תיירים ישראלים שהגיעו לאחרונה לחופשה בדובאי ואבו דאבי, הסתבכו בגלל שעשו טעות אחת: הם צילמו באמצעות מצלמות מקצועיות אזורים בנמל התעופה, דבר שהוא אסור על פי החוק, והמצלמות היקרות שלהם הוחרמו ולא הוחזרו להם.

כך למשל רון, צלם חובב, שנסע לחופשה בדובאי יחד עם חברה טובה שלו. "נהנינו מאוד בחופשה עד שהגענו לנמל התעופה בדובאי בדרכנו חזרה לארץ וצילמנו תמונה שלנו עם מצלמת קנון מקצועית. ישר הגיעו למקום אנשי ביטחון ובלי לשאול שאלות לקחו לי את המצלמה מהיד והחרימו אותה", שחזר רון. "מדובר במצלמה בשווי 7,000 שקלים. ניסיתי להתווכח אבל כלום לא עזר. הסברתי להם שלא צלמנו מקומות בעייתיים בשדה התעופה ושלא ידענו שאסור לצלם, אבל הם סירבו להקשיב ונעלמו".

בלית ברירה, רון וחברתו נאלצו לטוס חזרה לארץ ללא המצלמה והתמונות שצילמו. "ביקשנו מהם שיעברו על התמונות כדי לראות שלא פגענו בשום ביטחון של שדה התעופה, אבל הם אמרו שיש נהלים ברורים ואין מה לעשות שמדובר בפגיעה בביטחון המדינה", ציין רון.

שדה התעופה בדובאי (צילום: Sorbis, shutterstock)
נמל תעופה מרשים עם חוקים נוקשים. דובאי | צילום: Sorbis, shutterstock

מקרים דומים קרו לעוד ישראלים בשבועות האחרונים. גם למשל לרונית החרימו מצלמה יקרה בגלל שצילמה בנמל התעופה. "ניגשו אלי שני ביטחון וביקשו את המצלמה. מסרתי להם כי לא חשבתי שהם רוצים להחרים אותה. הם אמרו שהם לוקחים את המצלמה ולא מחזירים אותה כי הפרתי את נהלי הביטחון בשדה שאוסר לצלם", היא סיפרה. "לא שמתי לב שיש שלטים שאוסרים לצלם. התחננתי שיחזירו לי את המצלמה אבל הם הסבירו שאלו הם הנהלים ושיש לי מזל שהם לא עצרו אותי. זו מצלמה שקניתי לפני שלושה חודשים בסכום של 10,000 שקל".

אביגדור אורגד, מדריך נסיעות ותיק לדובאי, מסביר כי באיחוד האמירויות רגישים לצילומים בנמלי התעופה. "יש שלטים ברורים שהוצבו ברחבי השדה שאוסרים לצלם במקום מסיבות ביטחוניות", הסביר אורגד. "מי שמצלם ונתפס מחרימים לו את המצלמה ועלולים לעכב אותו לצרכי חקירה".

כמה ישראלים שהמצלמות שלהם הוחרמו וחזרו לארץ ניסו לפנות לגורמים ישראליים בדובאי בניסיון לקבל את המצלמות היקרות שלהם בחזרה אבל נתקלו בסירוב מוחלט.