התו הירוק החל רק לפני מספר ימים וכבר בעלי עסקים ואטרקציות מדווחים על ירידה של עשרות אחוזים בכמות האנשים שמגיעים, בגלל הצורך לבצע בדיקות קורונה לילדים לפני הכניסה. "השבועיים האחרונים של אוגוסט הם לרוב הימים הכי שמחים ועליזים בפארק שפיים. מאז נכנס התו הירוק יש ירידה דרמטית ברמות שקשה לתאר, מגיעים בין 15 ל-20 אחוזים", אמרה שרה רם שליין, מנכ"לית פארק המים שפיים, בשיחה עם mako.

אך מסתבר שיש כאלה שהמצב עושה להם טוב וכמות התפוסה רק עלתה. כך למשל, חופי הים הפתוחים, הפארקים והגנים הלאומיים ואף הצימרים ווילות האירוח, שאינם מחויבים בתקנות התו הירוק והפכו להיות המקומות הכי מבוקשים כרגע. "מצאתי את עצמי בסוף אוגוסט, בלי גנים ובלי יכולת או רצון להיות ספונטנית ללכת עם הילדים לאטרקציות שונות, כדי שלא יעשו בדיקת מטוש כל הזמן", אומרת עינת. "כרגע אני בוחרת ללכת לים אליו ניתן להיכנס חופשי או פשוט להישאר בבית".

בשישי ובשבת מאות ילדים שהגיעו לבריכה העירונית בטבריה נשארו בסופו של דבר בחוץ מאחר ולא עברו בדיקות קורונה בהתאם לתו הירוק. כתחליף, הם הלכו עם חבריהם לחופי הים בכנרת שהיו מפוצצים בנופשים. "זה היה עצוב לראות את הבריכה העירונית כמעט ריקה מאנשים. ההורים לא באו בכלל בגלל כל הטרטור שהילדים היו אמורים לעבור בגלל בדיקות הקורונה אז כולם חישבו מסלול מחדש והלכו לחופי הים ואתרי טבע סמוכים. מי אמר ששם הם לא יידבקו בקורונה?", קבל אורי תושב העיר.

בריכה בטבריה (צילום: באדיבות המצלם)
אנשים לא רוצים להגיע למקומות שדורשים תו ירוק. בריכה בטבריה | צילום: באדיבות המצלם

חופי הים והכנרת לא מחויבים כאמור להנחיות התו הירוק. באיגוד ערים כינרת, אשר אחראי על 17 חופים מסביב לכנרת נמסר כי בסוף השבוע האחרון, אז כבר החל לפעול התו הירוק, בילו בחופי האיגוד השקטים מעל 15 אלף נופשים. לאורך שישי-שבת, נסגרו לסירוגין חופים רבים היות והגיעו לשיא המכסה שלהם, כך למשל: חוף סוסיתא, חוף צאלון וחוקוק. גם החופים דוגה, גופרה ואמנון, נחשבים למאוד מבוקשים בתקופה האחרונה. 

ברשות הטבע והגנים, ששמורות הטבע והגנים הלאומיים שבאחריותה מוחרגים מהנחיות התו הירוק, מציינים שהמקומות הכי מלאים בימים הקרובים הם גן לאומי אכזיב, חורשת טל, ושמורת טבע חוף האלמוגים באילת. יחד עם זאת, ברשות הטבע והגנים מחויבים להנחיות התו הסגול, כך שכמות האנשים שיכולים להיכנס בכל יום היא מוגבלת ודורשת הזמנת מקום מראש על מנת להבטיח כניסה.

סחנה (צילום: באדיבות המצלם)
הסחנה בסוף השבוע. הכניסה למקום לא דורשת תו ירוק | צילום: באדיבות המצלם
אכזיב (צילום: שרית פלאצ'י מיארה, רשות הטבע והגנים, באדיבות המצלם)
אכזיב. מהחופים המלאים בימים הקרובים | צילום: שרית פלאצ'י מיארה, רשות הטבע והגנים, באדיבות המצלם

חוף בכנרת (צילום:  טלי בר, איגוד ערים כינרת, באדיבות המצלם)
חוף חוקוק. בסוף השבוע נסגר לסירוגין בגלל עומד מבקרים | צילום: טלי בר, איגוד ערים כינרת, באדיבות המצלם

"אנשים מעדיפים לצאת לצימרים"

ולא רק אתרי הטבע. גם בתי המלון ובתי ההארחה כבר מדווחים על ירידה במספר האורחים. מנהל בכיר באחד מבתי המלון באילת מציין שיש כ-20 אחוז ביטולים לחודש ספטמבר בדגש על משפחות. לעומת זאת, הצימרים ומתחמי הווילות שמראש היו באחוזי תפוסה גבוהים מהרגיל, רק ממשיכים להתמלא, היות ואין דרישה להציג בדיקה כלשהי בכניסה אליהם.

כך, משפחות שעדיין לא סגרו חופשה לסוף הקיץ והחגים ואף כאלה שביטלו את החופשה שלהם בבתי המלון השונים, בגלל שאינם רוצים לעבור את התהליך של בדיקות הקורנה להם או לילדים, בוחרים כעת לנפוש בכל מקום שיש בו מקום ואינו מחייב בדיקה כתנאי להיכנס אליו.

"זה אבסורד שכדי להגיע לצימרים ולווילות אין צורך בתו ירוק למרות שמגיעים אליהם עשרות אנשים ביום בעוד שבתי מלון ובתי הארחה מחויבים בתו הירוק כולל האטרקציות. אנשים מעדיפים ללכת לבלות באתרי טבע כמו חופים שלא מצריכים תו ירוק", טוען בעל בית מלון באילת. "זה ירוקן את בתי המלון מאורחים ויעשיר את בעלי הצימרים והווילות ומשכירי הדירות אר.בי.אנ.בי".