תיירים ישראלים שהגיעו לאחרונה לבודפשט מספרים שקיבלו קנסות בגובה של 160 ו-200 שקלים, בגלל שנסעו ברכבת ובאוטובוס ושכחו לתקף מראש את הכרטיסים. אחרים נקנסו לאחר שחשבו שאת הכרטיסים רוכשים אצל הנהג, ונתפסו על ידי הכרטיסן.

כך למשל, שחר וארבעה מחבריו טסו לסופ"ש בבודפשט, רכשו כרטיסי רכבת ואוטובוס ושילמו ביוקר. "קנינו את הכרטיסים לרכבת ושכחנו לתקף. בתום לב, לא כדי לרמות. הגיע אלינו הכרטיסן והוא ראה שקנינו כרטיסים לשבוע, אבל החליט לקנוס כל אחד ב-22 אלף פורינט, שזה יוצא בסביבות 200 שקל. זה המון כסף. אני יודע שאנחנו לא בסדר, אבל ממהירות שכחנו לתקף את הכרטיסים", ציין שחר. "זה נכון שאנחנו אשמים אבל זו הייתה תחושה לא נעימה".

היו גם ישראלים אחרים שלא ידעו היכן לקנות כרטיסים וכשעלו לשאול את נהג האוטובוס היכן הם יכולים לרכוש, הוא הפנה אותם לכרטיסן שקנס אותם בסכום של 160 שקל בגלל שעלו מבלי לקנות כרטיס מראש. "לא מצאנו את עמדת הכרטיסים ועלינו מהר לאוטובוס. חשבנו שנקנה אצל הנהג אז ביררנו. תוך כדי הכרטיסן הגיע והסביר שעברנו על החוק וקנס אותנו ב-15 אלף פורינט (כ-160 שקל)", סיפרה נירה. "לא נעים שכולם הסתכלו עלינו אבל למדנו את הלקח וקנינו מראש כרטיסים".

מסתבר שדפוס זה של התנהלות אינו מתקיים רק בבודפשט, כאשר ישראלים שעלו על אוטובוסים בוורשה ולא קנו כרטיסים מראש, נקנסו גם הם על ידי המבקרים בסכום של 410 זלוטי (כ-300 שקל). "הופתעתי מסכום הקנס, זה לא מעט כסף. חצי מכרטיס הטיסה שלי", שחזרה סימה. "לא הכרתי את העיר, זו פעם ראשונה שלי. לא ידעתי איפה קונים כרטיסים. שילמתי את הקנס כי הבנתי שאני לא בסדר ויש חוקים בכל מדינה. גם בארץ אם תייר או אזרח לא משלמים כרטיס ולא מתקפים חוטפים קנס. אני למדתי מזה ולפני כל טיסה ליעד אני בודקת את עניין אמצעי התחבורה כדי לא לשלם קנסות".

במקרים כאלה, יש לשים לב שלאחר קניית הכרטיס יש לתקף אותו במכונה ברכבת החשמלית או באוטובוס. קניית הכרטיס לבדה איננה מספיקה על מנת להימנע מהקנס.