יעד התיירות המוביל של תאילנד, איי פי-פי, מתחיל להרגיש את ההשפעות השליליות של התיירות ההמונית, כולל נזקים סביבתיים וסיכונים בטיחותיים לתיירים. כעת כשעונת התיירות נמצאת בשיאה בתאילנד, הרשויות מתחילות לפעול בדחיפות לשיפור המצב.

סקר שנערך לאחרונה על ידי רשויות הפארק הלאומי Noppharat Thara Beach-Mu Ko Phi Phi בשיתוף עם רשויות רלוונטיות אחרות גילה כי יעד התיירות הפופולרי מפרץ פי-לה (Pi Leh Bay), המפרץ השני בפופולריות שלו אחרי מאיה ביי (Maya Bay) מושפע מתנועה כבדה של סירות תיירים. בממוצע, כ-120 סירות, כולל סירות זנב ארוך וסירות מהירות נכנסות למפרץ מדי יום. זה מוביל לזיהום אוויר מהאדים שפולטות הסירות, זיהום רעש וסיכון מוגבר לתאונות שיט.

יוטת'אפונג דאמריסוק, המנהל הראשי של הפארק הלאומי, אומר כי פגישה של כל הגורמים הרלוונטיים ב-5 בפברואר 2024, הביאה לצעדים הראשוניים להסדרת התיירות בלגונת פי-לה: הפחתת מספר הסירות שנכנסות למפרץ. בנוסף לכך, ייווצרו אזורי שחייה ייעודיים שבהם מותר לתיירים לשחות ויהיה אסור להם לשחות בנקודות אחרות באזור.

כל הסירות הנכנסות למפרץ ומציעות שירותי תיירות חייבות להיות בעלות רישיון ממחלקת הגנים הלאומיים. מפעילי סירות חייבים גם לעבור הכשרה בשירותי תיירות, עזרה ראשונה בסיסית ותחומים נוספים המסייעים לשיפור התיירות תוך שמירה על הסביבה. השלב הבא הוא הצגת המשוב בישיבת הוועדה המייעצת לפארק הלאומי (PAC) ב-20 בפברואר כדי לקבל אישור ליישום ההנחיות והתקנות לכניסה לגונה של פי-לה.

פגיעה בתיירות, בטבע ובמקומיים

גם לתיירים עצמם יכול להיות קשה ליהנות מהנוף בגלל ההמונים. חלקם אפילו יוצאים מחוץ לאזור הרחצה המיועד כדי להימלט מההמונים, ומעמידים את עצמם בסכנה. אך למרות שהם מגיעים ליהנות לרגע מהטבע המרהיב של האזור, המקומיים מתעקשים שבדומה למאיה ביי, גם פי-לה צריך להיסגר ולעבור תהליך ארוך של שיקום.

מפרץ פי-לה, כמו אבני חן רבות מדרום מזרח אסיה, מתמודד עם ההשלכות הקשות של תיירות היתר. סירות מהירות חוצבות במים השלווים, פולטות אדים ומשבשות את המערכת האקולוגית הימית העדינה. המונים נאבקים על צילום האינסטגרם המושלם, רומסים אלמוגים שבריריים ומשאירים מאחוריהם שובל של פסולת ופלסטיק. החוף עמוס ומתקשה להתמודד כעת עם המספר הרב של כסאות הנוח והחפצים הזרוקים.

ההשפעה היא לא רק אסתטית. שוניות האלמוגים, אבן היסוד של המגוון הביולוגי הימי, מולבנות ומתות עקב זיהום ונזקי עוגנים. אוכלוסיית הדגים מתדלדלת, מאיימת על פרנסתם של הדייגים המקומיים ומשבשת את שרשרת המזון. זיהום הרעש משבש את חייהם של עופות הים המקננים, וזיהום הפלסטיק פוגע בחיות הבר וחודר לשרשרת המזון.

ההשלכות חורגות מעבר לסביבה וזרם התיירים מעמיד לחץ רב על המשאבים המקומיים, דוחף את המחירים כלפי מעלה ומפעיל לחץ על מערכות ניהול המים והפסולת. אורח החיים המסורתי של אנשי האיים הולך ונשחק ככל שהתרבות שלהם מופנית יותר ויותר לצריכה תיירותית.