מאז שמשרד הבריאות אישר לעבור לסיני ללא הגבלה, כמות הישראלים שחוצים את הגבול בכל יום עלתה בצורה משמעותית. כך, במהלך תקופת החגים ובמיוחד בימים החג עצמם, אלפי ישראלים הגיעו למעבר הגבול ותורים ארוכים וצפיפות נרשמו במקום"מה שקרה בערב יום כיפור זה מטורף. להערכתי כ-10,000 ישראלים נתקעו במעבר הגבול בצד המצרי במשך שש ושמונה שעות, סיפר ל-mako, חיים רובינשטיין.

על פי נתוני משרד הבריאות, בחודש האחרון נכנסו לארץ כ-15 אלף ישראלים מסיני, והמספר צפוי לזנק ברגע שייגמרו החגים וכל הישראלים שנמצאים כעת בחצי האי, ייכנסו לארץ (בסיני ישנם כ-30 אלף ישראלים כעת). על פי החוק, כל מי שנכנס לארץ מסיני מחויב לבצע בדיקת קורונה ולהישאר בבידוד בבית במשך 24 שעות (מי שאינו מחוסן צריך להישאר בבידוד 7 ימים לפחות).

בדיקת קורונה בסיני (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
בדיקת קורונה בסיני | צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

בעקבות העלייה בכמות הנופשים בסיני, ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, שיגר אתמול מכתב בהול לשר הבריאות, ניצן הורוביץ ושר התיירות, יואל רוזבוזוב. במכתב טען ראש העיר שבעקבות ההחלטה לפתוח את הגבול ללא הגבלה, כמות הישראלים שעוברים בגבול עלתה בצורה דרמטית, לרבות מאומתים שעלולים להסתובב בעיר.

"מדובר בימים של תחלואת קורונה גואה ובאילת לצערי המספרים גבוהים במיוחד...", כותב לנקרי. "על פי פרסומים של משרד הבריאות 1.54 אחוזים מהשבים ממצרים מאומתים לקורונה. המשמעות היא שבכל יום צפויים להיכנס לאילת דרך טאבה כ-20-30 מאומתים ולסכן את תושבי אילת ותייריה ולהביא בסבירות גבוהה לעלייה נוספת בתחלואה בעיר. בעניין הזה, אני דורש להפעיל שיקול דעת נוסף ולהגביל את היציאה לסיני ובכל מקרה לקבוע נוהל ברור שיבטיח שהמאומתים הנכנסים לא יסכנו כאמור את העיר".

סיני מפוצצת (צילום: אביב טרנר)
עומסים בצד המצרי של הגבול | צילום: אביב טרנר

לנקרי מוסיף במכתבו: "כך הופכת אילת למדגרת קורונה המסכנת את תושביה ואף מייצאת אותה בחזרה לתוך ערי ישראל האחרות. כל זאת כאשר יש פתרון פשוט שקוראים לו 'אי ירוק'...אני שב ומבקש לאשר בקבינט הקורונה את הפעלת האי הירוק ואת תיקון החקיקה הנדרש לשם כך".

בקהילת אוהבי סיני הגיבו לדבריו של ראש עיריית אילת: "יש להצר על כך שעיריית אילת בוחרת שוב להפיץ חדשות כזב (פייק ניוז) ונתונים מופרכים לגבי מאומתי קורונה השבים מסיני. רדיפה מתמשכת של אוהבי סיני, שהחלה עוד במהלך שנת הקורונה הראשונה, עת מעבר הגבול היה סגור ליציאת ישראלים משיקולים של הון ושלטון, בזמן שמאות אלפים טסו למסיבות הדבקה בדובאי בטורקיה ובאוקראינה".

האמת הפשוטה היא, שגם אותם מעטים השבים מסיני עם קורונה, נכנסו איתה לשם מבלי לדעת זאת כמה ימים קודם לכן - אך היות והם מחוסנים, הם היו פטורים מבדיקה טרם הכניסה למצרים! הא ראייה - ראש העירייה עצמו מציין כי פי שניים (3%) מאומתי קורונה מתגלים באילת, בקרב הנופשים בה! משמע: הישראלים הם המפיצים לצערנו קורונה לסיני, ופי 2 יותר לאילת עצמה".