לאחר לא פחות מ-15 שנים, היום (ה') חברת תעופה ישראלית ראשונה - ישראייר, תמריא בשעה 11:30 בטיסה ישירה לאיסטנבול, טיסה 6H 601. 

> המדריך המלא למטייל באיסטנבול

> מעל כולם: איסטנבול היא יעד השנה של 2022 

בטקס חגיגי בסגנון טורקי, שהתקיים היום בנתב"ג וכלל בין היתר את שרת התחבורה, מירי רגב; בעלי ישראייר, רמי לוי; מנכ"ל ישראייר, אורי סירקיס; שגריר טורקיה בישראל, שאקיר אוזקן ועוד, חנכו את הטיסה המיוחדת.

טיסת בכורה של ישראייר לאיסטנבול (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
טיסת בכורה של ישראייר לאיסטנבול (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

טיסת בכורה של ישראייר לאיסטנבול (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

"איסטנבול חזרנו אלייך אחרי 15 שנה", אמר מנכ"ל ישראייר אורי סירקיס. "ביום הזה אנו עומדים לצד העם הטורקי. בטיסה זו ובטיסות הבאות נטיס ציוד הומניטרי כצעד של סולידריות".

"על רקע האסון הכבד, הטיסה הזו מהווה חיזוק הקשר בין ישראל לטורקיה", אמרה שרת התחבורה, מירי רגב. "אני בטוחה שהטיסות יגבירו את יחסי הידידות בין המדינות. התחממות היחסים תגדיל את ההיצע ותוריד את המחירים".

15 שנה של מחלוקת נגמרו

בעקבות מחלוקות ביטחוניות שונות בין ישראל לטורקיה, מאז 2007 חברות ישראליות לא טסו למדינה, והיחידות שהפעילו את הקוויום היו החברות הטורקיות. זה לא מנע מטורקיה להיות היעד הכי מבוקש של הישראלים בשנים האחרונות, כאשר לא מעט מהם השתמשו בו שתחנת ביניים ליעד המשך.

טורקיה  איסטנבול (צילום: Nick N A, Shutterstock)
כבר שנים שזה היעד הכי מבוקש של הישראלים. איסטנבול | צילום: Nick N A, Shutterstock

בחודש מרץ השנה נפגש הנשיא הרצוג עם נשיא טורקיה, ארדואן, והשניים סיכמו ביניהם על מספר מהלכים בין המדינות. בתוך כך, בתחילת יולי השנה, חתם משרד התחבורה הישראלי על הסכם מול הנציגים הטורקים, שבו הצליחו להגיע יחדיו להבנות שמאפשרות את הפעלת הטיסות הישירות של החברות הישראליות.

בהמשך החודש גם חברת ארקיע צפויה להפעיל טיסות ישירות לאיסטנבול, ובסוף מרץ גם חברת סאן דור (חברת בת של אל על) תצטרף לחגיגה. בכך, הן יצטרפו לחברות כמו טורקיש ופגגסוס, בתחרות על הקו הכי מבוקש מישראל.