מצד אחד, הזמנת חופשה באינטרנט היא בהחלט פעולה ידידותית להפליא. ממילא רובנו מסתובבים  24/7 עם מכשיר כלשהו בעל חיבור לרשת, מה גם שטובי המוחות בעולם התיירות רק חושבים כל הזמן איך להפוך את זה למהיר ונוח יותר.

מצד שני, זה עלול להיות מתכון לאסון – בעיקר בגלל הנטייה שלנו להתפתות למודעות הצבעוניות ולהצעות השיווקיות. אז מה עושים? לומדים מהמומחים ומונעים כבר עכשיו את הפאדיחות בשדה התעופה או בחשבון הבנק.

להסתכל על המחיר הכולל

"חוץ מהטעות שבגללה אנשים לא מתכננים מראש, הטעות הכי נפוצה זה שאנשים מסתכלים על המחיר לפרטים ולא על המחיר הכולל", מסביר מיכאל שיחור, הבעלים של מדריך "שיחור" המפורסם ומי שעומד כיום מאחורי אלגוריתם לבניית חופשה בהתאמה אישית.

"הרבה אנשים מוצאים באינטרנט טיסה במאה דולר אחרי שקופצת להם מודעה בפייסבוק – וקונים. אבל זו טעות: כי ברגע שעשית את זה, לקחת על עצמך התחייבות של 2,000 דולר. אתה כבר מושקע רגשית ביעד, בלי לבדוק את כל השאר".

"אולי בתי המלון בתאריכים האלה מאוד יקרים, כי יש איזשהו אירוע, או שאולי יש איזה משחק כדורגל בדיוק בשבוע לפני ומאוד חבל לפספס אותו? לכן צריך להסתכל על המחיר הכולל של החוויה ולא רק על המחיר של כל פרט", הוא אומר.

משה ומושיקו זה לא אותו שם

עוד טעות שייחודית פחות או יותר רק לשפה העברית נובעת מההבדל המשמעותי בין השם הרשמי לבין שם החיבה או הכינוי. אז אם הזמנתם טיסה על שם מושיקו אבל בדרכון כתוב משה, או יצחק במקום איציק, צפו פגיעה: רוב הסיכויים שדיילת הקרקע בכלל לא תסכים להעלות אתכם על הטיסה.

במקרים שבהם תגלו את הטעות עוד לפני ההגעה לשדה, תעמוד בפניכם דילמה לא פשוטה – האם לשלם לחברת התעופה כדי לשנות את השם, או לקחת את הסיכון. כמו תמיד, התשובה תלויה בסיטואציה ובנסיבות.

מה שבטוח כדאי לעשות זה למנוע את הטעות מראש. הקפידו לכתוב את השמות נכון, אל תמהרו למלא פרטים למרות שהאתר אולי מנסה להלחיץ אתכם ואל תתעצלו לשים לידכם את הדרכונים כדי לראות איך בדיוק מאייתים את השמות שלכם ושל כל יתר בני המשפחה באנגלית. גם אם נדמה לכם שאתם זוכרים כל אות ותו, הזמנת טיסה אונליין היא ממש לא המקום להמר בו.

שיחור חורף - אישה מבולבלת (צילום: Galina Zhigalova, shutterstock)
צילום: Galina Zhigalova, shutterstock

מסובך, כל העניין הזה עם התאריכים

יש עוד המון פאדיחות שישראלים עושים בהזמנה של טיול לבד בדיגיטל, שהיו יכולות להימנע אם הייתה מוקדשת לכך עוד קצת מחשבה ותשומת לב.  

כך לדוגמא רבים מאיתנו לא מנוסים עם מילוי פרטים באתרי האינטרנט של חברות השכרת הרכב הבינלאומיות. התוצאה היא שבמקום למלא את מספר רישיון הנהיגה נמלא את מספר תעודת הזהות, שאין לו כמובן שום משמעות במדינות אחרות, או שנפספס לגמרי את השעה ואת התאריך שבהם אנחנו מתכננים לבצע את האיסוף. ובהצלחה עם הילדים.

להתרחק 50 ק"מ מהיעד ולגלות את זה רק אחרי הנחיתה

הגעתם ליעד? האתגר לא נגמר. טעות שהיא אפילו יותר קריטית עלולה להתרחש עם המיקום של הנחיתה עצמה: סקירה קצרה של תלונות שחוזרות על עצמן בקבוצות של מטיילים בטורקיה בפייסבוק מגלה שלא מעט ישראלים מתבלבלים עם שדות התעופה של איסטנבול.

כידוע, באיסטנבול יש 2 שדות תעופה בינלאומיים – השדה הראשי שנקרא Istanbul Airport (שהחליף את שדה התעופה הקודם, אטאטורק) והשדה השני שנקרא סביחה גוצ'ן (Sabiha Gokcen) וממוקם כ-50 ק"מ ממרכז העיר. אז אם הזמנתם אונליין ולא התעכבתם על פרטי הטיסה, אולי כי היה נוח לחברת התעופה להסתיר אותם, תמצאו את עצמכם הרבה יותר רחוק מהמלון שתכננתם להגיע אליו. איסטנבול היא רק דוגמא, אבל בעיות דומות חוזרות על עצמן גם בטיסות לטנריף, לונדון ואפילו ניו יורק.

החדשות הטובות הן שאת כל הטעויות האלה אפשר למנוע בקלות. איך? פשוט מתייעצים עם בעלי מקצוע שמגיעים מהתחום ומכירים אותו, או מינימום משתמשים באתר אמין שמאפשר לנו לתכנן ולהזמין את החופשה בהתאמה אישית ועל בסיס מידע אמין, מעודכן ומפורט בעברית.

להזמנת חופשה בשיחור >> היכנסו