מי מאיתנו שטס לא מכיר את הרגע הזה: רגע לפני פתיחת דלתות המטוס והיציאה "לשרוול", אנו סורקים את הכסא ואת תא המושב שוב ושוב על מנת לוודא שלא שכחנו שום דבר מאחור. בדרך כלל זה יספיק כדי לוודא שאנחנו יוצאים מהמטוס עם כל מה שלקחנו איתנו, אך מתברר שהשארת חפצים אישיים בתאי הנוסעים היא תופעה שכיחה במיוחד, שהופכת נפוצה אף יותר בעונת האביב והקיץ, בשל ריבוי נוסעים צעירים וילדים.

לרגל עונת נסיעות אביב קיץ הקרובה מפרסמת חברת התעופה בריטיש איירווייס, הפועלת בישראל, נתונים ממחלקת האבדות והמציאות שבשדה התעופה הית'רו בלונדון לפיהם מדי שנה, נשכחים למעלה מ-30 אלף חפצים ע"י בעליהם בטיסות החברה היוצאות ונכנסות לנמל התעופה הית'רו. הפריטים הנשכחים ביותר הם תכשיטים, טאבלטים, סמארטפונים ומעילים, וכי המחלקה בה נוטים הנוסעים לשכוח הכי הרבה חפצים היא, באופן לא מפתיע, מחלקת התיירים.

לצד נתונים שגרתיים אלה, פרסמה בריטיש נתון יוצא דופן - רשימת 10 הפריטים הכי מוזרים שאנשים השאירו מאחוריהם בטיסות מלונדון ואליה בשנה החולפת:

* מקל הליכה שנפתח למטרייה

* מארז מהודר של נקניקים גרמניים

* פסל לבן בגודל טבעי

* פלטה ליישור שיניים

* שלוש צנצנות ריבה

* תמונה של אדם מחבק את פסל החירות

* קסדה לרכיבה על סוס

* מזרן התעמלות קרקע

* מארז DVD של "משפחת בריידי"

* קופסת וופלים

נקניקיות קקי (צילום: sploid.gizmodo.com)
ויש גם סיפורי האיחוד המרגשים בין נוסעים לבין חפציהם. נקניקים | צילום: sploid.gizmodo.com

בנוסף לרשימת הפריטים המוזרים, פרסמה החברה כמה מסיפורי האיחוד המרגשים בין נוסעים לבין חפציהם האבודים, בהם טבעת אירוסין יקרה במיוחד שהושארה בתא השירותים של המחלקה הראשונה והוחזרה לבעליה, וילד אחד שלא הסכים לעזוב את שדה התעופה עד שהושבה אליו בובת הדובי האהובה ששכח במחלקת התיירים.

עפ"י הנתונים שהתפרסמו, המקום ה"מועד לפורענות" בתאי הנוסעים של מטוסים הוא בעיקר הכיס הצמוד לגב המושב, שם מאחסנים מגזינים, ספרים ועלוני מידע, ומתברר שזה הוא המקום הנפוץ ביותר להשארת חפצים יקרי ערך כמו מחשבים ניידים, סמארטפונים וטאבלטים.

אז בפעם הבאה שאתם עוזבים את המטוס, לפני שתמהרו להתחיל את החופשה שלכם או לחזור הביתה - תעיפו מבט נוסף בסביבת המושב ואל תשכחו לעשות דאבל-צ'ק לכיס המושב שלפניכם.

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

איך לנסוע לחו"ל בקיץ הקרוב בלי לשלם יותר מדי
סוכני הנסיעות דורשים 600 אלף דולר ממשרד התיירות