אתמול (שבת) אחר הצהריים, פעילי איכות הסביבה שפכו נוזל ירוק זרחני לתוך התעלה הגדולה של ונציה. כל זה בעיצומו של יום מלא בתיירים, עוברי אורח וגונדולות, כך עולה מתמונות שפורסמו ברשתות החברתיות. במקביל, פעילים התלויים על חבלים ורתמות פרסו כרזה מגשר ריאלטו המפורסם של ונציה ובו נכתב "COP28: בזמן שהממשלה מדברת, אנחנו תלויים על חוט".

קבוצת הפעילים טענו שהם שפכו צבע "לא מזיק" במי ונציה, ולמעשה כדי לצבוע את המים הם השתמשו בפלואורסצין, תרכובת אורגנית וצבע שהשפעתו נעלמת לאחר מספר שעות. למעשה, תוך זמן קצר המים חוזרים להיות כפי שהיו בעבר בעוד הזרם מוריד את הצבע. "למשבר האקלים כבר יש השפעה הרת אסון על איטליה, המדע אומר לנו שזה הולך להחמיר ופוליטיקאים מבזבזים זמן", כתבה הקבוצה בהצהרה. "אנחנו מתקוממים נגד חוסר המעש הזה, אנחנו לא יכולים לשתוק בזמן שהעתיד שלנו נמכר לתעשיות הנפט!".

 

הפגנות זהות נערכו באותו זמן בערים אחרות באיטליה: בארי, בולוניה, רומא, טורינו ומילאנו. עשרים נערים ונערות מכל הגילאים נכחו במילאנו ואמרו: "בעוד כמה שעות, המים האלה יחזרו להיות כמו שהיו בעבר. בינתיים, בזמן שממשלות מדברות, אנחנו סופרים את הנזקים והקורבנות של שיטפונות ושריפות מתמשכות".

פעילים חילקו עלונים בעודם שרים את השיר My Heart Will Go On מהסרט טיטאניק, כתזכורת לקרחון העצום שלטענת המפגינים נמצא "מולנו בזמן שממשלות ממשיכות להתעלם ממנו". במחאה השתתף גם Debt for Climate, הקמפיין העולמי שקורא למחיקת חובות עבור מדינות בדרום הגלובלי כדי להקל על יציאתן מדלקים מאובנים.

כבר שנים שוונציה נאבקת בשינויי האקלים וזרם התיירים שפוקד אותה בכל רגע נתון. על פי ארגונים בין-לאומיים וביניהם אונסק"ו, העיר הרומנטית מאוימת באופן כזה שיכול לפגוע בה ובאתרי המורשת שלה בעקבות שיטפונות ובצורות, כמו גם שחיקה בלתי פוסקת של מבקרים וספינות שמזהמים את הרחובות והתעלות.

פעילי איכות הסביבה והאקלים החלו בחודשים האחרונים לבצע פעולות קיצוניות יותר מאשר בעבר במספר מוקדים ברחבי העולם. אחד המוקדים המרכזיים של אותם פעילים באיטליה היא העיר מילאנו, שבה בחודש שעבר נצבע "שער השלום" ההיסטורי בצבע כתום כדי למשוך תשומת לב למשבר האקלים והמשבר ההומניטרי בעזה. בדומה לכך, באוגוסט האחרון ריססו פעילים כתובות על "גלריית אמנואלה ויטוריו השני" במרכז מילאנו, והשחיתו אותה במחאה.