אם אתם סובלים מחרדות טיסה קחו בחשבון שתשלמו על כך ביוקר. על פי מחקר שערכה ד"ר ענת צ'צ'יק  מהפקולטה לניהול באוניברסיטת "בן גוריון", עולה, כי נוסעים שסובלים מחרדות טיסה מעדיפים לטוס בחברות בעלות דירוג בטיחות גבוה ומוכנים לשלם מחיר גבוה לכרטיס טיסה.

"חרדת טיסה היא אחד המשתנים המשפיעים על נוסעים לקבל החלטה באיזו טיסה לטוס ליעד שהם רוצים ובאיזו חברה מבחינתם הכי בטוח לטוס. נוסעים שסובלים מחרדות טיסה נוטים להיאחז בתכונות מסוימות (טיסה ישירה או טיסה בחברה סדירה) שמפחיתות סיכון לתאונה ולכן הם מוכנים לשלם הרבה יותר עבור טיסות כאלה", הסבירה ד"ר צ''צ'יק.

לדבריה, התאונות האוויריות שאירעו במהלך האחרונה כולל המקרה שבו התאבד הטייס הגרמני, אנדריאס לוביץ שריסק את מטוס הנוסעים של חברת 'ג'רמן ווינגס' על 150 נוסעיו בהרי האלפים העלתה את מפלס החרדה בקרב הנוסעים. כלומר גם אלה שלא סבלו מחרדות החלו לחפש אחר טיסות יקרות ובטוחות יותר ואלה שממילא סבלו מחרדות טיסה העדיפו לשלם מחיר גבוה יותר עבור טיסות בחברות שנחשבות לבטוחות ביותר בעולם.

עוד ב-mako חופש:

צימרים עם בריכה פרטית ונוף עוצר נשימה
לקפוץ למי קרח בשיא הקיץ זה להיט
בטיסה ישירה: כל מה שכדאי לעשות בבוסטון

"רצף התאונות האוויריות בשנת 2014 הגביר את חרדת הטיסה בקרב הנוסעים. במחקר מצאנו שכאשר אנשים קיבלו בנוסף למידע הרגיל גם דירוגי בטיחות שהוצגו להם כרשמיים הם נטשו את תפישת העולם הקודמת שלהם", הסביר ד"ר צ''צ'יק.

ד"ר צ'צ'יק, שבעת לימודיה כסטודנטית עבדה כדיילת אוויר ופיתחה חרדת טיסה במהלך עבודתה, הצליחה להשתחרר מכך בעקבות המחקר שעשתה, בסיוע חוקרים מהאוניברסיטה העברית והטכניון.

החוקרים ביקשו לברר האם משתלם לחברת התעופה לחשוף מידע בטיחות ומה ההשפעה של המידע ביחס לבחירת הטיסה. הנשאלים בסקר נתבקשו למלא שאלונים שבהם הוצעו להם אפשרויות טיסה שונות ואפשרות לבחור בכמה חברות: אל, על, איזיג'ט, לופטהנזה, איירופלוט; בטיסה ישירה או טיסה עם חניית ביניים וזמן טיסה שונה והוצגו בפניהם מחירי הטיסות.

המחקר גילה, כי הנשאלים שלא קיבלו מידע על בטיחות הסתמכו על תפישות הבטיחות שלהם. להבדיל מאלה שקיבלו מידע על בטיחות טיסה, נטשו את תפישת עולמם והשתמשו במידע לשינוי דעתם. כל המשתתפים בסקר הראו העדפה חזקה לטיסות עם דירוג בטיחות הגבוה ביותר (שלושה כוכבים) ונטייה להימנע מטיסות שקיבלו דירוגי בטיחות בינונים או נמוכים.

"המסקנה שלנו היה שמידע יכול להקטין את רמת החרדה ולשנות את תהליך קבלת ההחלטות של נוסעי חברת תעופה. אחת התוצאות המעניינות היא שלמרות ששלוש רמות הבטיחות שהוצעו בניסוי היו גבוהות מאוד, המשתתפים נטו לבחור בטיסות עם רמת הבטיחות הגבוהה ביותר והיו מוכנים לשלם עבורן  יותר כסף באופן משמעותי", הסבירה ד"ר צ''צ'יק בראיון לביטאון "אבג" של אוניברסיטת בן גוריון.

לדבריה, אם בעתיד מידע אובייקטיבי בנוגע לבטיחות טיסה יונגש לציבור, חברות שיציעו את רמות הבטיחות הגבוהות ביותר יכלו ליהנות מפרמיית מחיר, בעוד שאחרות עלולות להתמודד עם ירידה בביקוש של נוסעים גם אם רמת הבטיחות שהן מציעות עומדות במינימום הנדרש על ידי רשויות התעופה.

כך תפחיתו את החרדה מטיסות:

  1. השתדלו לשבת בחלק הקדמי של המטוס, שם פחות מרגישים את הטלטלות במהלך הטיסה.
  2. עדכנו את אחד מאנשי הצוות לגבי חרדת הטיסה שלכם. לרבות מחברות התעופה יש כלים לסייע בנושא, כמו מתן אפשרות לשוחח עם הקברניט לפני ההמראה (זה מרגיע מאוד).
  3. טוסו בחברת שמפעילות מטוסים חדישים.
  4. טוסו הרבה: ככל שתרבו לטוס רמת החרדה שלכם תקטן מאוד.