רשת מלונות בראון, בשותפות עם קבוצת הטכנולוגיה אמן, זכו במכרז להקמת מלון בנתב"ג. המלון ייבנה בצמוד לטרמינל 3 בנתב"ג ויאפשר שירות לנוסעים, אנשי עסקים וצוותי האוויר של חברות התעופה. המלון יוקם בגישה ישירה לטרמינל 3, במרחק הליכה ממנו. היזמים אמורים לתכנן, לבנות ולהפעיל את המלון במשך 25 שנים, לרבות שירותי צ'ק אין והעברת הנוסעים מהמלון לטרמינל.

המלון ייבנה על שטח של 7.5 דונם בצמוד למבנה המערבי בטרמינל, וקרוב לתחנת הרכבת. הוא צפוי לכלול כ-200 חדרים, מרכז כנסים, חדר כושר ומתקני ספא, וכן מסעדה ובר קוקטיילים, בהתאם לקונספט הלייף-סטייל של מלונות בראון. כבר היום בראון מפעילה את הספא בטרקלין 'המלך דוד' של אל-על.

טרקלין המלך דוד (צילום: יוטיוב)
טרקלין המלך דוד | צילום: יוטיוב
בנובמבר 2019 פירסמה רש"ת בשלישית מכרז חדש עם תנאים אטרקטיביים יותר ליזמים להקמת המלון בשדה התעופה, לאחר ששני מכרזים קודמים - נכשלו. המכרז החדש להקמת המלון בשיטת ה-DBOT - תכנון, בנייה, הפעלה, העברה - יאפשר ליזמים לקבל מענק השקעה מהמדינה בשיעור של 20 אחוזים-33 אחוזים מסכום ההשקעה. זאת, לאחר שמשרד האוצר אישר להכליל את המלון במפת אזורי עדיפות בחוק עידוד השקעות הון.

משרד התיירות מאפשר מתן מענק למלונות באזורים אלה בסדר גודל של 20 אחוזים מההשקעה. מלונות ברמה של 3 כוכבים ומטה, המוגדרים על ידי משרד התיירות כמלונות עממיים זכאיים למענק של 13 אחוזים נוספים. בנוסף, רש"ת תשתתף בעלות הקמת בית המלון במסגרת מענק בסכום של עד 40 מיליון שקלים, שיוחזר לרשות במהלך 25 שנות הפעילות של בראון בנתב"ג. עם סיום התקופה המלון עובר לבעלות רשות שדות התעופה.

"המלון לא יקום מחר בבוקר, צריכים לבנות שם מאפס אבל אני מקווה שתוך ארבע שנים הוא יעמוד", אומר ליאון אביגד, מבעלי רשת מלונות בראון, "מדליק אותנו להיות המלון היחיד בשדה התעופה וברור לנו כבר עכשיו מה יהיה האתגר - להשאיר אנשים במלון בנתב"ג כשתל אביב נמצאת במרחק חצי שעת נסיעה". 

עוד הוסיף אביגד: "אנחנו רוצים להקים מלון שיביא את תל אביב לנתב"ג עם עיצוב מגניב ושהתמחור שלו יהיה נגיש - בין 120-100 יורו לחדר ללילה (ללא ארוחת בוקר). אנשים ישמחו להישאר בו לילה לפני או אחרי טיסה או לעשות בו כנסים. זה לא יהיה מלון שדה תעופה רגיל ומשעמם אלא מלא אווירה".

סוויטת כלולות, מלון בראון (צילום: אסף פינצ'וק)
בראון ביץ' האוס בתל אביב | צילום: אסף פינצ'וק

סמנכ"ל למסחר ופיתוח עסקי בנתב"ג, יורם שפירא, ציין כי "בתי מלון בשדות תעופה רבים בעולם הינם שירות מקובל לנוסעים, אנשי עסקים, צוותי חברות תעופה וקבוצות תיירות. שירות זה הינו חלק ממערך השירותים הנוספים של נמלי תעופה בינלאומיים. בניית בית מלון בנתב"ג תצעיד את נמל התעופה בן גוריון לשורה אחת עם שדות תעופה מובילים בעולם בהם קיים בית מלון לשירות הנוסעים".

שפירא הרחיב ואמר כי "מיקום המלון מהווה צומת בין ערים מרכזיות במרכז, בקרבה לתל אביב. המלון במרחק הליכה מהטרמינל ויאפשר צ'ק אין מהיר, מהמטוס למלון, כולל העברת כבודה ישירות למלון. מנתב"ג קיימת תחבורה ציבורית נוחה הכוללת רכבות, מוניות ומוניות שירות ומאפשרת יעילות ונוחות לשוהים במלון בהגעה לכל נקודה בישראל תוך השכרת חדרים לפרקי זמן קצרים".

המנכ"ל והבעלים של קבוצת אמן, בן פסטרנק, מסר כי "הקבוצה משקיעה בנדל"ן מניב בכל רחבי העולם וטבעי כי נרצה להעמיק את אחיזתנו בשוק המקומי. חיפשנו מותג מלונאי איכותי אך צעיר וקריאטיבי על מנת ליצור מלון עסקים ייחודי - כך התחברנו לקבוצת מלונות בראון''.

הכתבה פורסמה במקור ב-TheMarker