כמדי שנה, במסגרת אירועי הסלון האווירי בפריז, מפרסמת חברת סקייטרקס את רשימת חברות התעופה הטובות בעולם. שלא במפתיע, אל על לא נמצאת ברשימה, אבל אל המקום הראשון ל-2017 חזרה החברה המובילה מ-2015.

לפי דירוג סקייטרקס שמתבסס על סקרים שנערכו בקרב נוסעים, קטאר איירווייס היא חברת התעופה הטובה בעולם, והיא הדיחה את אמירייטס שהגיעה למקום הראשון ב-2016. ואולם חברת התעופה הלאומית של קטאר עשויה להתקשות לשמור על המקום הראשון גם בשנה הבאה, לאור ניתוק הקשרים הדיפלומטיים של קטאר עם סעודיה, כוויית, נסיכויות המפרץ ומצרים, מה שמאלץ אותה לערוך שינויים גדולים בתוכניות הטיסה שלה באזור.

אל המקום השני הגיעה סינגפור אייליינס שהקדימה את ANA אול ניפון איירווייס, חברת התעופה היפנית, וחברת התעופה בעלת הדירוג הגבוה ביותר שגם פועלת בישראל. במקום הרביעי דורגה אמירייטס ובמקום החמישי דורגה קתאי פסיפיק, שגם החלה להפעיל באחרונה טיסות מנתב"ג להונג קונג. באחרונה דווח כי גם סינגפור איירליינס בוחנת להפעיל קו ישיר מישראל לסינגפור.

מטוס הדרימליינר של אל על (צילום: יחסי ציבור)
אל על. לא נמצאת ב-100 הראשונות, אבל קיבלה דירוג של 3 כוכבים מתוך 5 | צילום: יחסי ציבור

אל על מקבלת לפי סקייטרקס שלושה מתוך חמישה כוכבים אפשריים, והיא לא מופיעה 100 חברות התעופה הטובות בעולם.

עוד מדרגים בסקייטרקס את חברות התעופה הטובות ביותר לפי אזורים ומאפיינים נוספים: אירופלוט הרוסית זכתה בתואר חברת התעופה הטוב במזרח אירופה; אייראסיה המלזית היא חברת הלואו-קוסט הטובה בעולם; אייר אסטנה הקזחית היא חברת התעופה הטובה ביותר במרכז אסיה; אייר קנדה היא החברה הטובה ביותר בצפון אמריקה; אוויאנקה הקולומביאנית היא חברת התעופה הטובה ביותר בדרום אמריקה; קופה איירליינס מפנמה היא חברת התעופה הטובה ביותר במרכז אמריקה והקאריביים; אתיופיאן איירליינס היא חברת התעופה הטובה ביותר באפריקה; אתיחד איירווייס מאבו דאבי מציעה את המחלקה הראשונה הטובה בעולם; באווה אייר מטייוואן ניתן למצוא את המטוסים הנקיים בעולם; בג'פאן איירליינס יש את מושבי מחלקת התיירים הטובים ביותר; ובתאי איירווייס יש את מחלקת התיירים הטובה ביותר; אמירייטס מפעילה את מערכת הבידור הטובה ביותר בטיסות.

הדירוג המלא של 20 חברות התעופה הטובות בעולם

1. קטאר איירווייס
2. סינגפור איירליינס
3. ANA אול ניפון איירווייס (יפן)
4. אמירייטס (דובאי)
5. קתאי פסיפיק (הונג קונג)
6. אווה אייר (טייוואן)
7. לופטהנזה (גרמניה)
8. אתיחד (אבו דאבי)
9. האינאן איירליינס (סין)
10. גארודה אינדונזיה
11. תאי איירווייס (תאילנד)
12. טורקיש איירליינס (טורקיה)
13. וירג'ין אוסטרליה
14. סוויס (שווייץ)
15. קאנטאס (אוסטרליה)
16. ג'פאן איירליינס (יפן)
17. אוסטריאן (אוסטריה)
18. אייר פרנס (צרפת)
19. אייר ניו זילנד
20. אסיאנה (דרום קוריאה)

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker. עוד באתר:
>> כיל תממש נכסים בחצי מיליארד דולר
>> המדענית קירה רדינסקי מונתה לתפקיד ברשות ניירות ערך