כמו בפברואר 2020: אתמול (ש') ספינת קרוז בשם Majestic Princess של חברת קרניבל, הגיע לעגון בנמל בסידני שעל סיפונה ישנם לא פחות מ-800 חולים בקורונה.

על הספינה הפליגה במשך 12 ימים בין ניו זילנד לאוסטרליה, יש בסך העל 4,600 נוסעים ואנשי צוות כש-20 אחוזים מתוכם חלו כעת בקורונה כאמור. מרגריט פיצג'רלד (Marguerite Fitzgerald), נשיאת חברת הקרוזים אמרה בהצהרה לתקשורת שבערך במצע המסע החלו להתגלות חולי הקורונה. עוד היא ציינה שמרבית המקרים הם א-סימפוטמטיים או חולים בצורה קלה בלבד. 

>> האם הקרוזים חזרו להיות בטוחים אחרי הקורונה?

האירוע מזכיר מאוד את סיפורה של הדיימונד פרינסס (Diamond Princess), השייכת לאותה החברה, אשר בתחילת 2020, 700 נוסעים (מתוך 3,700 בסך הכל) נדבקו בה בקורונה, במה שרבים מסמנים כהתחלת התפשטות נגיף הקורונה בעולם. 13 מנוסעי הספינה מתו באותו מקרה הדבקה המוני. באותו הזמן האנייה עגנה במשך זמן רב ביפן עד שהנוסעים הורשו לרדת ממנה. כשפיצג'רלד נשאלה על ההשוואה המתבקשת בים הספינות, היא ענתה ש"אין מה להשוות היות ומאז למדנו הרבה יותר על קוביד".

קרוז בסידני (צילום: getty images)
צילום: getty images
קרוז בסידני (צילום: getty images)
צילום: getty images

קרוז בסידני (צילום: getty images)
צילום: getty images

על פי החברה, כל החולים בודדו משאר הנוסעים. לאחר שהאנייה עגנה כל מי שאובחן כשלילי הורשה לרדת לחוף ללא בעיות ומי שחלה ירד לבידוד של חמישה ימים. האנייה כבר המשיכה מאז למסע הבא שלה במלבורן וטזמניה.

על פי החברה, מדובר במקרה נקודתי היות וכל מי שעולה על הספינה נדרש להיות מחוסן ולהציג בדיקה שלילית, לרבות כמובן צוות האנייה. 

בניגוד לדיימונד פרינסס, על המג'סטיק לא היו ישראלים. באוסטרליה בכלל מתמודדים כרגע עם עלייה בתחלואה, עם כ-9,000 חולים חדשים ביום, כאשר בשיא מגיפת הקורונה, מספרים עלו היו גורמים לעוצר במדינה. בישראל אגב, ישנם כ-1,000 חולים חדשים ביום בימים אלה.