קטר היא מדינה עשירה ביותר, הודות למקורות ההכנסה העיקריים שלה, נפט וגז, אך היא קטנה, 11,571 קמ"ר בחוף המזרחי של חצי האי ערב במפרץ הפרסי. בעוד שפיפ"א, לפי אתר האינטרנט שלה, מדגישה שאוהדים יכולים להגיע בקלות לכל המקומות במדינה הקטנה ביותר שאי פעם אירחה מונדיאל, הלינה לאוהדי הטורניר הופכת כעת לבעיה העיקרית של קטר.

אוהדי כדורגל לא יכולים למצוא מקום לינה (במחיר סביר)

לפי ה-BBC, כמיליון מבקרים צפויים להגיע לקטר במהלך המונדיאל, אבל במרץ 2022 היצע חדרי האירוח עמד רק על כ-30,000 ברחבי המדינה. עם זאת, 80 אחוזים מהם כבר הוזמנו על ידי פיפ"א עצמה עבור קבוצות כדורגל, פקידים וספונסרים.

ה-BBC שוחח עם עשרות מעריצים ברחבי העולם, כולל מאנגליה, אוסטרליה וארה"ב, על המצב הבעייתי של הסדרי הלינה. למרואיינים יש כבר כרטיסים, אבל הם עדיין לא מצאו מקום לישון בו, או שהם נדרשים לשלם מחירים מופקעים עבור הלילה. ביניהם אנאס פילאלי, שיגיע מארצות הברית: "מאתיים דולר עבור התאים האלה בכפרי האוהדים זה פשוט יקר מדי. גם חדרי Airbnb יקרים עד כדי גיחוך. אני מקווה למצוא כמה אפשרויות זולות יותר ברגע שאגיע לשם", אמר פילאלי.

View this post on Instagram

A post shared by Road to 2022 (@roadto2022en)

כפרי מעריצים, אוהלי מדבר, לינה פרטית: יקר או עדיין לא מוכן

כפרי האוהדים נבנו במיוחד כדי להפוך את המשחקים לזולים ונגישים יותר עבור "כולם". אבל כמו לפילאלי, מקומות הלינה בסגנון קמפינג או צימרים, יקרים מדי עבור מעריצים רבים, כשמחירם נע סביב 200 דולר ללילה.

עומאר אל-ג'אבר, מהוועד לארגון אירועים, מדגיש את המקוריות של כמה כפרי אוהדים ואומר כי "זהו קמפינג אמיתי". הוא ממשיך ומסביר: "צריך לתת לאנשים לחוות את המדבר באוהל בסגנון בדואי". אגב, למרות המחירים הגבוהים, ל"אוהלים המסורתיים" בסגנון הבדואי לא יהיה מזגן, ולמרות שמדובר בעונת החורף, מזג האוויר עדיין יכול להיות חם ולהגיע ל-30 מעלות במהלך היום.

View this post on Instagram

A post shared by Doha News (@dohanews)

אבל נראה שהמחיר אינו הבעיה היחידה עם כפרי האוהדים, וכעת ניצבת השאלה אם אלו בכלל יושלמו עד תחילת התחרות. רשת BBC ביקשה גישה לכפרי האוהדים, אך השלטונות במדינה סירבו להעניק לה אישור. על פי דיווחים בתקשורת, המארגנים מבטיחים שהאירוח בקטר יהיה מוכן לתחילת המונדיאל, מסביר רונן איווין, מנכ"ל ארגון תומכי הכדורגל באירופה (Football Supporters Europe), ל-The Athletic: "הדיווחים על בקתות, אוהלים וקרוואנים מאולתרים שעדיין צריך לבנות, הם סיבה לדאגה".

למרות שלמקומיים מותר לארח אוהדי כדורגל בבתיהם, גם בזירה זו המחירים גבוהים. באתר השכרת חדרים Airbnb כמעט ואין היצע לחדרי אירוח בקטר בפחות מ-500 דולר ללילה במהלך המונדיאל.

שימוש באוניות כמלונות צפים

פתרון נוסף שהוצע לאפשרויות הלינה המצומצמות הם מלונות הצפים שיתקיימו על ספינות שיט. על פי הפורטל המקוון Touristiklounge,  חברת הספנות MSC Cruises אישרה ב-10 באוקטובר כי בסך הכל שלוש ספינות יעגנו בנמל דוחא במהלך המונדיאל. "MSC Opera", "MSC World Europa" ו-"MSC Poesia" יציעו בסך הכל כ-5000 חדרי אירוח. ניתן להזמין אותם כבר החל מכ-180 דולר לאדם. זאת בתנאי שהייה של שני לילות לפחות.

View this post on Instagram

A post shared by Doha News (@dohanews)

אירוח אטרקטיבי לבעלי אמצעים

מי שמסוגל להוציא 4,950 דולר עבור כרטיס VIP למשחק, יכול לפי France 24, למצוא משקאות, ארוחת שש מנות ובידור בטרקלין המשקיף על המגרש של אצטדיון לוסייל (Lusail) מצפון לדוחא. מי שיש לו תקציב שכזה בהחלט ימצא אפשרויות לינה מכיוון שעדיין ישנם חדרי מלון ב-4,000 דולר ללילה.

"אוהד הכדורגל הממוצע" לא יוכל להרשות לעצמו את הלוקסוס הזה באחת המדינות העשירות על פני כדור הארץ. אפילו מעבר למדינות שכנות אינו אופציה משתלמת עבור רבים, אם כי קטר די מתכננת שכך יהיה.

גשרים אוויריים למדינות שכנות

על פי הדיווחים האחרונים, מארגני המונדיאל סיכמו על כ-160 טיסות יומיות עם מדינות המפרץ האחרות. על מנת להביא את אוהדי הכדורגל לקטר, יוצעו טיסות מאיחוד האמירויות, ערב הסעודית, כווית ועומאן. מדובאי לבדה, שנמצאת במרחק של פחות משעה טיסה מדוחא, יהיו כ-50 טיסות לבירת קטר במהלך המונדיאל, לפי ה-BBC.

מדובר על "ברכה למדינות השכנות", לפי ה-BBC. סביר להניח שאוהדי כדורגל רבים ייאלצו לחפש חדרי לינה מחוץ לקטר, ונראה שהם כבר עושים זאת. לדוגמה, ההזמנות באבו דאבי ודובאי באיחוד האמירויות השכנה גבוהות כיום פי עשרה מאשר לפני המגפה. לפי Travel Weekly, ניתן להניח כי יהיו אלה בעיקר אוהדי כדורגל שיסעו לאיחוד האמירויות, רק כדי לטוס בחזרה לקטר בימי המשחק. נכון לעכשיו, לא נראה שיש אפשרות זולה אחרת.