמרחק הליכה של עד 10 ק"מ, הכולל את דירוג הכוכבים ואת פופולאריות המלון בקרב הגולשים. למקרה ויתעוררו בעיות, יתרון נוסף, טמון בכך שהאפליקציה של גוליבר נותנת לכם מענה בעברית והגנה בהתאם לחוקי הצרכנות הישראליים, להבדיל מאפליקציות של חברות בחו"ל,. זיו רוזן, מנכ"ל גוליבר מספר כי בנוסף ליתרון זה, הם גם הוסיפו פיצ'רים אישיים ושימושיים ביותר לשימוש הנוסעים טרם יציאתם ובמהלך החופשה. פיצ'ר יעיל שנצפה על ידנו היה האפשרות להשתמש בצ'ק ליסט כדי שלא נשכח שום דבר, והאפשרות ליצור רשימות אריזה מותאמות לפי סוג החופשה או הנסיעה. 

אין ספק כי הדרך הקונבנציונאלית לחיפוש אפשרויות לינה בחו"ל קיבלה תפנית בשנים האחרונות, חלק מהשיקולים נולדו ממציאות טכנולוגית וכלכלית חדשה, אך לא בהכרח. תיירות באה יד ביד עם יצירת חוויות שונות שמשביחות את הנסיעה כבר מהשלב הראשוני של החיפוש. נסיעה דיגיטלית נעימה!

להזמנת חופשה באתר גוליבר >>