ימים מורטי עצבים עברו על בעלי המלונות באילת. לאחר קיץ מוצלח, בו כמות הנופשים חזרה כמעט לכמויות הרגילות משנים קודמות ועמדה על כ-90 אחוזים, העיר עמדה בפני סגר נוסף דווקא לפני תקופת החגים, דבר שהיה גורם לה למכה אנושה שלא בטוח שבתי המלון היו מתאוששים ממנה.

בסופו של דבר, לאחר הצבעה של השרים ביום (ג') הוחלט שרק שכונה אחת בעיר - שכונת שחמון בדרום-מערב העיר, תיסגר. בעקבות כך, המלונות ימשיכו לפעול תחת הנחיות הקורונה הרגילות והאורחים יוכלו להמשיך להסתובב היכן שירצו פרט לאותה השכונה, שבכל מקרה חסרת משמעות עבור הנופשים בעיר.

הסגר הכולל היה צפוי לגרום להוצאתם לחל"ת של 7,500 מתוך 8,000 העובדים בענף המלונאות, לגרום לנזק של מאות מיליוני שקלים והתמונות העצובות של הרחובות הריקים היו חוזרות על עצמן גם בחגים. נחום קרה, סמנכ"ל שיווק ומכירות בישרוטל טוען כי "לא היתה סיבה לסגור את אילת בשום צורה. כבר חודשיים שהעיר מארחת עשרות נופשים ולא הייתה שום הדבקה המונית. אילת לא הייתה צריכה להיות מלכתחילה ברשימת הערים האדומות. לצד זה אנחנו ממשיכים להתכונן לקראת ראש השנה ולהבטיח לאורחינו חובה בטוחה ומוצלחת".

ישרוטל אגמים (צילום: רוני בלחסן, יח"צ)
מלון ישרוטל אגמים | צילום: רוני בלחסן, יח"צ

מנכ"לית רשת מלונות פתאל, אביה מזרחי מגן הוסיפה כי "לשמחתי מהר מאוד הובהר כי אילת איננה אדומה. אנו מברכים על ההחלטה ושמחים שמקבלי ההחלטות הבינו שאין מקום לסגר שהשלכותיו עלולות להיות הרסניות לעיר, לתושבים, לבתי המלון ולעסקים הרבים שרק החלו לחזור לשגרה ולמעגל העבודה, לאחר משבר כלכלי עמוק.
בתי המלון של רשת פתאל ימשיכו לארח באהבה ובבטחה את מאות אלפי האורחים שכבר שריינו חופשות לקראת החגים".

יחד עם זאת, למרות שלא נסגרה בסופו של דבר, העובדה שאילת היתה מועמדת להיכנס לרשימת הערים שמחויבות בסגר לילי כבר הסבה נזק וגרמה לכך שכ-30 אחוזים ממי שהיה צפוי להגיע בשבועות הקרובים ביטלו את הזמנתם. יו"ר התאחדות בתי המלון באילת, שבי ישי, טוען כי מוקדם מאוד לשמוח ולנשום לרווחה שכן התמונה לא ברורה וכי הנזק שכבר נגרם כבד.

"היו ביטולים רבים של אורחים מאז שהודיעו על הטלת סגר על העיר והפכו את אילת ל'אדומה'. אנשים מבולבלים", אומר ישי בשיחה עם mako, "מוקדם לשמוח ולנשום לרווחה עד שלא נראה את התמונה המלאה ונבין מה הן ההנחיות החדשות. אם שכונה אחת בעיר תישאר אדומה אז אין בעיה שהמלונות יפעלו כרגיל אבל אם יוטל סגר על העיר נחזור לחודשי הקורונה והנזק עלול להגיע למאות מיליוני שקלים. העיר התחילה להתאושש והטלת סגר היא בגדר גזר דין מוות. אנחנו בינתיים יושבים על הגדר ומחכים לשמוע מה מתכוונים לעשות מקבלי ההחלטות ולפי זה נפעל".

לדבריו, אם בעבר אילת הייתה מלאה בחודשי הקיץ והחדשים לא התחרתה עם יוון הרי שהמצב היום שונה לגמרי. "פעם חיינו בשלום עם יוון, לא הייתה תחרות בכלל. אילת הייתה מלאה בקיץ ובחגים. היום המצב שונה. אחרי שהחליטו לפתוח את יוון לתיירים ישראליים. אם יהיו מגבלות קורונה על אילת הישראליים יעדיפו לנסוע ליוון והפגיעה בתיירות בעיר תהיה קשה. היום אילת נלחמת על כל ישראלי שיבוא אליה", הוא מסביר, "עד שאילת התאוששה איכשהו מחודשי הקורונה אם נחזור לאחור ספק אם העיר תתאושש. אני מקווה שלא יטילו סגרים על העיר  ויאפשרו לענף התיירות שהוא הפרנסה העיקרית של התושבים להמשיך להתקיים כמו שהיה בשלושה החודשים האחרונים".