טיסת חופשה לחג הפסח לתאילנד בחברת אל על הפכה ל"טיסת סיוט" שנמשכה כ-40 שעות, מלווה שיבושים ועגמת נפש - כך עולה מתלונה של נוסעת (השם שמור במערכת) שחברת התעופה תפצה כספית ושהגיעה לידי TheMarker.

ערב לפני ליל הסדר בפסח (2 באפריל) עמדו כמה מאות נוסעי אל על, בהם משפחות עם ילדים קטנים, לטוס לחופשה בתאילנד. כשהגיעו לנתב"ג התברר כי מטוס רחב גוף שאמור היה להביא אותם ליעד לא יוצא, ובמקומו ייצא מטוס קטן - מה שהשאיר כ-100 נוסעים ללא כיסא. איך בוחרים מי עולה על הטיסה ומי לא? לפי מי שרשום באל על כבעל טיסת המשך.

אך כל מי שהיו לו טיסות המשך פנימיות דווקא לא היה רשום, וכך אנשים שהיו אמורים להגיע לבנגקוק, ומשם בטיסת המשך לאחד האיים או לצפון - נחשבו כנוסעים קלים יותר להעברה. בשלב זה, בשעה 23:00 בלילה, החלו באל על לחפש טיסה אחרת לכ-100 נוסעים. לחלק הציעו לטוס דרך בנגקוק, לאחרים דרך קוריאה, והיו גם כאלה שקיבלו הצעות לטוס רק למחרת, וגם אז לא באופן ישיר אלא דרך רומא למשל.

עוד ב-mako חופש:

לישון עם דגים: מלון מטורף מתחת למים
גניבות, הברחות וסימום נוסעים: הצד האפל של הדיילים הישראלים
"הגברים הישראלים לא אוהבים לשמוע לא"

"מדובר בטיסה יקרה - שיא העונה, רגע לפני פסח, אני שילמתי כ-1,300 דולר", כתבה הנוסעת בתלונתה. "בהמלצת סוכנת הנסיעות שלי החלטתי לנסוע דרך הונג קונג. משם, הובטח לנו, תהיה טיסת המשך. שלוש שעות ציפייה בשדה ועוד עשר שעות טיסה - אנחנו בהונג קונג, אבל אין טיסת המשך. חלפו לא פחות מתשע שעות בשדה. אי אפשר לצאת כי 'כל רגע אמורה להיות טיסה' אלא שמעשית אין טיסות ואין 'בטיח'. מלא משפחות עם ילדים, עשרות שעות בדרך, ותאילנד לא באופק".

"באמצע הלילה, כשכולם רעבים ועייפים מאוד (אחרי כמה שעות הכניסו אותנו ללאונג' לאכול משהו) התחילה ריצה אמיתית ומטורפת, ממש פיזית, ברחבי השדה - אחרי שהסתבר שבאייר אסיה יש עוד כמה מקומות פנויים. עלינו על הטיסה - לואו קוסט, את האוכל צריך לקנות - עוד שעתיים לבנגקוק, אבל מגיעים לשדה הקטן, ולא הגדול שממנו יוצאות טיסות ההמשך. עכשיו צריך לקחת מונית גם לשם. החמצתי את הלילה בבנגקוק שהייתי אמורה להגיע אליו ועוד לילה בקראבי בדרך לריילי ביץ'. כמובן שגם את טיסת ההמשך שצריך היה לקבוע מחדש מבנגקוק. כמוני - גם כל המשפחות האחרות", המשיכה הנוסעת בתלונתה.

"סוף הסיפור שלי - נוחתים בבנגקוק, בשדה הצדדי כאמור, והמזוודה לא מגיעה... אני לא הייתי היחידה שזה קרה לה על אף הבטחות חוזרות ונשנות של אל על בהונג קונג - ש'הכל בסדר, והמזוודות תויגו מחדש לבנגקוק'. הגעתי לריילי ביץ' עם תיק ובו דרכון, ארנק, ספר ומברשת שיניים - חופשה בתאילנד כן? הייתי צריכה לקנות הכל - מבגד ים וכפכפים ועד דיאודורנט וכמובן בגדים. חמישה ימים חלפו עד שקיבלתי את המזוודה, וכמובן שזה עלה עוד כסף כי מי שהוביל את המזוודה לריילי ביץ' ביקש, אחרת לא הייתי מקבלת אותה", נכתב עוד בתלונה.

ואולם, כאן לא הסתיימה הסאגה בחברת אל על. "בדרך חזרה מתאילנד, ב-16 באפריל, קיבלנו הודעה מאל על שהטיסה מתאחרת בארבע שעות וחצי, מה שחייב אותנו לקחת עוד לילה במלון בבנגקוק כי הטיסה יצאה בארבע וחצי בבוקר".

מחברת אל על נמסר בתגובה: "חברת אל על מתנצלת מעומק הלב על אי הנוחות שנגרמה לנוסעינו בטיסה המדוברת בשל החלפת המטוס ממטוס 747-400 למטוס 777 עקב סיבות מבצעיות. אל על עשתה מאמצים כבירים כדי להביא את הלקוחות ליעדם ואכן הצלחנו להביא את כולם למחוז חפצם. כל לקוח ולקוחה טופלו לגופו של אדם, כשרוב הפניות היו פרואקטיביות, תוך שאנו מעניקים את הפיצוי הקבוע בחוק".

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

איך לנסוע לחו"ל בקיץ הקרוב בלי לשלם יותר מדי
סוכני הנסיעות דורשים 600 אלף דולר ממשרד התיירות