בזמן שמדינות רבות באירופה חוות עלייה משמעותית בכמות החולים היומית, וחלקן אף שוקלות להיכנס לסגר אם המצב לא ישתפר בקרוב, במלטה מסתכלים על כולם מלמעלה. לא סתם מדינת האיים הקטנה זכתה לאחרונה בתואר "היעד הכי בטוח באירופה".  

>> רוצים לטוס למלטה? זה מה שאתם חייבים לדעת

עד כמה בטוח במלטה? ממוצע החולים בה עומד על 37 חולים חדשים ביום בשבוע האחרון, וגם זה לאחר שהיא חוותה עלייה קטנה. בנוסף, אחוז המתחסנים בחיסון השני במלטה עומד על 81 אחוזים, שזהו הנתון הגבוה בעולם. בארץ, לצורך השוואה, אחוז המתחסנים עומד על כמעט 63 אחוזים. העובדה שמלטה יש בסך הכל כ-450 אלף תושבים עוזרת להם כמובן להתמודד עם הנגיף בצורה טובה. 

כדי להיכנס היום למלטה, מי שמחוסן לא צריך לבצע בדיקת קורונה. ילדים לא מחוסנים עד גיל 12 צריכים לעשות בדיקת קורונה עד 72 שעות לפני הטיסה. כרגע, מחלימים (גם מי שקיבל חיסון אחד) ולא מחוסנים, לא יכולים להיכנס. מי שכן עומד בתנאי הסף יידרש להסתובב עם מסיכה גם בחוץ ולמלא טופס הצהרת בריאות לפני שהוא מגיע. 

אם הגעתם למלטה, גולת הכותרת היא כמובן עיר הבירה ולטה. מדובר בעיר הבירה הקטנה ביותר באירופה, אך כזו שמציעה שילוב אטרקטיבי שבין תרבות, פוליטיקה, אוכל טוב ונוף מרהיב. ב-2018 נבחרה ולטה לבירת התרבות של אירופה, מה שהפך אותה ליעד תיירותי משמעותי ברמה העולמית. האתרים שאסור לכם לפספס בה הם קתדרלת סנט ג'ון, גני ה”ברקה העליונים" בהם נוף מרהיב ו-Casa Rocca Piccola, בית אבירים אמיתי ומיושב בו תוכלו לקבל הצצה לחיי האבירות במלטה.