View this post on Instagram

A post shared by mako travel מאקו חופש (@mako.traveling)

שבע שנים של בנייה, שנתיים וחצי של קורונה ולא מעט תאריכי השקה שונים בשנתיים האחרונות, עברו על פארק המים באילת - ווטרלנד (waterland). על פי ההערכות, עד היום הושקעו בפארק המים המדובר, עם הבילד אפ הכי ארוך שיש, כ-110 מיליון שקלים. ואם נשפוט על פי הצהרתו של עופר גלזר, אחד הבעלים של המקום, ביום שישי הקרוב (28.7), זה באמת יקרה - הפארק ייפתח למבקרים. 

> דירוג פארקי המים הכי טובים בארץ

רגע לפני שהמאורע החגיגי והמשמח קורה (בתקווה שהפעם זה באמת יקרה), נחתנו בחום של מעל 40 מעלות באילת, ביקרנו בפארק, התגלשנו במגלשות והשתכשכנו בבריכות. אלה הדברים שאתם צריכים לדעת על המקום לפני שתגיעו:

  1. כאמור, בפארק מתכוננים לפתוח אחרי תשעה באב, ביום שישי הקרוב (28.7). באתר הפארק כבר ניתן לקנות כרטיסים ליום זה.
     פארק המים אילת (צילום: ליאור אבולעפיה)
    הפארק מלמעלה | צילום: ליאור אבולעפיה
  2. בביקור שלנו במקום, ביום ראשון, עדיין היו בו דברים לא מוכנים כמו שלטי ההכוונה, אזור ההסעדה, אזור הכניסה ועוד. יחד עם זאת, המגלשות ומתחמי המים כבר עומדים ופעילים ומחכים למתגלשים. לגבי מה שחסר, לפי הבעלים במקום, הכל צפוי להיות מוכן בזמן. 
  3. הפארק יהיה פתוח במשך 10 חודשים בשנה. בעונות השיא - הקיץ וחגי ישראל, הוא יעבוד בשני סבבים: 10:00-18:00 ו-20:00-24:00. 
  4. מחיר כרטיס מגיל שנתיים ומעלה – 120 ₪ ברכישה מראש (160 ₪ בקופת האתר). תושבי אילת, מגיל שנתיים ומעלה – 100 ₪ ברכישה מראש (130 ₪ בקופת האתר). מי שיגיע לסבב הלילה ישלם קצת פחות. הנחות נוספות יינתנו למי שיהיה חבר מועדון או למי שירכוש דרך קבוצות צרכנות שונות.
     פארק המים אילת (צילום: אילן ארנון)
    אזור הכניסה | צילום: אילן ארנון
  5. התשלום על האוכל במקום, תפעול הלוקרים ועוד, יעשה על ידי שעון חכם שכל אורח יקבל בכניסה ואותו טוענים בכסף. ההורים אפילו יוכלו לשלוט על השעון של הילדים שלהם ולטעון אותו עבורם.
  6. מקסימום המבקרים בפארק יעמוד על 2,500 מבקרים בו זמנית.
  7. בביקור שלנו לא עמדנו בתורים, אך בעלי המקום טוענים שמקסימום המבקרים הוא נמוך ממה שהמקום יכול לקבל בפועל. בנוסף, לכל מגלשה יש תור נפרד שאמור לווסת את העומסים. 
     פארק המים אילת (צילום: אילן ארנון)
    בריכת הילדים | צילום: אילן ארנון
  8. בפארק יש אזור ילדים עם בריכת ילדים, הכוללת מגלשות, שפריצרים, דליים מתהפכים, פטריות מים ועוד. ישנם גם שתי קרוסלות מים בסמוך לבריכת הילדים.
  9. בפארק יש בסך הכל שלושה מגדלי מים, עם 14 מגלשות אקסטרימיות שונות. מתוכן, 2 מגלשות (הכחולות) הן הכי גבוהות במזרח התיכון - בגובה של בניין 8 קומות (כ-24 מטר). יש גם מגלשות סלאלום, מגלשות אבובים שונות ומגלשות חשוכות בהן לא רואים לאן מתגלשים.
     פארק מים אילת
    המגדל עם המגלשות הכי גבוהות במזרח התיכון
     פארק המים אילת (צילום: ליאור אבולעפיה)
    צילום: ליאור אבולעפיה
  10. יש בריכת גלים רדודה בתחילתה על מנת שיהיה ניתן לשכשך בה עם הילדים, ומגיעה עד לגובה של 1.8 מטר בחלק הכי עמוק שלה.

  11. מלבד בריכות, יש באתר ארבעה מתחמים מוצלים (אחד בכניסה באזור האוכל, 2 ציליות גדולות באזור המגלשות ועוד אזור שמשיות גדול.
  12. למרות שמדובר בפארק מים שבו אתם רטובים רוב הזמן, החום של אילת בקיץ מצליח להשתלט. מומלץ להביא הרבה מי שתיה, קרם הגנה ולהסתובב עם כפכפים (מניסיון ברגליים). אופציה נוספת היא לבקר בסבב הערב. כשהשמש שוקעת הפארק הופך למואר והחוויה במקום אמורה להיות שונה, נעימה ומיוחדת יותר.
     פארק המים אילת (צילום: אילן ארנון)
    אחד האזורים המוצלים | צילום: אילן ארנון
  13. בפארק יש גם אזור הופעות שיוכל לארח עד 2,000 אנשים ואולם אירועים שיוכל לארח עד 1,000 אורחים. שניהם יוכלו להתנהל במקביל ל-2,500 המבקרים שיסתובבו בפארק המים עצמו.
  14. ומה לגבי אוכל? במטבח המרכזי יהיו שישה סוגים של פאסט פוד (המבורגר, נקניקייה, פיצה, ארוחת ילדים, חומוס ואסיאתי). תהיה גם מסעדת בשרים, בר אחד בו ימכרו אלכוהול (הכניסה אליו בנפרד מהפארק), שני פוד טראקים באזור מגדלי המים, בית קפה וחנות נוחות. אם נשפוט לפני הרמה של האוכל שאנחנו טעמנו בביקור שלנו - מדובר באוכל מוצלח במיוחד.
     פארק המים אילת (צילום: אילן ארנון)
    אזור האוכל בכניסה לפארק | צילום: אילן ארנון
  15. ואם גם אתם שאלתם את עצמכם האם המקום יכול לשרוד כלכלית לאורך זמן? על פי עופר גלזר, אחד הבעלים - התשובה היא "בהחלט". יחד עם זאת, גלזר מציין שהסיבה שבגללה הקים את הפארק היא לא כדי לעשות כסף, אלא כדי לעשות משהו משמעותי בעיר. לטענתו, הוא לא קיבל אף סיוע להקמת המקום וזה לא עצר אותו.