מחקר שנערך לאחרונה בידי מומחי אבטחת הבית Vivint שופך אור על חששות האבטחה הרבים סביב תיעוד אורחים בדירות נופש שלא בידיעתם. המחקר סקר מעל 406 מארחים ו-602 אורחים, ובתוך כך חשף כמה נתונים שמדגישים את הפגיעה הפוטנציאלית בפרטיות הנופשים ואת העלות האמיתית של נזקי רכוש בלתי צפויים.

אחד הגילויים מהמחקר הוא שאחד מכל עשרה מארחים הודה שיש לו מצלמות או מיקרופונים נסתרים בנכסים שלו, ללא ידיעת האורחים. עבור המטיילים, הדבר מהווה פגיעה משמעותית בפרטיות, כאשר 86 אחוז מהאורחים שנסקרו סבורים כי הדבר מהווה פלישה למרחב האישי שלהם. המחקר גם מצא שמעקב כזה מספיק כדי להרתיע כמעט שלושה רבעים (76 אחוז) מהאורחים מלשהות בדירת נופש.

מצלמה נסתרת בחדר (צילום: New Africa, shutterstock)
מארחים מודים שהם הציבו מצלמות בחדרי האירוח | צילום: New Africa, shutterstock

יתר על כן, המחקר חשף את המציאות העגומה של נזקים שנגרמו לנכסים להשכרה בידי אורחים. 40 אחוזים מהמארחים נתקלו בנזקים שנגרמו על ידי אורחים, כאשר 23 אחוזים מהמארחים חושדים שהנזק היה מכוון. בממוצע, הנזקים הללו הסתכמו ב-553 דולר (כ-2,000 שקל) לכל בית, מה שהיווה נטל כספי משמעותי למארחים. בעקבות לחששות אלה, אחד מכל שלושה מארחים מסנן כעת שוכרים פוטנציאליים באמצעות פרופילי הרשתות החברתיות שלהם, בתקווה לזהות אורחים שעלולים להיות בעייתיים לפני שהם מאשרים.

המחקר בחן גם את נקודות המבט של מארחים על התנהגות אורחים לפי ההרכב. באופן לא מפתיע, משפחות דורגו כאורחים הטובים ביותר, בעוד קבוצות של צעירים נחשבו לפחות נחשקות. כדי להגן על הנכסים שלהם מפני צעירים מטרידים, המארחים משקיעים משמעותית במערכות אבטחה, בדיקות רכוש קבועות ומנעולים חכמים עם אורות המופעלים עם חיישני תנועה. עם זאת, אמצעים כאלה נרכשים בעלות ניכרת, כאשר המארחים מוציאים בממוצע 1,427 דולר (כ-5,200) על אבטחת הנכסים.

בזמן שעונת תיירות הקיץ בעיצומה, ממצאי המחקר מעלים שאלות רלוונטיות לגבי האיזון בין פרטיות לביטחון בעולם השכרת דירות הנופש. בעוד המארחים מבקשים להגן על נכסיהם ולספק סביבה בטוחה לאורחים, נוכחותם של מצלמות נסתרות או מיקרופונים מעוררת חששות לגבי הפרת פרטיות.