מייקל בלומברג (צילום: Chris Hondros, GettyImages IL)
"בואו, כדי שנוכל לספר לכם את הסיפור". בלומברג | צילום: Chris Hondros, GettyImages IL

בעוד ארבעה חודשים, ב-11 לספטמבר 2011, יציינו בניו יורק עשור לפיגוע במגדלי התאומים. עשר שנים חלפו מאז התרסקו שני המטוסים אל מרכז הסחר העולמי, ונדמה שמנהטן התאוששה לא רע בכלל – כך, לפחות, טוען ראש עיריית ניו יורק, מייקל בלומברג, שמזמין את הציבור להציף את העיר לקראת יום העשור לאסון.

משהו פה נשמע קצת ציני: בשבוע שעבר כינס בלומברג מסיבת עיתונאים, בה הודיע על השקתו של קמפיין תיירותי חדש לקראת יום השנה המתקרב. הקמפיין יזמין תיירים להגיע לאזור הגראונד זירו, להשתתף באירועי יום השנה ולזכות להטבות ולהנחות בבתי המלון, במסעדות ובעסקים באזור. למרות שזה לא נשמע טוב, אנחנו מאמינים שהכוונות של בלומברג טהורות. לדבריו, כל מבוקשו הוא להביא את המבקרים לחזות במו עיניהם בתהליך השיקום המוצלח שעברה מנהטן מאז 2001: "החלק המכריע בסיפור ה-11 לספטמבר הוא איך מנהטן – שכולם חשבו שההתקפה הזאת תהפוך אותה לעיר רפאים - השתקמה להפליא בעשר השנים האחרונות", אמר ראש העיר במסיבת העיתונאים. "אסון התאומים היה אחד האסונות הגדולים שפקדו את הארץ הזאת", דחה בלומברג את ההאשמות נגדו, כאילו הוא מנסה להרוויח מסחרית על חשבון יום השנה. "אחד הדברים שאנחנו צריכים לעשות הוא לספר לכולם על מה שקרה, ולגרום לאנשים להגיע לכאן כדי שנוכל לספר להם את הסיפור".

רגע הפגיעה במגדל הדרומי (צילום: חדשות 2)
"אחד האסונות הגדולים שפקדו את הארץ הזאת" | צילום: חדשות 2

ומנהטן אכן השתקמה להפליא – בשנים שבאו אחרי התרסקות המגדלים חלה עליה משמעותית במספר התושבים באזור – בין היתר בזכות סבסוד הדירות בשכונה על ידי הממשלה. גם תעשיית התיירות, יש להודות, הרוויחה: עד היום ניתן למצוא סביב אתר הבניה בגראונד זירו דוכנים המוכרים ספרי תמונות של השעות הגורליות בהן התמוטטו המגדלים, כמו גם מבני זכוכית זעירים בדמותם.

אם אתם מתכננים להיענות להזמנה של בלומברג, מהרו והזמינו לכם מקום - במנהטן מחכים לכם כ-17 בתי מלון עם כ-5,000 חדרים, ועד סוף השנה עומדים להיבנות בה כמעט 800 חדרים נוספים. מרכז התיירות העירוני מציע למבקרים שפע של מסלולי הליכה, סיורים, תערוכות במוזיאונים, פסטיבלים ואתרים מעניינים אחרים שמומלץ לפקוד.

מדריך ניו יורק
ובינתיים, בסין: פארק שעשועים נבנה להלו קיטי