שלוש צעירות ממרכז הארץ שהזמינו כרטיסי טיסה לחופשה בטורקיה, יפוצו באלפי שקלים לאחר נאלצו לבטל את החופשה בגלל אזהרת המסע שהוציא משרד החוץ מחשש לפיגועים.

הצעירות רכשו את חבילת הנופש לאיסטנבול מחברת הנסיעות "אשת טורס" לפני כשבעה חודשים, אך למרות שלא הייתה אפשרות להחזר, הן קיוו כי החברה תקבל את חששן מלצאת לחופשה, ותסכים להחזיר את כספן. "בגלל האזהרה של משרד החוץ פחדנו לטוס", טענו השלוש.

אלא שחברת הנסיעות סירבה בתוקף להחזיר להן את כספן, בנימוק שההזמנה שביצעו הייתה ללא אפשרות ביטול, אך הסכימה לפנים משורת הדין להקפיא את זכותן למימוש כרטיסי הטיסה עד לסוף השנה, כשהדבר יהיה כרוך בעלות של 128 דולר לכל כרטיס טיסה. לגבי המלון עליו הן שילמו, ציינה החברה כי לא יקבלו שום החזר.

שוטרים עם כלב איסטנבול טורקיה (צילום: 4.murat, Shutterstock)
הצעירות ביטלו את החופשה לאיסטנבול מחשש לפגיעה בביטחונן. איסטנבול | צילום: 4.murat, Shutterstock

הנוסעות, תושבות ראשון לציון, החליטו ליצור קשר עם המלון בעצמן, וזה הסכים להחזיר להם את הכסף ששילמו. חברת אשת טורס התנגדה לכך נחרצות, בנימוק שהכספים לא הועברו למלון באופן ישיר אלא לחברת מלונות בין-לאומית.

השלוש החליטו להגיש תביעה נגד חברת הנסיעות לבית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון, בטענה שסיבת הביטול הייתה אזהרת מסע, ועל החברה להחזיר לכל אחת מהן את מלוא התשלום ששילמו עבור החופשה – כולל טיסות ובתי מלון. לטענתן, מעבר להחזר הכספי החברה הטריחה אותן וגרמה להן עוגמת נפש, והן דרשו פיצוי גם על כך.

הרשמת החליטה לקבל את תביעתן של התובעות באופן חלקי. בפסק הדין היא ציינה כי הייתה זו אחריותה של חברת אשת טורס ליידע את את התובעות על כך שקיימת אזהרת מסע לטורקיה, טרם ההזמנה של חבילת הנופש. "הגעתי לכלל מסקנה כי הנתבעת (חברת הנסיעות) הפרה את חובתה ליידע את התובעות בדבר קיומה של אזהרת מסע בטרם רכישת חבילת התיור, ועל כן היא נושאת באחריות לפצות את התובעות בגין נזקן", הדגישה הרשמת.

יחד עם זאת, הרשמת קבעה שלתובעות יש אשם תורם, ופסקה שחברת הנסיעות תפצה את התובעות בשני שליש מעלות החבילה ששילמו (6,162 שקל), וקבעה שהחברה תפצה את השלוש בסכום של 4,550 שקל.