גורמים רשמיים באיטליה החלו לאבטח את האזור שמסביב לאחד משני מגדלים מהמאה ה-12 שהפכו לסמלים של העיר הצפונית בולוניה, מחשש שהוא יקרוס. המגדל הגבוה המכונה "הגאריסנדה" (Garisenda) נוטה הצידה ואם לא יחלו עבודות בקרוב הוא עלול לקרוס ולפגוע במבנים שסביבו.

בעקבות מצבו המסוכן של המגדל, עיריית בולוניה הכריזה ביום שישי האחרון על תיקצוב של 4.3 מיליון אירו (17 מיליון שקל) לעבודות חיזוק מגדל הגאריסנדה, אחד משני המגדלים המשקיפים על מרכז בולוניה, ומספקים השראה לאורך מאות שנים לציירים ומשוררים ונקודת תצפית במהלך ההיסטוריה.

העבודות צפויות להתחיל בחודש ינואר ולהמשיך לחודש פברואר, כשהרשויות באיטליה שומרות על התראה צהובה באתר, המציינת זהירות אך לא סכנה מיידית.

מגדל הגאריסנדה איטליה בולוניה (צילום: Michele Lapini, getty images)
מגדל הגאריסנדה עלול ליפול על סביבתו. בולוניה, איטליה | צילום: Michele Lapini, getty images

מגדל הגאריסנדה, הנמוך מבין שני המגדלים שנבנו בין השנים 1109-1119, עומד בגובה של 48 מטר, צמוד למגדל ה"אסינלי" (Asinelli) שמיתמר לגובה של 97 מטר. 

ראש העיר מתאו לפורה ציין בדיון מוקדם יותר החודש כי מגדל גאריסנדה נוטה מאז שנבנה "והיווה מקור לדאגה עוד מאז". הוא ספג נזק נוסף בעידן ימי הביניים כאשר נבנו בתוכו תנורי פרזול ותנור למאפייה. "ירשנו מצב שלאורך מאות שנים גרם לבעיה הזו", אמר. ראש העיר ביקש מהממשלה לפעול להפיכת המגדלים לאתרי מורשת עולמית של אונסק"ו.

מגדלים גאריסנדה ואסינלי בולוניה איטליה (צילום: ilbusca, getty images)
המגדל היה בעייתי מהרגע שהוא נבנה. הגאריסנדה ולצידו מגדל האסינלי | צילום: ilbusca, getty images

העבודה לחיזוק שני המגדלים נמשכת מאז שנות ה-90. העבודה המקדימה על מגדל גאריסנדה תכלול יצירת אזור בלימה כדי למנוע כל נזק למבנים סמוכים או פגיעה בעוברים ושבים כתוצאה מהתמוטטות אפשרית, נכתב בהצהרה מהעירייה. מצלמות וידאו ישמרו על מעקב אחר האתר והעבודות וייעשה מאמץ בלתי פוסק כדי לא לפגוע בערך ההיסטורי והאומנותי של המגדל.