כעשרים אלף ישראליים שסיימו את הנופש בסיני צפויים בשעות הקרובות לעבור את מעבר הגבול בטאבה ולחזור לישראל, אך במקום נרשמו בצאת החג (שלישי) עומסים ותורים ארוכים, מה שגרם למטיילים הרבים להמתין שעות.

 "התור מטורף. זה כמו יציאת מצרים. ארבע שעות עמדתי בתור וזה לא זז. היו דחיפות. צפיפות מטורפת", שחזר יורם מירושלים. "היו כאלה שעקפו, היו ויכוחים, קללות. כולם רוצים לצאת מהר מסיני ולהגיע הביתה במהירות".

לדבריו, את הסיבות להתארכות התור היא העובדה שישראלים רבים לא מילאו הצהרת בריאות שהיא דרישת חובה כדי להיכנס לארץ והם נאלצים לעשות זאת במעבר, מה שגורם לצפיפות איומה ותורים ארוכים.

"זה מטורף מה שקורה פה", סיפר נופש אחר. "אם הגבול היה פתוח 24 שעות ביממה זה לא היה קורה לא בחזור ולא בהלוך. נופשים רבים חסרי אחריות לא מילאו הצהרת בריאות וזה עוד יותר האריך את התורים. אנשים כמעט התייבשו".

במעבר הגבול בצד הישראלי תגברו אותו בכוח אדם רב אבל עדיין התורים צפויים להימשך עוד כמה שעות. רוני, אחד הישראלים שהמתינו שעות בתור, סיפר על העומס הרב. "אני תקוע פה ארבע שעות", אמר. "בצד המצרי עבר חלק. הבעיה בצד הישראלי.  בצד הישראלי כלום לא זז. אנשים פה לחוצים ועצבניים מאוד".

ברשות שדות התעופה אמרו כי הגבירו את ההיערכות וכי "כל אזרח שעומד בתור ייבדק עד לאחרון הנכנסים חזרה ארצה". נזכיר שבמהלך כל תקופת החגים אלפי ישראלים עברו את הגבול לסיני בכל יום ויצרו תורי ענק בצד הישראלי.

לפני כשבוע התלונן ראש עיריית אילת, אלי לנקרי, על כך שאלפי ישראלים חוצים את הגבול מסיני לאילת בכל יום, דבר שלטענתו מסכן את תושבי העיר והנופשים בה. "מדובר בימים של תחלואת קורונה גואה ובאילת לצערי המספרים גבוהים במיוחד...", כתב לנקרי במכתב ששלח לשר הבריאות ושר התיירות. "על פי פרסומים של משרד הבריאות 1.54 אחוזים מהשבים ממצרים מאומתים לקורונה. המשמעות היא שבכל יום צפויים להיכנס לאילת דרך טאבה כ-20-30 מאומתים ולסכן את תושבי אילת ותייריה ולהביא בסבירות גבוהה לעלייה נוספת בתחלואה בעיר."

לנקרי הוסיף במכתבו: "כך הופכת אילת למדגרת קורונה המסכנת את תושביה ואף מייצאת אותה בחזרה לתוך ערי ישראל האחרות. כל זאת כאשר יש פתרון פשוט שקוראים לו 'אי ירוק'...אני שב ומבקש לאשר בקבינט הקורונה את הפעלת האי הירוק ואת תיקון החקיקה הנדרש לשם כך".