פארק המים באילת, בו הושקעו עשרות מיליוני שקלים, צפוי להיפתח נכון לעכשיו במהלך חודש יולי. כזכור, פתיחת הפארק התעכבה כבר מספר פעמים, כאשר בתחילה היה אמור להיפתח בסוף שנת 2021, לאחר מכן נדחה ליולי 2022 ואז לנובמבר בשנה שעבר ופברואר השנה. נכון להיום, העבודות והאישורים הסופיים עדיין לא התקבלו על ידי הרשויות ולכן הוא לא נפתח במועד שנקבע כמה פעמים.

העבודות על הקמת הפארק נמשכות למעלה משבע שנים. היזמים רן אקשטיין ועופר גלזר החליטו להקים את הפארק במקום שהיה בעבר עיר הסרטים המפורסם בעיר. ההערכה שבפארק ותכנונו הושקעו עד היום כ-80 מיליון שקלים.

"העיכובים הם בגלל מדינת ישראל ולא בגללנו. אנחנו בסוף תהליך טופס אכלוס, בלי טופס איכלוס לא נוכל לפתוח את הפארק. אנחנו מקבלים הרבה עזרה וסיוע מכל השלטונות, עם הרבה רצון טוב לסיים כל העיר מחכה שהפארק הזה ייפתח", הסביר אקשטיין. אנחנו מאוד מקווים שעד סוף החודש נסיים את כל הבירוקרטיה והחברה לפיתוח ים המלח תסיים לפתח את הכניסה לפארק וההשתלבות בכבישים. העיכובים לא קשורים אלינו אלא לחברות חיצוניות".

פארק המים באילת

לדברי אקשטיין, הוא רוצה לקוות שעד סוף החודש הפיתוח הסביבתי של הפארק יסתיים. "אם אכן נצליח לעמוד בכל המשימות הללו עד סוף החודש הזה או עד ה-10 ביוני אז נוכל להכריז על תאריך פתיחה מסודר. כל עוד אנחנו בתהליך של הסגירות הללו, לא נוכל לומר בפה מלא אם זה 25 ביוני או 1 ביולי או 10 ביולי. אנחנו רוצים להיות סופר מסודרים ואז נוכל לקבוע תאריך פתיחה סופי".

24 מגלשות ו-3,000 מבקרים ביום

למרות כל העיכובים אקשטיין וגלזר בטוחים שהפארק יהיה סיפור הצלחה. "יש ביקוש גדול לפארק מים באילת", הדגיש אקשטיין בעבר.

בפארק יהיו שלושה מגדלים ענקיים הכוללים 24 מגלשות, קרוסלות מים לילדים ומבוגרים, בריכת גלים, עולם מים לילדים, מתקן מיוחד לחישוב נקודות שכולל חיישנים ולוח תוצאות, מרוץ מכוניות וסירות מתנגשות ועוד 18 אפקטים של בריכות גלים. לכל זה צריך להוסיף מתחמי אוכל, דוכני גלידות, מסעדה ואולם אירועים.

על פי אקטיין, המקום יוכל להכיל עד כ-3,000 מבקרים ביום וכרטיס כניסה יעלה כ-120 שקלים ולקבוצות מאורגנות המחיר יהיה מעט זול יותר. בנוסף, הפארק יהיה פתוח עד שעות החושך, וכרטיס ערב גם יהיה זול יותר.