כ-70 אלף ישראלים חצו במהלך ספטמבר את מעבר טאבה בדרכם לחופשה בסיני. גם בימים אלה, של אחרי החגים, עדיין נמצאים עשרות אלפי ישראלים בחצי האי, שהפך להיות אחד היעדים המבוקשים. בכל התקופה הזו בה הישראלים נהרו לסיני נשמעו לא מעט תלונות על דרישות תשלום לא ברורות מצד המצרים בעת המעבר ויש הטענו שאף נדרשו לשלם שוחד כדי להתקדם.

לאחרונה עלו לא מעט טענות על כך שמי שעובר את הגבול נדרש לשלם במקום "אגרת הצהרת בריאות" בסכום של 30 לירות, תשלום שלא לגמרי ברור למה הוא נועד. "המצרים רואים שאנחנו חוזרים לסיני ועוקצים בכל מיני דרכים. הם מבקשים למשל שנשלם להם כדי לזרז את התור ועכשיו גם הוסיפו אגרת בריאות של 30 לירות", טוען תייר ישראלי. "הם מנצלים את זה כדי לעשות כסף על חשבוננו בכל מיני תירוצים כדי לסחוט מאתנו כספים. מי שלא משלם את האגרה הזו לא מורשה להיכנס לסיני".

חישוב מהיר מעלה שהאגרה הזו הכניסה למצרים כ-100 אלף דולר רק בחודש ספטמבר. "כשניסינו לברר למה גובים אגרה של 30 לירות, קיבלנו תשובה שזה מה שגובים בזמן הקורונה. כשהחלטנו לסרב לשלם, כי זה נשמע לנו מוזר, המאבטחים המצריים היו כעוסים ואמרו שאם לא נשלם לא ניכנס לסיני. הם פשוט ממציאים כל מיני תשלומים כדי לשדוד אותנו", זעם דודי.

גם רועי, מטייל שהיה בסיני כמה פעמים בשנים האחרונות, מתקשה להבין מה ההצדקה לאגרה החדשה. "כשלא באנו לסיני בגלל הקורונה, המצרים התבכיינו שהם מפסידים המון כסף ושהם במצב כלכלי גרוע. כשהגבול נפתח הם מרמים אותנו. גם בתוך סיני יש תחושה שבעלי עסקים עושים הכול כדי לגנוב מאיתנו, אם זה בעלי מוניות וחושות שהעלו את המחירים במאות אחוזים ואם זה באוכל ומשקאות. נמאס מכל ההונאות האלה, מעולם לא שילמנו מס בריאות של 30 לירות. זה לא עניין כל כסף, יש פה עניין עקרוני. מה יהיה בפעם הבאה, מס הליכה?"

בנוסף, תיירים ישראלים שנכנסו עם דרכונים אירופאים טענו שהם לא נאלצו לשלם אגרת בריאות. "נכנסתי עם דרכון פולני ולא שילמתי אגרת בריאות", טען רון. "היו אחרי חבר'ה שנכנסו עם דרכונים ישראליים ונדרשו לשלם את המס. וזה עוד כלום, יש שוטרים שמבקשים שנשלם להם בקשיש כדי לזרז את הטיפול בבידוק ושלא יהפכו לנו את התיקים. הם פשוט מנצלים אותנו ומישהו צריך לשים לזה סוף".