הקיץ החם והחופש הגדול מביאים כבר עכשיו רבים אל חופי הכנרת. האגם מציע מים קרירים ונטולי מדוזות, אבל מתברר שיצורים אחרים נמצאים במימי האגם. "יש בין האצות האלה כאלה שהן צורבות לעור", אומר פרופ' משה גופן, חוקר הכנרת ועמק החולה. "הן הופיעו גם בשנת 1994, והופיעו גם עכשיו. הן גורמות לגירודים קלים בעור אבל השאלה היא כמה מהן אתה פוגש. זה לא כ"כ נעים אבל זה גם לא כזה נורא".

פרופ' גופן גילה לאחרונה במרכז האגם התרבות של אצות כחוליות, שצורבות את העור כמו מדוזות, אבל הרבה פחות כואבות. מלבד האצות גילו חוקרי הכנרת עוד יצורים שלא נראו זמן רב במאגר המים הלאומי כמו עלוקות. את העלוקות האלו מצאנו תחת המים וחסכנו לכם את האופן שבו הם נדבקות אל הרגליים בתוך הכנרת.

לא מוצצות דם

החוקרים לא יודעים מה הביא לחזרה של העלוקות האלה לחלק מן החופים, אחרי הרבה שנים בהן הן נעדרו. אבל מה בטוח הוא שהן לא מוצצות דם ולא מזיקות לאף אחד. "הן אמנם לא מזיקות, אבל זה לא כ"כ נעים להיכנס למים ולצאת עם רגליים מכוסות בעלוקות", אומרת ד"ר תמר זוהרי, מנהלת את המעבדה לחוקרי הכנרת. "לא צריך להילחץ, הן יורדות בקלות והן בד"כ לא נתפסות למי ששוחה, אלא למי שעומד בקרקעית".

אחת ההשערות באשר לשינויים המתרחשים בכנרת, קשורה לתנודות הקיצוניות במפלש הזה מדי שנה. אבל למרות כל אלו, גם המתרחצים וגם מי ששותה מי ברז לא ירגיש בשינוי. גם עם העלוקות והאצות מי הכנרת נשארים יעד תיירותי מועדף שעוד רבים יפקדו בחודשי הקיץ החמים.

>> מה באמת כלול בהכל כלול?