למרות הציפיות להסתערות של המוני ישראלים על יעדים שונים בחו"ל לרגל ראש השנה, ולאחר שבמשרד הבריאות הודיעו שהחל מיום שישי שעבר מי שמחזיק בתו ירוק בתוקף יוכל  לחזור ללא צורך בבידוד כמעט מכל מינות העולם, נדמה שהמספרים בפועל עדיין רחוקים מהמציאות שציירו סוכני הנסיעות.

על פי נתוני רשות שדות התעופה היום (א'), באחד הימים העמוסים של נתב"ג בחגים השנה, ייצאו לחו"ל כ-20 אלף נוסעים ב-135 טיסות. מחר עוד כ-17,500 נוסעים יטוסו לבלות את ראש השנה ברחבי העולם.

לצורך השוואה, בחגים של שנת 2019 (שחלו באוקטובר), שנת שיא בתיירות היוצאת והנכנסת, יצאו בכל החודש מעל מיליון ישראלים לחו"ל וביום הכי עמוס יצאו ונכנסו לנתב"ג מעל 100 אלף נוסעים במעל 700 טיסות שונות.  לעומת זאת, בחגים של השנה שעברה, כשנתב"ג היה סגור כמעט לגמרי, בכל החודש עברו רק קצת יותר מ-90 אלף נוסעים בנתב"ג (יצאו ונכנסו), כך שאין ספק שהשנה חברות התעופה והנסיעות קיבלו קצת אוויר לנשימה, אך לא כפי שציפו לה.

מונטנגרו (צילום: ליאור שלו)
מונטנגרו. מככבת ברשימת היעדים המבוקשים לחגים | צילום: ליאור שלו

"סוכני הנסיעות הציגו תמונה ורודה של המוני ישראלים שיטוסו לחג בראש השנה אבל בפועל המספרים נמוכים ממה שציפו ומאוד מאכזבים", טוען גורם בנתב"ג. "ציפינו לשיא של 70 אלף נוסעים ובקושי יהיו 18 אלף שיטוסו ביום שני לחו"ל".

"המספר הנמוך של הטסים לחו"ל מושפע בין השאר בגלל המלצת האיחוד האירופי שלא לקבל ישראלים בגלל העלייה בתחלואת הקורונה בישראל והרגשה של חוסר ביטחון אצל מרבית האוכלוסייה", הסביר גורם בענף התיירות.

גם בסיני, שבתקופת החגים, בדגש על ראש השנה וסוכות, המוני ישראלים נוהרים אליה לחופשה זולה, צפויים להיות במהלך החג כ-9,000 ישראלים במקרה הטוב, בגלל הגבלת האנשים שיכולים לעבור בכל יום (כרגע עומדת על 1,200).

היעדים המובילים אליהם יטוסו הישראלים השנה לא מאוד מפתיעים וכוללים את: איי יוון, קפריסין, מונטנגרו, קרואטיה, רומא, פריז וניו יורק.