התאחדות המלונות בישראל פירסמה היום את נתוני הלינה במלונות השונים בארץ במהלך שנת 2020. הנתונים כמובן עגומים, בגלל נגיף הקורונה שהוביל לכך שבמהלך השנה שחלפה לא יגיעו כלל תיירים, יהיו שני סגרים (ותחילתו של סגר שלישי) ורוב המלונות היו סגורים לתקופות ארוכות ויש כאלה שאף לא נפתחו היות והרצון לנפוש ירד.

מהנתונים ניתן לראות שענף המלונאות בישראל רשם בשנה החולפת שיא שלילי בלינות ובתפוסות בבתי המלון. כך, נרשמה ירידה של 82 אחוזים בלינות תיירים מחו"ל לעומת 2019, ירידה ממוצעת של 64 אחוזים בסך הלינות בבתי המלון ותפוסת חדרים של 25 אחוזים בלבד לעומת כמעט 70 אחוזים ב-2019, שהיתה אחת השנים הטובות בארץ.

הנתונים הללו כוללים גם את ינואר ופברואר, בהם עוד הכל היה "רגיל", כך שבפועל, אם היו בודקים את הנתונים החל מחודש מרץ, המצב אף היה רע יותר. התפוסה הארצית ב-10 החודשים מאז החל המשבר (מרץ-דצמבר 2020) עמדה על כ-18 אחוזים בלבד.

מהנתונים ניתן גם לראות שמי שחוותה את הירידה הכי גדולה באחוזים היא נצרת. בשנת 2020 העיר הקדושה לנוצרים סיימה עם 14 אחוזי תפוסה בלבד לעומת 71 אחוזים בשנת 2019. מדובר בירידה של 81 אחוזים, הנתון הקשה ביותר בכל הארץ.

רמדה נצרת (צילום: אסף פינצוק)
מלון רמדה בנצרת. בעיר היו 14 אחוזי תפוסה בלבד | צילום: אסף פינצוק

אחריה ברשימה הלא מעודדת נמצאת תל אביב שסבלה בשנה האחרונה מירידה של 74 אחוזים בתפוסה לעומת 2019. ירושלים ירדה ב-73 אחוזים וחיפה ב-70 אחוזים.

גם באיי התיירות המצב לא היה מרשים, אך ניתן לראות שהירידה בהם היתה הקטנה מכולן: בים המלח חלה ירידה של 60 אחוזים לעומת 2019. באילת התפוסה הממוצעת עמדה על 38 אחוזים לעומת 73 אחוזים בשנת 2019, ירידה של 49 אחוזים "בלבד".

 "לאור הנתונים המוכיחים את הפגיעה האנושה בענף המלונאות, ישנו צורך קריטי בתוכנית רב שנתית לשיקום התיירות בישראל", נמסר מהתאחדות המלונות. "הסכנה לתשתית התיירותית ברורה ויש כבר לתכנן צעדים ליום שאחרי לטובת עידוד תיירות הפנים והחוץ. כמו כן, יש לפעול לשיקום הענף בטווח המיידי, בדרך של פתיחתו לציבור הישראלי מיד לאחר היציאה מהסגר"