ירושלים היא אחת הערים הכי נפיצות בארץ. כך, בכל פעם שהמצב הביטחוני מתערער זה מיד משפיע על מצב התיירות. הפעם האחרונה בה התמודדו בעיר הבירה עם גל ביטולים גדול בעקבות המצב הביטחוני היה בזמן מבצע שומר חומות, במאי 2021. מאז, נראה שהעיר התאוששה ונמצאת בפריחה תיירותית אחרי הקורונה.

> המלצות לביקור בירושלים דווקא בחורף

הבוקר (ד'), בעקבות הפיגוע המשולב שצומת גבעת שאול שבכניסה לעיר, פיגוע המטען הראשון מאז 2016, נראה שבתי המלון שוב נכנסים לכוננות. נכון לעכשיו, נראה שנרשמים הרבה מאוד טלפונים של אורחים ששואלים לגבי דחייה או לגבי הבטיחות בעיר, אך לא נרשמו ביטולים רבים.

יעל בידרמן, סמנכ"לית השיווק של מלונות בראון מוסרת: "מוקד ההזמנות שלנו עונה מהבוקר ללא מעט אורחים שהזמינו חופשה בירושלים, בעיקר בסוף השבוע הקרוב, ומבקשים ייעוץ. אחוז הביטולים או הדחיות בינתיים אינו גבוה. אנחנו לא צופים עליה נוספת בביטולים כרגע, אך מוכנים לכל תרחיש. בשש שנותינו בעיר עברנו לא מעט, יש לנו 4 מלונות בירושלים ואנחנו מאמינים בעיר הזו".

ירושלים (צילום: אילן ארנון)
עליות וירידות. ירושלים | צילום: אילן ארנון

אורי קרונקופ, מנהל המכירות של רשת אטלס, מוסיף: "שלושת מלונות הרשת בירושלים עסוקים כרגע במיוחד עם אירוח תיירים בודדים וקבוצות. בחלק מהמקרים ישראלים שהזמינו לטווח המיידי של סוף השבוע הקרוב הביעו חשש להגיע".

גם אסף בן דב, סמנכ"ל מלונות אפריקה ישראל, מתאר מגמה דומה: "אנחנו רואים התעניינות קלה בקרב מרכז ההזמנות לגבי מלון וורט ירושלים. אנשים מביעים רצון לשינוי תאריך החופשה אך לא מבטלים. עם ישראל לצערי מורגל למצב הביטחוני השברירי במדינה ולמד לחיות לצד אירועים מצערים שכאלה".

על פי מומחי תיירות, באירועי ביטחון מסוג זה, לרוב נרשמים מספר ימים של ביטולים או דחיות, אך לרוב הישראלים נוטים לחזור לשגרה מאוד מהר. זו המציאות שלנו בארץ בכלל ובירושלים בפרט כבר שנים רבות.