רגע אחרי שנגמרה חופשת הפסח, בין שלל הסיכומים של החופשות בארץ ובחו"ל, במשטרת ישראל ובבתי המלון, גם מסכמים את הדברים שנגנבו על ידי הישראלים במהלך החופשה. ויש לא מעט דברים וסיפורים כאלה.

כך למשל, לפני כמה שבועות, באחד מבתי המלון באילת, חמישה בני משפחה הגיעו לנופש עם שלוש מזוודות גדולות. במשך שלושה ימים, בני המשפחה רוקנו כל דבר שניתן לקחת מהמלון: סכו"ם, כוסות, צלחות, שקעים, גלילי נייר טואלט, תמונה, מנורת לילה ושתי מראות.

> לא הכל אסור: אלה הדברים שאתם יכולים לקחת מהמלון

קצין ביטחון שהבחין בבני המשפחה יורדים ללובי עם המזוודות הכבדות חשד שמשהו לא תקין וביקש מהם להתלוות אליו לחדר צדדי לא רחוק מהלובי. "ההורים היו קצת מבוהלים מהבקשה שלי לפתוח את המזוודות וטענו שיש שם רק בגדים. התעקשתי ואז גיליתי את השלל", חשף קצין הביטחון. "הייתה גם תמונה שהם גנבו מהחדר, שקיות מלאות בקורנפלקס שהם לקחו מחדר האוכל, כמה חלוקים, שתי מראות, מנורת לילה. יכלו לפתוח בקלות סניף של 'איקאה'".

בני הזוג התנצלו בפני קצין הביטחון, טענו שלא ידעו על הפריטים שנגנבו ושילדיהם הכניסו אותם לתוך המזוודות. הקב"ט ושניים מעובדי המלון הוציאו את הפריטים הגנובים מהמזוודות בשווי של כמה אלפי שקלים. בני הזוג התחננו בפני הקב"ט שלא להזעיק את המשטרה ובסופו של דבר הם עזבו את המקום והוכנסו לרשימה השחורה של אורחים שלא יורשו להיכנס למלון.

הילדים עוזרים לגנוב (צילום: באדיבות מרחב דרום של משטרת ישראל)
אילוסטרציה | צילום: באדיבות מרחב דרום של משטרת ישראל

"ריחמתי עליהם, הילדים בכו. זה מעמד לא נעים במיוחד. שקלנו להזמין משטרה, אך לא בטוח שזה היה הפתרון באותו הרגע. הפעלנו שיקול דעת אנושי", הסביר גורם במלון. "למלון שלנו הם לא ייכנסו יותר".

היו אורחים שיכפלו מפתחות כניסה לחדרים

בבית מלון אחר בעיר סיפר איש ביטחון על ניסיון לגנוב מיני בר באמצע הלילה. אחד האורחים שהגיע בשעת לילה מאוחרת הוציא את המיני בר מהחדר, כיסה אותו בסדין וניסה להעמיס אותו לתוך המכונית שלו בחנייה. פקיד הקבלה שהבחין במראה הלא שגרתי הזעיק למקום את המאבטחים.

"כמה דקות לפני החבר שלו התקשר לקבלה וטען שאין מיני בר בחדר. זה נשמע לנו מוזר מאוד. שלחנו את אחד העובדים ואז הבנו שהם עשו לנו תרגיל כדי להעלים את המיני בר", שחזר אחד העובדים במלון. "כבר באותו ערב ביקשנו מהם לעזוב מיד את המלון ללא שום פיצוי".

גם בבתי המלון בים המלח, טבריה ואפילו בירושלים קציני ביטחון דיווחו על גניבות של כרטיסים לחדרים של אורחים כדי לבצע גניבות ואפילו מקרים שבהם אורחים שיכפלו את הכרטיסים לאחר שעזבו את החדרים במטרה לחזור שוב מבלי לשלם או לגנוב מחדרי אורחים.

בתי המלון תופסים רק 15 אחוז מהגניבות

לרוב, במקרים כאלה, האורחים גונבים מנורות לילה, נורות, קולבים, שקעים, ווי תלייה, מגשים מהבריכות וכוסות של קוקטיילים. "האורחים גונבים כמעט כל דבר שאפשר, אפילו פריטים שעולים שקלים בודדים. היו מקרים שתפסנו בני זוג שגנבו מאות כוסות חד פעמיות. הם רוצים לחסוך אז הם גונבים מבתי המלון", הסביר מאבטח בבית מלון בים המלח. "ככה הם מממנים להם חלק מהחופשה ששילמו. היו מקרים שנתקלתי בגניבות של כריות, אפילו עקרו ראשי דוש באמבטיות שכל אחד שווה כמה מאות שקלים".

ההערכות הן שבתי המלון תופסים רק כ-15 מהאורחים שגונבים והנזק יכול להגיע לכמה מיליוני שקלים בשנה. "זה בלתי אפשרי לתפוס את כל האורחים שגונבים מבתי המלון", הסביר ל', קצין ביטחון ותיק "אי אפשר לעשות חיפוש על כל אחד שעוזב את המלון. היו מקרים הזויים שניסו לעקור ברזים באמצעות מפתח שוודי ולא הצליחו, זה לא קרה לפני כן. בשנתיים האחרונות חלה עלייה בגניבות ועוד לא דיברתי על פירות וירקות והרבה מאוד מאפים ופרוסות לחם שלוקחים מחדר האוכל ומכניסים לתוך תיקים ומזוודות".