בשבועות האחרונים עוכבו לחקירה כעשרה ישראלים שטיילו בסיני בחשד שצילמו בסיסים צבאיים וחיילים. זאת על ידי גורמי צבא ומשטרה מצריים שטענו כי פעילות זו אסורה על פי ההנחיות של הרשויות במצרים. זו לא הפעם הראשונה שתיירים ישראלים נתקלים בנהלים קשוחים בכל הקשור לתיעוד וצילום בסיני, כאשר רק אתמול דווח ב-mako על צעירים שנעצרו בעקבות צילום סרטון של הנפת דגל ישראל. בנוסף, כולנו זוכרים כיצד הסתבכו בני הזוג אוקנין בטורקיה, לאחר שצילמו את ביתו של נשיא טורקיה, ארדואן.

"צילמתי נופים בטלפון שלי בדרך לנואיבה בזמן שנסעתי עם נהג מונית. ואז לפתע עצר אותי שוטר ואמר לי שצילמתי בסיס צבאי וחיילים, וביקש לקחת לי את הטלפון בשביל לראות את התמונות", שחזרה גל, "זה היה מלחיץ באותם ברגעים. סירבתי לתת לו את הטלפון אבל הוא התעקש. הוא דרש ממני למחוק תמונות בגלל שלטענתו היו באזור בסיסים צבאיים. הוא הזהיר אותי שבפעם הבא יעצרו אותי כי אסור לצלם בסיסים או מוצבים צבאיים".

סיני ריקה (צילום: ויוי אמבר)
בלי תמונות של מתקנים צבאיים וחיילים. סיני | צילום: ויוי אמבר

על פי הדיווחים, ארבעה ישראלים נוספים עוכבו בימים האחרונים על ידי חיילים מצרים בחשד שצילמו בטלפונים הסלולריים בסיסיים צבאיים או חיילים שמאבטחים את הערים והחופים ברחבי סיני. בין אותם אלה שעוכבו היה גם א' שנתקל באותה תופעה: "חיילים ניגשו אליי ורצו להחרים לי את הטלפון עד שיבדקו מה בדיוק צילמתי. הסברתי להם שצילמתי ים והרים ולא יותר מזה. הם התעקשו לקחת לי את הטלפון אבל למזלי נהג המונית שהיה איתי הסביר להם שלא צילמתי בסיסים אלא רק הרים ושכנע אותם לשחרר אותי ולא לקחת לי את הטלפון".

בשנים האחרונות התרחשו עשרות מקרים דומים שבחלקם הוחרמו מצלמות וטלפונים ממטיילים ישראליים שתיעדו בסיסים ומוצבים צבאיים בסיני. במקרים אחרים ישראלים הועמדו לדין ונקנסו באלפי לירות והוזהרו שבפעם הבאה שייתפסו הם יישפטו למאסר ארוך.

על פי עדויות ממעבר הגבול, שלטונות מצרים גם מונעים בלא מעט מקרים הכנסת מצלמות משוכללות לסיני מחשש שהתיירים הישראלים יתפתו לצלם חיילים ובסיסי צבא, ותיעוד זה עלול לעשות את דרכו לרשתות החברתיות.