קוסטה ריקה נחשבת לאחד המקומות היפים והאהובים שאלפי ישראלים החליטו לטייל בה בעיצומו של משבר הקורונה. לא מעט מהם אף נשארו במדינה חודשים ארוכים והחליטו לוותר על טיסות החילוץ שהיו בעבר לישראל ולהאריך את הטיול במקום שמתנהל לצד הקורונה. כך, קוסטה ריקה הפכה לתחליף לטיול אחרי צבא להודו, נפאל ודרום אמריקה שנסגרו עקב תחלואת קורונה לטיסות לישראלים.

גם בתקופה האחרונה, ישראלים רבים טסו למקסיקו ומשם המשיכו לקוסטה ריקה ונשארו בה לתקופה ארוכה, כולל כמה עשרות משפחות. אלא שלאחרונה כמה מטיילים ישראלים הסתבכו וגורשו מהמדינה והוחזרו בחזרה למקסיקו וארצות הברית, מהן הגיעו.

כך למשל, שלושה ישראלים שהגיעו למדינה לאחרונה, בשני מקרים שונים, נחתו בה מבלי שהציגו בפני הרשויות בכניסה למדינה כרטיסי יציאה ממנה. על פי החוקים, בכניסה לקוסטה ריקה על כל תייר להציג גם כרטיס יציאה. כל מטייל יכול לשהות במדינה עד 90 יום ולאחר מכן לצאת ליום אחד ולחזור שוב ל-90 יום. מעבר לכך, הרשויות דורשות גם שהמטיילים ידאגו לביטוח שיכסה את כל ההוצאות הרפואיות שלהם למקרה שיחלו בקורונה.

"זו הייתה לא תחושה נעימה שנאלצתי לחזור בחזרה למקסיקו", סיפר אחד הישראלים שגורשו לחבריו. "עשיתי טעות, לא חשבתי שיעשו לי בעיות ושיתנו לי להיכנס. באתי רק עם כרטיס הלוך בלי חזור. תחושה לא נעימה".

שני ישראלים נוספים שהגיעו מארצות הברית ללא כרטיס יציאה מקוסטה ריקה, גם נאלצו לחזור על עקבותיהם ולא הורשו להיכנס למדינה. "יש מטיילים ישראלים שלצערי לא לומדים את הלקח ומסתבכים בשטויות ומשלמים ביוקר. יש נהלים ברורים בקוסטה ריקה, רובם יודעים עליהם לפני שהם טסים אליה ולמרות זאת הם חושבים שבלי כרטיס יציאה הם יוכלו להיכנס. יש כאלה שמתווכחים עם עובדי רשות ההגירה בשדה התעופה ב'סאן חוזה' הבירה אבל זה כלום לא יעזור להם. חוק זה חוק", הסביר מטייל ישראלי. "חבל שהמטיילים משחקים באש ואחר כך מתבכיינים. כשאתה נכנס לקוסטה ריקה אתה חייב להציג כרטיס יציאה".