אחרי שאתמול נמצאו 10 עובדים במלון ב"ישרוטל ים המלח" כשהם חיוביים לקורונה, בבית המלון פינו את כל הנופשים והעובדים ששהו בו והוא צפוי לעבור היום חיטוי יסודי לקראת פתיחתו המחודשת מחר. 

כזכור, המלון פעל כחלק מתכנית ה"איים הירוקים" שבה נפתחו לאירוח המלונות בים המלח ובאילת, כשהתנאי להגיע אליהם הוא שכל אורח יעבור בדיקת קורונה לפני ההגעה והצוות עובר בדיקות אחת לשבוע. כך, 10 עובדים אותרו כחולים, לאחר שביצעו בדיקה שיגרתית היות ולא פיתחו תסמינים.

מרשת ישרוטל נמסר בעקבות המקרה: "10 עובדים התגלו היום חיוביים לקורונה, ללא תסמינים, במלון ים המלח במסגרת בדיקות הדיגום השבועיות של משרד הבריאות. העובדים שלא היו במגע עם אורחים, נשלחו מיד לבתיהם ועימם כל עובדי המלון שבאו איתם במגע.

מחסום באילת (צילום: החדשות12)
מחסום בדיקה בכניסה לאילת. השיטה היא הצלחה או כישלון? | צילום: החדשות12

אנו עובדים בשיתוף פעולה מלא עם משרד הבריאות ופיקוד העורף ובעצה אחת הוחלט כי המלון ייסגר ליום אחד, יעבור חיטוי מלא ויסודי. ביום שני, יפתח המלון עם צוותי עובדים חדשים שעברו בדיקות. כחלק מעבודה על המתווה, צפינו גם למקרה בו יתגלו עובדים חיובים, ולכן אנו ערוכים בהתאם ומגיבים במיידי. אורחים ששהו במלון בימים האחרונים, אנו ממליצים לעקוב אחרי הנחיות משרד הבריאות. הצלחת האיים הירוקים היא משימה משותפת וחשובה לשיקום התיירות באילת וים המלח, ועל כן נעשה כל שביכולתנו על מנת לספק חופשה בטוחה ונעימה לאורחים ולצוות העובדים".


לאחר המקרה כבר החלו לעלות קולות מכיוון משרד הבריאות שקוראים לבחון מחדש את נחיצותו של פרויקט ה"איים הירוקים", היות וכמו במקרה שהתרחש אתמול, יכול להיות שהסיכון עולה על התועלת.

מצד שני, במשרד התיירות משדרים מסר הפוך, בו נטען שמציאת העובדים החולים היא דווקא ההוכחה לכך שהשיטה עובדת. "איתור מספר עובדי מלון מאומתים במלון ישרוטל בים המלח, בסוף השבוע, מראה שהמנגנון של מתווה איי תיירות ירוקים עובד", אומרת שרת התיירות, אורית פרקש-הכהן. "התהליך מפוקח ומנוהל בזכות הבדיקות התכופות והבקרה. כל עובדי המלון כבר עברו בדיקה והמלון עובר חיטוי".

שרת התיירות, אורית פרקש הכהן
אורית פרקש-הכהן

פרקש - הכהן מוסיפה שלאחר הערכת מצב בעקבות המקרה כלל עובדי המלונות באיזור ים המלח ייבדקו ליתר ביטחון. "מנהלי בתי המלון גם לקחו על עצמם לבדוק כעת את עובדי המלון כל 72 שעות וחלקם ישהו במלון כ״קפסולה״ בלי לחזור לביתם. "אני מלאת הערכה להתגייסות המקצועית והמהירה לטיפול בעניין והפקת הלקחים", היא אומרת. 

בנוסף, כלקח מרכזי, תורחב ההסברה באזור ים המלח ותוגבר הפרדה בין עובדי בתי המלון השונים, שיהיו בקפסולות בעצמם.

"אנו ממשיכים", היא מדגישה. "חופשה נעימה לכולם, בתקווה שנפתח עוד מקומות במתווה האחראי והזהיר הזה. נלמד נפיק לקחים ונתקדם".