נופש ביעד עם חוף ים יפה הוא כנראה סגנון החופשה הכי פופולרי ומבוקשת בעולם. אם גם אתם מחובבי הז'אנר, בטח תצטערו לשמוע שהפסימיים מנבאים שעד שנת 2100 מחצית מחופי העולם עלולים להיעלם, כך על פי מחקר שפורסם בכתב העת המדעי Nature Climate Change

"אנחנו צריכים להבין שהטבע נוטה להשתנות תמיד וקו החוף הוא מאוד דינמי", אמר מיכליס ווסדוקאס, אוקיאנוגרף ומחבר ראשי של המחקר, ל-Travel + Leisure. הבעיה היא שקווי החוף עלולים לסגת אחורה, אך בגלל הבנייה המסיבית על החופים, אם המים יעלו, לא יישאר למעשה קו חוף חולי חדש. 

View this post on Instagram

A post shared by Yemisi O | Content Creator (@sisi_yemmie)

כדי להוריד את הנתונים הללו לקרקע, האתר HawaiianIslands.com בדק איזה חופים מסביב לעולם עלולים להיפגע בצורה המשמעותית ביותר. בראש הרשימה נמצא חוף לנדמרק (Landmark Beach) שבלגוס, ניגריה, שצפוי לאבד כקילומטר מקו החוף שלו. 

חופים נוספים, בהם יש לישראלים יותר עניין, הם חוף מקנזי (Mackenzie Beach) בלרנקה, קפריסין, שעלול לאבד כ-660 מטרים. חוף Spiaggia La Cinta בסאן תאודורו, איטליה, שעלולה לאבד עד 520 מטרים. הסיבה שחופים אלה יינזקו יותר מכולם היא בגלל שהם נמוכים וצרים יחסית, לכן הפגיעה בהם הכי "קלה".

חוף דדו חיפה (צילום: shutterstock)
גם חוף דדו בחיפה בסכנה | צילום: shutterstock

בשאר המקומות שנמצאים בעשרייה הראשונה של החופים הכי פגיעים נמצאים גם חופים במוזמביק, מיאנמר, עוד חוף בניגריה, ערב הסעודית, וקטאר.  בהמשך, ברשימת 15 החופים, נמצא גם חוף בקנקון עם סיכוי לאבד 265 מטרים, פנמה סיטי עם כ-200 מטרים ופלורידה עם כ-193 מטרים. 

ויש גם נציג ישראלי ברשימה הלא מעודדת הזו. חוף דדו בחיפה נמצא בסכנה לאבד 201 מטרים מקו החוף שלו.