בורגס שבבולגריה נחשבת לאחד היעדים הפופולריים לתיירים הישראלים. עשרות אלפים כבר טסו לעיר הנמל,  בהם צעירים רבים שנסעו כדי לבלות במסיבות במועדונים, באטרקציות וליהנות מהמחירים הזולים. עם זאת, בתקופה האחרונה עולים דיווחים מתיירים ישראלים על כך שנתקלו בתופעה של "מסחטת כספים" בבתי המלון, בקרב נהגי המוניות ובאתרי התיירות.

אחד האתרים שבו נאלצו להתמודד עם התופעה, היא טירת ראבאדינובו, הממוקמת במרחק של כשעה מבורגס בקרבת העיירה סוזופול. הטירה, שנבנתה רק לפני כ-20 שנה, היא מוקד משיכה לתיירים וקיימים בתחומה גנים מפוארים, כנסייה, מרתף יינות, אגם, גן חיות ועוד. תיירים ישראלים שהגיעו למקום נדרשו לשלם כ-80 ליבה (145 שקלים לזוג הורים ושני ילדים).

טירת ראבאדינובו בולגריה (צילום: Andreev Serg, shutterstock)
הטירה היא מוקד משיכה לתיירים בבולגריה | צילום: Andreev Serg, shutterstock

>> רוצים לטייל בבולגריה? הכנסו למדריך המלא

"כשהגענו למקום שילמנו דמי כניסה, אבל הטירה הייתה סגורה, כל המקום היה סגור. תכלס לא היה מה לעשות במקום", זעם ראובן, "אפילו כדי להיכנס לשירותים רצו כסף. על החדרים שהיו עוד פתוחים רצו מאתנו 20 ליבה (כ-36 שקל) לאדם. זה שוד לאור היום. פשוט עזבנו את המקום בעצבים. אם זה לא עוקץ מה כן? מציע לתיירים ישראלים לא להגיע לטירה הזו, חבל על הכסף ועל הנסיעה, בזבוז של זמן. יש לי תחושה שמאז שאין סגרים בעלי עסקים בבורגס עושים הכול כדי לעקוץ תיירים ישראלים שמגיעים בהמוניהם. אפילו על כסאות בבריכה במלון רצו כסף. גם כשביקשנו מגבות שלא היו במקלחות ושיחליפו מצעים רצו מאתנו עשרות ליבה".

גם אריאלה, בעלה ושלושת ילדיהם חוו מקרה דומה כשהגיעו לטירת ראבאדינובו. "הגענו לטירה, ונכון שהיא מהיפות באירופה, אבל לשלם דמי כניסה כאלה יקרים רק על להסתכל עליה זו הונאה. הם רוצים על כל חדר וחדר וגן החיות תשלום בנפרד, כולל על כניסה לשירותים. על כל דבר צריכים לשלם. אם זה משתלם? ממש לא. זו מסחטה של כסף", טוענת אריאלה, "זו מלכודת תיירים. לא הייתי חוזרת לשם שוב. לא שווה את הכסף".

טירת ראבאדינובו בולגריה (צילום: 
posztos, shutterstock)
כניסה לכל חדר עולה תשלום נוסף | צילום: posztos, shutterstock
גנים טירת ראבאדינובו בולגריה (צילום: Ungvari Attila, shutterstock)
הכניסה לשטח הטירה יקרה מלכתחילה | צילום: Ungvari Attila, shutterstock

ישראלים אחרים שעמם שוחחנו דיברו על אותה תחושת שמנסים לסחוט מהם כסף, או כהגדרתם "חזירות" מצד בתי העסק והאטרקציות בבורגס וסביבותיה. "זו לא רק הטירה. בכל מקום בבורגס אתה מרגיש שעוקצים אותך", הסביר איתן, "נהגי המוניות דופקים מחירים גבוהים ומסרבים להפעיל מונה, בבית המלון שלנו לא היו מגבות, וכשקיבלנו וביקשנו שיחליפו כל יום, ביקשו מאתנו להוסיף עוד 70 ליבה (כ-125 שקל). אותו דבר לגבי החלפת המצעים וניקיון החדרים. על כל דבר רוצים כסף. אני לבורגס לא חוזר יותר".

אורי, תייר ישראלי שנפש בבורגס, סיפר כי רכש חבילת נופש "הכול כלול" במלון יוקרתי, אך כשביקש להשתמש בסאונה, דרשו ממנו לשלם 45 ליבה (כ-80 שקל) על כל שימוש. "לפני הקורונה לא שילמנו על שימוש בסאונה. הכול היה בחינם ועכשיו על כל דבר רוצים כסף. זו עקיצה", זועם איתן, "שמעתי מהרבה ישראלים שהגיעו לבורגס דברים דומים וחבל כי זה רק גורם לנו לא לחזור לפה. אולי יילמדו בדרך הזאת להפסיק לעקוץ תיירים".