זה קורה: אחרי כמעט שנתיים שבהן תיירים זרים מרוב מדינות העולם לא הורשו להיכנס אליה, אוסטרליה פותחת את גבולותיה הבינלאומיים לרווחה.

המדינה, שהייתה סגורה ומסוגרת ואף הקשתה על אזרחיה לשוב בחזרה, עשתה שינוי של 180 מעלות בגישתה לנגיף הקורונה. השינוי החל כבר בחודש נובמבר האחרון כשבני משפחה מדרגה ראשונה של אזרחים ותושבי קבע הורשו להגיע לאוסטרליה בכפוף לאישור חריג, והמשיך עם אישור כניסתם של אזרחים זרים מניו זילנד וממדינות במזרח הרחוק, סטודנטים וצעירים עד גיל 30 על בסיס ויזת עבודה-חופשה.

>> המדריך למטייל באוסטרליה

כעת, כאמור, אחרי שנגיף האומיקרון נגיף האומיקרון עיכב קצת את התהליכים, הרגע המיוחל הגיע בתחילת פברואר: סקוט מוריסון, ראש הממשלה האוסטרלי, הכריז על פתיחת גבולות לתיירים החל מה21.2 (היום) בכפוף להצגת ויזה מתאימה ועמידה בחוקי הקורונה המקומיים.

מה צריך לעשות כדי להיכנס לאוסטרליה?

כל מדינות אוסטרליה, למעט דרום אוסטרליה ומערב אוסטרליה (שאליה נגיע בהמשך), מחייבות ביצוע בדיקת אנטיגן במוסד מפוקח (כלומר, לא בדיקה ביתית) 24 שעות לפני הטיסה הראשונה מנקודת המוצא ובדיקת אנטיגן נוספת בנחיתה. הבידוד בכניסה הוא עד קבלת תוצאה שלילית, עניין של כמה דקות עד כמה שעות. במילים אחרות - חזרה כמעט מלאה לשגרת טרום הקורונה.

סידני (צילום: siwawut)
סידני | צילום: siwawut

דרום אוסטרליה היא המדינה היחידה נכון להיום שדורשת בדיקת PCR עד 72 שעות לפני הטיסה הראשונה, אך הצפי הוא שגם הוראה זו תשתנה לבדיקת אנטיגן.

מערב אוסטרליה היא המדינה היחידה שעדיין נשארת סגורה. החוקה האוסטרלית מאפשרת לראשי הממשלה המקומיים של כל מדינת משנה לקבל החלטות עצמאיות על ענייני הפנים, וביניהם הגבולות המקומיים. נכון לעכשיו, פתיחת מערב אוסטרליה לתיירות נדחתה מה-5 בפברואר ל-3 במרץ. אם היא אכן תיפתח במועד החדש (מספר המקרים בה עולה מיום ליום), אוסטרליה למעשה תשלים פתיחה מלאה לתיירות.


בנוסף, ישנה דרישה של שני חיסוני קורונה כדי להיכנס לאוסטרליה. קיימת עדיין אי ודאות מסוימת לגבי מחלימים ומשך זמן ההחלמה "המותר", אך נכון למועד פתיחת הגבולות, לא מחוסנים שאינם אזרחים יצטרכו להגיש בקשה חריגה לכניסה למדינה. רוב הסיכויים, על פי מקרי עבר, שבקשות שאינן רפואיות או הומניטריות, לא יאושרו. הבידוד ללא מחוסנים קוצר בחלק מהמדינות באוסטרליה לשבוע, במקום 14 ימים.

שני הדברים הנוספים שנדרשים כדי להיכנס לאוסטרליה הם למלא טופס נוסע דיגיטלי וכרטיס יציאה מהמדינה.
את טופס הנוסע - 
DPD (Digital Passenger Declaration), נדרש כל נוסע למלא בין שבוע ל-72 שעות לפני מועד הטיסה הראשונה. זהו טופס לא ארוך במיוחד (בטח בהשוואה לטפסי הוויזה) ובו פרטים כלליים לגבי הטיסות, השהות בימים הראשונים וזהות הנוסע.

כרטיס יציאה הוא דרישה משותפת של הרשויות ושל חברות התעופה. במקרה שאין כרטיס יציאה מהמדינה (בעלי ויזת עבודה-חופשה, למשל, לא מחויבים להציג כזה), ייתכן שחברת התעופה לא תעלה אתכם למטוס עוד בנקודת המוצא. הרציונל של הרשויות הוא הצגת הוכחה לעזיבת אוסטרליה על פי תנאי הוויזה. 

תיירים המגיעים לאוסטרליה מתבקשים להציג אישור לינה ללילה הראשון. בהיבט של קורונה ובידודים, הנחיה זו מתחדדת עוד יותר ולכן מומלץ לדאוג לנושא מבעוד מועד.

5 מקומות שאסור לפספס באוסטרליה

אחרי שסיימנו עם ענייני הבירוקרטיה והמגיפות, הגיע הזמן להפנות את הזרקור למקומות מומלצים באוסטרליה.
התייר הממוצע בוודאי מכיר את סידני, מלבורן ואולי עוד יעד או שניים, אבל כדי לפתוח לכם את הראש לאפשרויות טיול נוספות, הנה רשימה של חמישה מקומות ששווים ביקור:

1. הפארק הלאומי קייפ לה גרנד (Cape Le Grand National Park)

Cape Le Grand National Park (צילום: Adwo, shutterstock)
Cape Le Grand National Park | צילום: Adwo, shutterstock

פארק לאומי בדרום מערב אוסטרליה, בסמוך לעיירה אספרנס (Esperance), השוכנת כ-8 שעות נסיעה מפרת' (Perth), בירת מערב אוסטרליה.

לפארק ניתן להגיע באמצעות רכב או טיול יומי מאורגן. הכניסה לפארק היא בתשלום של 25 דולרים ויש בו אתר קמפינג אחד ופופולרי במיוחד. הסיבה היא שאתר הקמפינג נמצא מטרים ספורים מהחוף, אליו מגיעים קנגורו בכל בוקר וערב.

החוף הסמוך נקרא Lucky Bay ונחשב לחוף הלבן ביותר בעולם כולו. בפארק מספר חופים נוספים ומסלולי הליכה יומיים. מסלול ההליכה המומלץ הוא Frenchman’s Peak, גבעה בגובה של כ-400 מטרים המשקיפה על קו החוף הדרומי ומספקת תצפית 360 מעלות מרהיבה.

קחו בחשבון שבפארק אין קליטת טלפונים או יישוב מסודר ולכן את כל הסידורים תצטרכו לעשות מראש.

 2. דרך המפלים ברמת את'רטון (Waterfalls Circuit, Atherton Tablelands)

Waterfalls Circuit, Atherton Tablelands (צילום: Navigator-tour, shutterstock)
Waterfalls Circuit, Atherton Tablelands | צילום: Navigator-tour, shutterstock

דרך המפלים היא למעשה כביש מעגלי באזור רמת את'רטון, במדינת קווינסלנד. זהו אזור גבעתי השוכן כשעה נסיעה מערבית לעיר קיירנס (Cairns, הוגים בלי ה-R), הגדולה בערי צפון-מזרח אוסטרליה.

בדרך זו מספר מפלים יפהפיים, כשהמוכר והפופולרי מבין כולם הוא Milla Milla Waterfall. הטיול בדרך המפלים נוח ונגיש, כאשר רוב המפלים נמצאים מרחק הליכה קצרצר מחניית הרכבים. מזג האוויר הטרופי השוכן במקום, בשילוב הלחות של יער הגשם, מספקים חוויית רחצה קרירה ומרעננת, אך כזו שלא תהפוך את עורכם לעור ברווז כל כך מהר.

כדאי לציין שבכל האזור כולו, ולא רק בדרך עצמה, ישנם כ-15 מפלים שונים, אליהם ניתן להגיע בטיולים יומיים קצרים, מ-5 דקות ועד חצי יום הליכה. דרכי ההגעה אינן רבות וכוללות בעיקר הגעה עצמאית רכובה או טיול מאורגן יומי היוצא מקיירנס.

 3. הפארק הלאומי מערב מקדונל (West MacDonnell National Park)

West MacDonnell National Park (צילום: Benny Marty, shutterstock)
West MacDonnell National Park | צילום: Benny Marty, shutterstock

הפארק הלאומי מערב מקדונל הוא ככל הנראה הפארק הלאומי הנגיש ביותר במרכז אוסטרליה.
כשחושבים על המדבר האוסטרלי, מיד מדמיינים שממה עצומה עם כבישי שטח מחורצים ועבירות בעייתית.
פארק זה נמצא בסה"כ כשעה וחצי נסיעה (בדרך סלולה) מהעיר אליס ספרינגס (Alice Springs), העיר היחידה במדבר האוסטרלי.

הפארק עשוי להזכיר את הנגב שלנו, כאשר מצד אחד האזור מתאפיין בהרים וגבעות ובצמחייה נמוכה, אך גם במעיינות ומאגרי מים צוננים שמספקים את הבריחה המושלמת מהחום המאפיין את היום במדבר.

בפארק מספר נקודות מפתח, ביניהן Glen Helen Gorge, Standley Chasm ו-Big Ellery Creek.
מרחק הנסיעה הקצר מאליס ספרינגס מאפשר גיחה יומית ולא מאתגרת במיוחד אל נופיו המגוונים והמרשימים של הפארק וחזרה לבית המלון הנעים בעיר.

המטיילים האתגריים יותר יוכלו ללון באחד מאתרי הקמפינג בפארק ואף להמשיך דרך כבישי העפר ולהגיע לפארקים לאומיים נוספים באזור, דוגמת הפארק הלאומי ווטרקה (קינגס קניון) ואולורו קטה ג'וטה.

4. גולד קואסט (Gold Coast)

Gold Coast (צילום: Darren Tierney, shutterstock)
Gold Coast | צילום: Darren Tierney, shutterstock

העיר השישית בגודלה באוסטרליה היא החוויה האולטימטיבית לשוחרי האטרקציות, הגלישה והחיים הטובים. המיקום שלה מדהים, על החוף המזרחי בקו התפר בין מדינות ניו סאות' וויילס וקווינסלנד. מזג האוויר בה מושלם כמעט לכל אורך השנה (למעט גלי חום שתוקפים אותה מדי קיץ). פארקי השעשועים הגדולים באוסטרליה מרוכזים בה, גורדי השחקים בה המשתלבים עם קו החוף הלבן מדמים לה אווירה אורבנית סטייל מיאמי/תל אביב ואפילו הפארקים הלאומיים שמסביבה שווים ביקור של מספר ימים.

גולד קואסט היא למעשה מטרופולין גדול המורכב ממספר ערי משנה. העיר המרכזית בה היא Surfers Paradise, ששמה קולע בדיוק להווי השולט בה. ואכן, חוף הים של גולד קואסט, המתפרש על פני כ-30 קילומטרים ומהווה בית חם (או קריר, תלוי אם אתם במים או לא) לגולשים ולרוחצים.

אלו מכם שמחפשים להתפנק יותר מהרגיל יוכלו לבחור באחד מהמלונות על קו החוף, עם קו ישיר לאוקיינוס השקט ומרחק נגיעה מכל המסעדות, הפאבים ואתרי התיירות המקומיים. ניתן לקחת שיט בין תעלות העיר, לצאת לטיול מאורגן באחד הפארקים הלאומיים (כולל סיורי לילה ומפגש עם תולעים זוהרות) ולצאת עד השעות הקטנות של הלילה.

לגולד קואסט שדה תעופה בינלאומי הממוקם בחלקה הדרומי. טיסות מיעדים שונים באסיה מגיעים אליה ישירות בלי הצורך לעצור באחת מהערים המרכזיות האחרות שבאוסטרליה.

5. הפארק הלאומי פרייסינט (Freycinet National Park)

Freycinet National Park (צילום: David Steele, shutterstock)
Freycinet National Park | צילום: David Steele, shutterstock

הפארק הלאומי פרייסינט הוא פארק לאומי השוכן בחוף המזרחי של האי טזמניה (Tasmania), מרחק נסיעה של שעתיים וחצי בלבד מבירת טזמניה, הובארט (Hobart). זוהי נקודת עצירה חובה למטיילים בחוף המזרחי בטזמניה. המסלולים בפארק מגוונים ומתאימים לכל סוגי המטיילים.

מפרץ "כוס היין" (Wineglass Bay) הוא התגלמות היופי, עם חוף לבן ומי טורקיז וכחול כהה המשתלבים בהגמוניה מושלמת. ניתן להגיע לתצפית על החוף בהליכה קצרה ואף לחוף עצמו לאחר ירידה של כ-1,000 מדרגות (לא לבעלי ברכיים רגישות).

המטיילים שבכושר יוכלו להעפיל לפסגת הר עמוס (Mount Amos), המשקיף בו זמנית על כל המפרצים בפארק הלאומי ומאפשר לחובבי הצילומים הפנורמיים להוסיף עוד כמה יצירות מופת לאוסף.

הכניסה לפארק היא בתשלום סמלי במרכז המבקרים הנמצא בכניסה לפארק. חשוב לזכור שבפארקים אלו היצע השירותים מצומצם ועל כן יש להתארגן מראש עם לינה מתאימה ומזון ושתייה.


אל תפחדו לחלום בגדול

אוסטרליה היא יעד מגוון ומדהים אליו מגיעים מיליוני תיירים מכל העולם. נהוג לחשוב שאוסטרליה מתאימה לטיול פנסיה ושצריך למשכן את הבית עבור טיול בה, אך בסופו של דבר, כמו בכל מקום בעולם, יש מיליון דרכים לטייל ועל כן כל מטייל באשר הוא ימצא את המקומות והפעילויות שמתאימות עבורו.

מרחק הטיסה ליבשת התקצר משמעותית עם פתיחת איחוד האמירויות לישראלים, ועתה זמני הטיסות התקצרו ב-4 שעות בממוצע. גודלה העצום מאפשר לטייל בה כל השנה, הודות למספר אזורי אקלים שאינם משאירים אף רגע דל, הן בצפון היבשת והן בדרומה.

עונות השנה באוסטרליה הפוכות מישראל, לפחות כשמדובר בחלק הדרומי. החלק הצפוני, לעומת זאת, הוא טרופי וחמים כל השנה, עם חלוקה לעונה רטובה ויבשה.

ההתניידות באוסטרליה פשוטה ונוחה. גם לנהיגה ההפוכה אפשר להתרגל, ומי שאינו חפץ בנסיעות עצמאיות, יכול להשתמש בתחבורה הציבורית, בטיסות הפנים הרבות ובטיולים מאורגנים מתגלגלים המתחילים ומסתיימים בנקודות שונות.

אחרי שתגיעו לאוסטרליה, ספק גדול שתרצו לחזור. הכינו את עצמכם נפשית לאחת החוויות הטובות ביותר שתחוו בחייכם ואחרי שתחזרו, אתם כבר תבינו שכל רגע היה שווה את הטיסה, הזמן וההשקעה.

 

ניצן אנגלנדר הוא יועץ טיולים לאוסטרליה, ניו זילנד ואיי הפסיפיק. הוא הקים את חברת "גלנדר ייעוץ טיולים" המתמחה בארגון ותכנון טיולים בהתאמה אישית. אתר האינטרנט | דף האינסטגרם | קבוצת הפייסבוק "אוסטרליה ניו זילנד ומה שמסביב"