לפני כעשרה ימים (15 בדצמבר), הגיעו הדיווחים מתאילנד על מצבה הקשה של הנסיכה בת ה-44, בג'רקיטייבה, לאחר שזו יצאה לריצה ולקתה באירוע לבבי. מצבה של הנסיכה התאילנדית ממשיך להיות קשה, ובמדינה כבר מדברים על האפשרות כי היא לא תשרוד את הימים הקרובים. במידה ואכן כך יהיה, תאילנד כולה תיכנס לתקופת אבל, אירוע שישפיע גם על המבקרים המגיעים למדינה האקזוטית, עם ביטול מסיבות וחגיגות לשנה האזרחית החדשה.

תאילנד נמצאת כעת בתקופה שיא התיירות במדינה, עם מזג אוויר שמושך אליו תיירים מכל העולם שמעוניינים להתרחק ממזג האוויר הקר במדינותיהם. גם ישראלים רבים מתוכננים להגיע למדינה האסייתית בחודש הקרוב, כשהשיא יהיה בסוף השנה האזרחית ותחילת שנת 2023. עם זאת, לא מעט מהם חוששים כי הם ייאלצו לבטל את החופשה במקרה שהנסיכה תלך לעולמה.

נסיכת תאילנד (צילום: Wason Wanichakorn, ap)
הנסיכה יחד עם אביה מלך תאילנד | צילום: Wason Wanichakorn, ap

"הנסיכה במצב אנוש, ואם היא תמות יהיו שבועות רבים של ימי אבל בתאילנד. לא יהיו באיים  מסיבות 'פולמון' הרבה ברים ומועדונים יהיו סגורים לא יהיה כדאי להיות בתאילנד בתקופה הזו. הייתי בתקופה שהמלך מת בזמנו והיה קשה ליהנות", אומר דוד, תושב תל אביב שטס לתאילנד פעמים רבות בשנים האחרונות. "אני מעדיף לחכות ולטוס בעוד כמה שבועות. יש לי חברים שהקדימו את החזרה שלהם מתאילנד בגלל החשש מהכרזה על מות הנסיכה כי הם מפחדים שזה יהרוס להם את הטיול. הנסיכה שם אהובה מאוד וזה לא נעים להיות במדינה בתקופת האבל".

הנסיכה בג'קריטייבה היא בתו הבכורה של המלך מאהא וג'יראלונגקורן, ולמעשה היא הירושת המלכותית של שושלת צ'אקרי העשירה. האירוע הלבבי שבו לקתה, התרחש בזמן שאימנה את כלביה לתחרות ארצית, ולפי הדיווחים היא איבדה את הכרתה, לאחר שריאותיה, כליותיה וליבה קרסו. מצבה הרפואי כבר האטה במעט את החזרה הכלכלית של תאילנד, שמסתמכת על תיירות מהעולם, לאחר השנים הקשות של הקורונה, כשרק לאחרונה המדינה החלה לצבור תאוצה מחודשת עם אירועים ותוכניות תיירותיות לחודשים הקרובים.

"מי שמחפש בילויים ומסיבות עדיף שיחכה עד שהמצב יתבהר, כי אם הנסיכה תמות המדינה תהיה באבל לכמה שבועות וזה מבאס. מרבית הישראלים בעיקר הצעירים באים למסיבות ולבלות במועדונים", הסביר דוד.

סילבסטר קופנגן תאילנד (צילום: Vasit Buasamui, shutterstock)
אם הנסיכה תלך לעולמה, לא יאופשרו מסיבות וחגיגות | צילום: Vasit Buasamui, shutterstock

בשיחה עם mako, תיירים מישראל משתפים כי הם מעדיפים להמתין להתפתחויות בטרם יירכשו כרטיסי טיסה לחופשה בתאילנד. "החלטנו לדחות את הטיסה בעוד כחודש ולראות מה יקרה עם הנסיכה", מציין נועם, "במצב הנוכחי שהכול מעורפל אולי עדיף לחכות".

זו לא הפעם הראשונה שבו תאילנד מתמודדת עם מותו של בן מלוכה. בעבר כשמלך תאילנד מת בשנת 2016  הוכרזו במדינה 30 ימי אבל, וכשאחות המלך מתה שמונה שנים קודם לכן, הוכרזו 100 ימי אבל. האירועים הביאו לשיבוש את חופשת התיירים במדינה, עם טקסים במרכזי הערים הגדולות, איסור על השמעת מוזיקה וביטולי מסיבות וחגיגות.

כעת כל אזרחי תאילנד והתיירים השוהים במדינה עוצרים את נשימתם לקראת הימים הקרובים בתקווה שהנסיכה תצליח לשרוד ומצבה הבריאותי ישתפר. "אני מכיר ישראלים שהקדימו את חזרתם לארץ מחשש שהנסיכה תמות והדבר יפגע להם בחופשה",מספר אלכס, ישראלי המתגורר בתאילנד. "אני יכול להבין אותם למרות שזה נראה לי קצת מוגזם, אבל כל אחד עושה את השיקולים שלו".