"קאסל זמאן" (castle zaman) נחשב לאחד המקומות היפים בסיני. יש כאלה המכתירים את המקום כגן עדן של ממש. מדובר ברצועת חוף מיוחדת ומרהיבה ביופייה שמזכירה למטיילים הישראלים אתרי נופש במקסיקו. רצועת החוף ממוקמת במרחק של 40 ק"מ ממעבר טאבה, בצפון אל מחש סמוך לחוף "אקווה סאן".

>> המדריך המלא למטייל בסיני

בשנה האחרונה, המקום הפך למוקד עלייה לרגל ואלפי ישראלים נהרו למקום. כך, כמעט ללא שום פרסום, הכול מפה לאוזן, קאסל זמאן הפך ללהיט חובה למי שמגיע לסיני. דמי הכניסה למקום כוללים ארוחת צהרים שהיא יקרה במושגים של סיני: כ-210 שקלים.

"הייתי בהרבה מקומות בעולם קאסל זמאן זה גן עדן עלי אדמות", אמרה ניצה ל-mako. "יש הרבה מקומות בסיני אבל פה יש קסם, משהו מיוחד ושונה. כשאני מגיעה למקום עם חברות התחושה היא וואו. לכמה שעות מתנתקים מהעולם".

View this post on Instagram

A post shared by Davide Scio Photography (@davidesciophotography)

 

"ההרגשה היא שחיפשו איך לעקוץ אותנו"

בחודשים האחרונים נדמה שהקסם של המקום מתחיל להתפוגג. ישראלים רבים החליטו לא לחזור אליו יותר וכך גם ממליצים למטיילים אחרים והכל בגלל היחס המשפיל והקשוח של העובדים, המחיר היקר שגובים בכניסה ובעיקר בגלל שהם מרגישים שעוקצים ועושקים אותם. 

"במקום ניצלו את זה שישראלים רבים מגיעים ומשלמים מחיר של 60 דולר, בסיני זה המון כסף (שלושה לילות בחושה). גם היחס מצד העובדים במקום הפך למזלזל", טוענת אלה. "כשלקחנו כוסות שתייה מהבר לבריכה הם קנסו אותנו ב-1,000 לירות (כ-180 שקל) בטענה סתמית ולא מבוססת שהפרנו את הנהלים. אף אחד לא אמר לנו שאסור לקחת כוסות לבריכה, אין שלט כזה בכלל. חטפנו את הקנס רגע לפני שיצאנו החוצה. החזיקו אותנו כמו בנות ערובה ובסוף שילמנו כי לא הייתה לנו ברירה".

אלה מוסיפה: "היחס מזלזל, לא כיף להיות במקום כזה. אסור להיכנס לבריכה עם בגדים, להביא אוכל ומשקאות לשם. אנחנו לא נחזור למקום הזה. הספיק לנו".

View this post on Instagram

A post shared by castlezaman (@castlezaman)

גם ירדן וחבריה חטפו קנסות של 500 ו-1,000 לירות רק כי העזו לאכול ליד הבריכה או במקום שקרוב לרצועת החוף. "אמרו לנו שפעלנו בניגוד לכללי המקום ושאנחנו צריכים לשלם קנסות. שילמנו בחוסר רצון. ההרגשה היא שחיפשו איך לעקוץ אותנו. זו תחושה לא נעימה. אם היו מסבירים לנו לפני שיש חוקים כאלה אז היו נשמעים להם או לא נכנסים למקום כזה. סיני זה מקום של חופש, לא של קנסות".

גם אורי שביקר בלקאסל זמאן עבר חוויה לא נעימה שכללה קנס של 1,000 לירות על כך שלקח כוסות זכוכית ושתה משקה אלכוהולי שקנה מהבר ליד הבריכה. "איזה פשע עשינו? אפשר לחשוב, שתינו ליד הבריכה. אני לא מבין מה הבעיה עם זה".

ישראלים אחרים שהגיעו לכניסה למקום ונתקלו ביחס לא ראוי של השומר כלפיהם, החליטו לוותר על התענוג ולא נכנסו לקאסל זמאן. "הם חושבים שמדובר במקום שיש בו מסעדת מישלן", אמר טל. "אנשים קרים ואטומים במקום הזה. נכון שיש תמונות יפות שאפשר לצלם באתר הזה  ולהעלות לאינסטגרם אבל 60 דולר זה ממש לא שווה את זה".

 "אלו הכללים שלהם ולמי של מתאים לו שלא ייכנס"

מצד שני, הלל בקשי, שהייתה בקאסל זמאן, דווקא התחברה למקום ונהנתה מאוד. לדבריה, יש שילוט שאוסר על לקיחת אוכל ומשקאות לבריכה. "אני הייתי שם והייתי לי חוויה מדהימה. מראש אסרו לקחת כוסות משקה ואוכל לבריכה אבל יש למעלה מעל הבריכה בר מסעדה ושולחנות ואפשר לשבת שם. יש גם שלטים ליד הבריכה שמבקשים לא להכניס כוסות".

מטיילים אחרים גם אהבו את המקום וחזרו אליו כמה פעמים. "זה מקום יקר, לא מתאים לכל מטייל ישראלי שמגיע לסיני. נהנינו מאוד, האוכל היה טוב, האווירה במקום מקסימה והנוף עוצר נשימה", אומרת שירה. "אלו הכללים שלהם ולמי של מתאים לו שלא ייכנס. אין מה לעשות, זה מקום ברמה אחרת מכל סיני".