בסוף השבוע התקבלה הודעה משמחת על כך שבקטאר התירו למטוסים שיוצאים מנתב"ג לנחות בשטחם, זאת בתנאי שלא יהיו אלה מטוסים של חברות ישראליות. לאחר ההודעה הזו חברת "טיקטיק" כבר הודיעה שהגישה בקשה להפעיל טיסות ישירות עם חברת התעופה הקפריסאית - TUS, במחיר התחלתי של 550 דולר. 

>> טסים לקטאר? זה מה שחשוב לדעת

>> הישראלי שנחת בקטאר לפני כולם

>> אלה הדברים שאסור לעשות בקטאר

ובזמן שבארץ חגגו את האפשרות שישראלים יוכלו במשך חודש המונדיאל להיכנס למדינה האסורה (בכפוף להצגת כרטיס למשחק, כרטיס טיסה וקבלת ויזה באפליקציה), מסתבר שבעולם הערבי דווקא ראו במהלך הזה את כניעתם של הישראלים לתנאים שהציבו בפניהם הקטארים.

בתוך כך, באל-ג'זירה בערבית צייצו: "ישראל מציית לפקודות קטאר", זאת בטענה שהישראלים יוכלו להיכנס למדינה רק תחת החוקים שהציבה קטאר. לאחר הציוץ גולשים נוספים "חגגו" את הצלחתה של המדינה מהמפרץ בהטלת התנאים שלה לפני החתימה על ההסכם התעופתי. 

בנוסף, העיתונאי הקטארי ג'אבר אל-חרמי צייץ בטוויטר רשימה של תנאים שלכאורה הציבה קטאר לישראל כדי לאפשר לה לשלוח את אוהדיה למונדיאל. אחד מהם הוא ש-8,000 פלסטינים יקבלו אישור להגיע מהארץ ושכל הסלמה במצב הביטחוני תוכל לבטל את ההסכם בין הצדדים.

יחד עם זאת, חשוב להבין שמי שתיווכה בהסכם הטיסות בין המדינות היתה פיפ"א, כך שבפועל היא זאת שאחראית על המתווה. בנוסף, חשוב לציין שאוהדי כדורגל ישראלים יוכלו לבקר במדינה העוינת במשך חודש כפי שלא יכלו לעשות עד היום, וכפי שנהוג לאפשר בכל אירוע ספורט גדול שהיה בעבר. כך, האמירה שהתנאים הוכתבו על ידי קטאר הם לא מדויקים.

בעולם דווקא רואים את הטיסות בין המדינות ואת העובדה שישראלים יוכלו לבקר במדינה, כדבר חיובי. מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן צייץ: "אני מברך על ההכרזה של פיפ"א על ה​​טיסות הישירות בין קטאר לישראל לקראת המונדיאל. הצעד הזה מחזק קשרים בין אנשים ושילוב כלכלי, תוך עידוד חופש נסיעה לכולם".