מיכאל שיחור (62) מעולם לא נדבק בחיידק הטיולים, הוא פשוט נולד איתו. "גדלתי במשפחה של מטיילים. סבא שלי טייל ברחבי רוסיה עוד בתחילת המאה הקודמת, הוריי היו בין הראשונים שנסעו לחצי האי סיני לאחר מלחמת ששת הימים ולקהיר לאחר חתימת הסכם השלום עם מצרים. החיידק הזה הוא תורשתי במשפחה ולשמחתי גם הילדים שלי נדבקו בו. הסקרנות והרצון לחקור ולגלות מקומות חדשים בערו בי מאז שאני זוכר את עצמי".

הביקור הראשון של שיחור בחו"ל היה כבר בגיל תשע, אך הנסיעה המשמעותית ביותר התרחשה כשהיה בן 17: "נסעתי לטיול טרום צבא בצפון אמריקה וטיילתי ברחבי ארה"ב, קנדה ומקסיקו. בתקופה ההיא לא היה אינטרנט ולא באמת ידעתי לאן אני נוסע. רציתי לחסוך כמה דולרים על רכישת מדריך טיול למקסיקו באנגלית וכשחזרתי משם הבנתי שפספסתי את הפירמידות של בני המאיה כי פשוט לא ידעתי שהן קיימות. משם הבנתי את הצורך במדריכי טיולים והחלטתי לכתוב מדריכים למטיילים ישראלים כמוני כדי שלא יפספסו שום אטרקציה או אתר חשוב בחו"ל".

כשהיה בן 23, לאחר שהשתחרר מהצבא, פרסם שיחור את מדריך הטיולים הראשון שלו בעברית. מאז כתב וערך מיכאל עשרות מדריכי טיולים שתורגמו ל- 13 שפות ונמכרו במיליוני עותקים ברחבי העולם. "רציתי לעזור לאנשים אחרים לראות מה יש לעולם להציע ולחשוף אותם למקומות מיוחדים שכדאי לבקר בהם במהלך החופשה. יש תחושת סיפוק גדולה בידיעה שאתה מלווה אנשים ברגעים הכי שמחים וזכורים שלהם בחיים".

בשנות ה- 90' שיחור היה אחד הראשונים בעולם שהעביר את המדריכים הכתובים לעולמות הדיגיטליים כאשר הוציא מדריכי נסיעות על גבי תקליטורים, ובסוף שנות ה- 2000, הרבה לפני עידן הבלוגים ומשפיעני הרשת, הקים אתר אינטרנט גדול ופיתח אפליקציה לסמארטפון. כעת שיחור אחראי גם על פיתוח "הדור הבא" של תכנון חופשה בעולם התיירות: חו"ל פלנר.

Michael Shihor (צילום: באדיבות שיחור)
צילום: באדיבות שיחור

תכנון של כל מרכיבי החופשה במקום אחד

"הפלטפורמה החדשה שפיתחנו מרכזת את כל הידע שצברנו במשך עשרות שנים ומכניסה אותו לטכנולוגיה החדשנית ביותר שקיימת היום. המערכת שלנו מבוססת על בינה מלאכותית ויודעת לנתח לפרטים את הנוסעים, ממספר הנוסעים וגילם, דרך רמת הקושי שהם מסוגלים לעבור והתקציב שיש להם לנסיעה ועד תחומי העניין שמעניינים אותם. המערכת יודעת להציע מסלול טיול שמתאים בדיוק למה שהמשתמשים מחפשים, להגיד להם כמה החופשה צפויה לעלות בסה"כ ואפילו מאפשרת להם להזמין את כל מרכיבי החופשה, מהטיסה והמלון ועד כרטיסים לאטרקציות וביטוחים, במקום אחד ובלחיצת כפתור".

המערכת המתקדמת של שיחור משתמשת לא רק בטכנולוגיית בינה מלאכותית אינטואיטיבית וחדשנית, אלא גם בטכנולוגיית "למידת מכונה" שמשפרת את הפלטפורמה עם כל שימוש ועוקבת בזמן אמת אחר החופשה כדי לבצע שינויים במסלול. "נניח שאתם באמצע חופשה בברצלונה וצריכים לבקר בפארק גואל אך מזג האוויר סוער מדי ולא מאפשר זאת, המערכת תדע לנתח את נתוני מזג האוויר ולשלוח לכם הודעה על כך שלא כדאי לבקר היום בפארק ועדיף לבלות במקומות מקורים וסגורים. החו"ל פלנר משמש למעשה כמדריך טיולים אישי שיודע לא רק לתכנן לכם טיול אלא גם לאלתר במידת הצורך ולהציע מסלולים חלופיים".

לכתבות נוספות במגזים XTRA ככה מטיילים היום:

אין מקום לספונטניות, היום חייבים לתכנן את הכול מראש

לפי שיחור, הצורך בתכנון חופשה מראש התעצם בעקבות משבר הקורונה. "עולם התיירות עבר מהפכה בשנים האחרונות. אם בעבר היינו מחכים לדילים של הרגע האחרון כדי לחסוך כסף, היום יותר חסכוני לתכנן ולהזמין כמה שיותר מוקדם. אם יש משהו שהקורונה לימדה אותנו היא שאין יותר מקום לספונטניות וצריך לחשב הכול מראש ולהיות מוכנים לכל תרחיש. אטרקציות רבות ברחבי העולם עדיין מגבילות כניסה של מבקרים ומאלצות אותנו להזמין כרטיסים מוקדם ולשריין מראש יום ושעה. תיירים רבים שרוצים להיות ספונטניים ולקנות כרטיסים במקום מוצאים את עצמם בחוץ רק כי לא תכננו מוקדם וחבל. היום מי שלא מתכנן ומזמין מראש, פשוט לא נכנס למקומות".

"החו"ל פלנר שלנו נולד כדי להעניק למשתמשים את כל הידע שחסר להם לקראת החופשה. מי שטס לפריז ורוצה לראות את מגדל אייפל לא צריך מדריך, אבל מי שרוצה לגלות את המאפייה הקטנה שפועלת כבר 100 שנים ומוכרת את המקרונים הכי טעימים בעיר או לדעת על מוזיאון ייחודי שרוב התיירים לא מכירים – יכול לקבל את כל המידע דרך הפלנר. בנוסף, תכנון החופשה הופך את החופשה ליעילה וחסכונית יותר, לא רק כלכלית אלא גם מבחינת ניהול זמן נכון ומניעת כאבי ראש. מרבית הישראלים חוזרים היום עם תחושת החמצה כי הם לא הספיקו לעשות את כל מה שרצו. המטרה שלנו היא לגרום למטיילים לחזור לארץ מהחופשה עם תחושת מיצוי מקסימלית".

רוצים לתכנן את החופשה המושלמת בלחיצת כפתור? התחילו כאן >>