בני זוג מהקריות הזמינו לפני כשנה טיסה לארצות הברית דרך חברת הנסיעות גוליבר. בתום הנופש שלהם, כשהיו אמורים לחזור לישראל, הם הגיעו לשדה התעופה וגילו ששמם כלל לא מופיע ברשימת הנוסעים, למרות שהחזיקו בכרטיסי טיסה. הזוג ניסה לפתור את התקלה במקום והתקשר לחברה כדי לקבל הסברים ומענה, אבל לא מצאו אף נציג. "לא היה לנו עם מי לדבר, אף אחד לא ענה לטלפון. היינו די מופתעים" אמרו בני הזוג.

מאחר ולא יכלו לעלות על טיסתם המתוכננת, הם נאלצו לצאת משדה התעופה, לקחת מונית ולמצוא מלון על חשבונם. רק למחרת טסו בחזרה לישראל.

כאשר הצליחו לתפוס נציג של החברה, הוצע להם פיצוי זניח של 992 שקלים בלבד. בני הזוג הגישו תביעה נגד גוליבר לבית המשפט לתביעות קטנות בקריות ודרשו פיצוי של 20 אלף שקלים על ההוצאות הלא מתוכננות, עוגמת הנפש שנגרמה להם ועל כך שנחתו יממה אחרי המועד המתוכנן.

בתביעתם הזוג הסתמך על חוק שירותי התעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), הקובע כי נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה שבוטלה יהיה זכאי לשירותי סיוע והשבת תמורה על הכרטיס. עוד אומר החוק שבית משפט רשאי לתת פיצוי כספי לנוסע עד סכום של 10,250 שקלים.

החברה הגישה כתב הגנה בו טענה כי פיצתה את בני הזוג בסכום של 992 שקלים מבלי לעיין בקבלות על ההוצאות שהיו להם וכי הם נהנו מטיסות יוקרתיות יותר מאלה שהזמינו מלכתחילה.

הרשמת הבכירה, יונת הברפלד-אברהם, קבעה בפסק הדין כי נציגי החברה או מי מטעמה כלל לא נכחו בשדה התעופה כאשר התובעים המתינו לטיסה וגם לאחר שנוצר קשר עם החברה זו לא טרחה לפצות אותם כלל על ההוצאות ועוגמת הנפש שנגרמה להם. השופטת פסקה לבני הזוג פיצוי בסכום של 10,000 שקלים ועוד 500 שקלים הוצאות משפט.