עשרות ישראלים שהיו אמורים לטוס בימים הקרובים לחופשת ספארי בטנזניה ייאלצו להישאר בארץ לאחר שקבינט הקורונה הגדיר את מדינות אפריקה כאדומות ונאסר לטוס אליהן בגלל החשש להידבקות בוויראנט האפריקני החדש.

נכון לעכשיו, משמעות הדבר היא שלא ברור מה יעלה בגורל הכספים ששילמו עבור הטיסות, בתי המלון והשהייה בספארי. מדובר בחבילות נופש יקרות יחסית של שבוע שמחירן נע בין 2,500 ל-3,5000 דולר לאדם. הנוסעים הישראלים היו אמורים לשהות בין השאר בשמורת סרנגנטי (Serengeti) וגם בזנזיבר.

"עבורנו זו מכה קשה מאוד, ממש חוסר מזל", סיפר רון, תושב נתניה, ששלוש פעמים הוא ובני משפחתו נאלצו להישאר בארץ בגלל סגרים של קורונה. זה התחיל באיי סיישל וגיאורגיה (באטומי) שהוגדרו בעבר כמדינות אדומות (סיישל הוגדרה אדומה מחדש כעת). "עד היום לא קיבלנו את הכספים מאותם חופשות וזה כמה עשרות אלפי שקלים. אנחנו במשא ומתן ואם לא נקבל את הכסף נתבע את חברות הנסיעות. הפעם החלטנו לבלות את החנוכה בספארי בטנזניה יחד עם כמה זוגות של חברים. ביום שישי כבר הבנתי שהלכה החופשה ונישאר בארץ. פעם שלישית בתוך שנה וחצי. חיכינו לחופשה הזו הרבה זמן. הזמנו לפני כחצי שנה ובינתיים לא ברור מה קורה עם הכסף ומתי נקבל אותו אם בכלל".

שמורת סרנגטי (צילום: Shutterstock - GTS Productions)
שמורת סרנגטי | צילום: Shutterstock - GTS Productions

ורון הוא כאמור לא היחיד שנפגע מההנחיות החדשות. אביגדור אורגד, המתמחה בשיווק נסיעות וטיסות לדובאי וטנזניה גילה, כי עשרות ישראלים יישארו בארץ ולא יטוסו לבלות את חג החנוכה בספארי בטנזניה. "הבנתי שאמורים להחזיר להם את הכסף", הסביר אורגד, "זה באמת מכה קשה. אנשים חיכו לטיול המיוחד הזה".

גם עשרות ישראלים נוספים שרכשו נופש לספארי ברואנדה יישארו בארץ ויצטרכו לשבור את הראש איך יקבלו את כספם, שכן רובם לא עשו ביטוח טיסות והכספים כבר הועברו מהספקים לחברות הטיסה, מלונות ומארגני הטיול בספארי.

ל-mako, נודע כי כמה מאות ישראלים שהיו אמורים לטוס לנופש מפנק בשבועיים הקרובים באיי סיישל יישארו בארץ ולא ברור אם יקבלו את מלוא כספם. "ביטלו לנו טיסה ונופש לטורקיה ועכשיו גם סיישל. מבאס לגמרי", סיפרה יעל כהן מבאר שבע.

איי סיישל  (צילום:  ESB Professional | Shutterstock)
איי סיישל | צילום: ESB Professional | Shutterstock

לגבי איחוד האמירויות (דובאי ואבו דאבי) ל-mako נודע כי מאות ישראלים החליטו לבטל טיסות מחשש שאם יחזור לארץ הם יוכנסו למלוניות קורונה. מדובר גם על כאלה שפנו לסוכני נסיעות ותכננו לסגור הזמנות אבל ירדו מזה. וגם כאלה שרכשו כרטיסים ושילמו ביטוח לביטול.

"אנחנו חוששים שאם נטוס לדובאי כשנחזור יכניסו אותנו למלוניות קורונה. עברנו את זה פעם אחרת וזו הייתה טראומה לכל החיים. נישאר בארץ עד שהעניינים יירגעו. מבחינתי להיות במלונית קורונה זה אסון. זה גרוע מכלא", הסבירה דניאל לוי מחיפה.