במסיבת עיתונאים של משרד התיירות שנערכה היום (ג') הודיעה שרת התיירות, אורית פרקש-הכהן, על מתווה פתיחת הגבולות לתיירות הנכנסת לארץ, לאחר יותר משנה שהיתה סגורה, דבר שגרם להפסדים כלכליים גדולים. כחלק מהמתווה המסתמן, השלב הראשון בו יחל כבר ב-23.5, אז יותרו להגיע 20 קבוצות, של עד 30 אנשים בכל קבוצה.

הקבוצות שיגיעו יעברו שרשרת אישורים לפני שינחתו בארץ הקודש. תחילה הם יירשמו דרך סוכן נסיעות מורשה במדינת היעד שלהם (לא כל המדינות יקבלו אישור לכך), לאחר מכן ימלאו שאלון אישי בו יצהירו על סוג החיסון אותו קיבלו (רק חיסונים שאושרו על ידי ה-FDA יאושרו), בהמשך יעברו בדיקת קורונה לפני ההגעה והעלייה למטוס ובנתב"ג יעברו בדיקה סרולוגית. בשלבים הבאים בתכנית, ביוני וביולי, המטרה היא להרחיב את האישור לכל התיירים המחוסנים, תחת פיקוח וכל שרשרת ההגעה שפורטה ובסופו של דבר לאשר גם תיירות בודדים.

על מנת לעודד את התיירים להגיע לארץ, החל משבוע הבא משרד התיירות יחל בקמפיינים בשלושה מוקדים מרכזיים: דובאי, לונדון וניו יורק, במטרה להפוך את ישראל ליעד תיירות מוביל. "זה יום משמעותי לעולם התיירות בישראל", אמרה שרת התיירות, פרקש-הכהן. "לישראל יש יתרון כמדינה בטוחה וחבל שלא ננצל זאת, כמו לא מעט מדינות אחרות בעולם. זה הזמן שלנו לעלות את ישראל על מפת התודעה. זה ייקח זמן ויקרה בהדרגה, אבל העיתוי להתחיל לפעול הוא כעת."

לגבי החשש מהווריאנט ההודי, אמרה שרת התיירות כי "מדובר באירוע אחר שיש לטפל בו. אנחנו מבחינתנו מתקדמים במתווה שלנו".

גם תגלית חוזרת

בתוך כך, אחרי שנה: פרויקט תגלית מודיע על חידוש הסיורים לישראל למשתתפים מחוסנים מארה"ב בגילאי 18-32, לעשרה ימים, החל מחודש מאי הקרוב.

המשתתפים יידרשו להציג בדיקת קורונה שלילית לפני הטיסה לישראל וכן בדיקה סרולוגית עם הגעתם. הם יחוייבו לציית להנחיות הריחוק החברתי וחבישת מסיכות, בהתאם להוראות ממשלת ישראל באותו הרגע. הקבוצות עצמן יוגבלו לכ-30 משתתפים כולל צוות, לעומת כ-50 בקבוצה לפני המגיפה.

פרויקט תגלית הנו פרויקט של תורמים יהודים, ממשלת ישראל בשותפות עם קהילות יהודיות ברחבי העולם שקייים כבר שני עשורים. ב-20 שנות פעילותה וטרום עידן הקורונה, השתתפו בסיור לימודי חינם בן 10 ימים בישראל יותר מ-750,000  צעירים יהודים מיותר מ-68 מדינות, כאשר בשנת 2018 לבדה השתתפו 48,000 משתתפים. מכלל צעירים אלה 115,000 הינם ישראלים: חיילים (רבים מהם מיחידות האיכות של צה"ל) וסטודנטים. על פי ההערכות במהלך שני העשורים האחרונים הכניסו סיורי תגלית למדינה כ-1.7 מיליארד דולר.

"בהובלת שר הבריאות, יולי אדלשטיין וצוותו במשרד הבריאות ובעזרת אגף פנים, תכנון ופיתוח במשרד ראש הממשלה בראשות ליאור פרבר, בנינו מתווה העונה על כל האתגרים ומאפשר את חידוש הפעילות שלנו והסיורים בישראל ובכך נוכל להמשיך ולחזק את הקשר לישראל והזהות היהודית של הדור הצעיר בתפוצות", אמר מנכ"ל תגלית, גידי מרק.

"בטיחותם ובריאותם של משתתפי תגלית הם ערך עליון לאורו אנחנו פועלים ואנחנו מחויבים לענות על כל צרכיהם של המשתתפים בסיורים, גם בעולם של אי ודאות ושינויים", הוסיף מרק. "השנה האחרונה הייתה קשה אך לא איבדנו תקווה לרגע. כעת ההמתנה הסתיימה ואנחנו מתרגשים לחזור ולהביא את אותם צעירים להתאהב בישראל".

״אני שמח שבעבודה משותפת ובמאמץ רב של משרד הבריאות ותגלית, הצלחנו לייצר מתווה בו יחד עם שמירה על בריאות הציבור ולהחזיר את הפעילות המבורכת של ארגון תגלית למען מדינת ישראל", אמר סגן שר הבריאות, חה״כ יואב קיש.